Arhetipurile în știri: Soare-Pluto

Posted by
Timp de lectură: 7 minute

 
 

(I) Directorul FBI denunță atacurile subterane ale Chinei

Știam de ceva timp că urmează opoziția anuală Soare-Pluto și mi-am propus să o onorez cu un mic articol. Printr-un șir de evenimente articolul la care scriam s-a transformat în două articole, pe care încercam să le finalizez până la finalul opoziției dar, din cauza vârtejului zilnic, am fost nevoit sa mă întrerup din scris. Pe finalul ăsta de săptămână am fost implicat într-un proiect la serviciu care s-a întins în noapte și peste weekend. Am fost într-atât de ocupat și stresat că nici nu am văzut mesajul unui prieten apropiat:

Nu e uimitoare sincronicitatea? Am primit articolul tău Un spion de miliarde exact atunci când am terminat de citit știrea despre directorul FBI acuzând China de spionaj și subminare! Supertare!

Era vineri la amiază, proiectul era pe cale să înceapă și, dacă aș fi văzut mesajul atunci, nu i-aș fi acordat atenția cuvenită iar detaliile semnificative de mai jos nu ar fi fost niciodată descoperite.

El a pus observația asta într-un comentariu la finalul articolului meu, dar cu un link care ducea la un alt articol despre spionaj, tocmai din 2018. Am aprobat comentariul fără să mă întreb prea mult și am trecut la treabă în continuare.

Văzând că nu spun nimic, prietenul m-a sunat duminică și m-a întrebat de ce nu am spus nimic despre articolul de pe site-ul FBI: The Threat Posed by the Chinese Government and the Chinese Communist Party to the Economic and National Security of the United States.
 
 

Adevărat, este o sincronicitate foarte interesantă! Mai ales dacă avem în vedere că evenimentul desfășurat pe 7 iulie 2020 la Hudson Institute a avut loc exact pe începutul opoziției Soare-Pluto (8°00′).

Așa cum am văzut de atâtea ori, atunci când cauți puțin mai adânc, lucrurile devin și mai interesante: directorul FBI, Christopher Wray, care a făcut această prezentare s-a născut cu Soare-Pluto (4°22′), în perfect acord cu tema spionajului!

Christopher A. Wray, n. 17 decembrie 1966. Hartă solară (12 pm).

Conținutul prezentării celui de-al optulea director al FBI este fără precedent: spionajul economic al Chinei la adresa Statelor Unite a crescut de 13 ori față de nivelul de acum 10 ani (la fiecare 10 ore FBI deschide un nou dosar de contraspionaj în care este implicată China), cu furt de date personale și ale companiilor, amenințări persistente în mediul academic prin programul chinez de recrutare de talente Thousand Talents sau amenințări la adresa statului de drept american prin programul “vânătoarea de vulpi”, care țintește rivali politici, dizidenți sau critici ai regimului chinez.

Sute de victime ale “vânătorii de vulpi” pe care ei le vizează trăiesc chiar aici în Statele Unite, iar mulți sunt cetățeni americani sau deținători de Carte Verde. Guvernul chinez vrea să-i forțeze să se întoarcă în China, iar tactica pentru a realiza acest lucru este șocantă. De exemplu, atunci când nu reușesc să localizeze o țintă, guvernul chinez trimite un emisar în vizită la familia țintei aici, în Statele Unite. Mesajul transmis? Ținta are două opțiuni: întoarcerea rapidă în China sau sinuciderea. Și ce se întâmplă când țintele refuză să se întoarcă în China? În trecut, membrii familiei lor atât din Statele Unite, cât și în China au fost amenințați și constrânși, iar cei din China au fost chiar arestați pentru a forța victima.

Aceste dezvăluiri ale lui Wray capătă altă greutate atunci când remarcăm faptul că este născut cu o opoziție Saturn-Pluto, tema majoră a anilor 2019-2021! Așa cum arată Richard Tarnas:

Este întotdeauna necesar să ne reamintim natura complexă a acestor principii arhetipale și potențialul multivalent al manifestării lor concrete. Mai precis, este important să atragem atenția aici asupra dimensiunii profund nobile a gestalt-ului arhetipal Saturn-Pluto, care este vizibilă în multe dintre fenomenele [analizate] și care exprimă în egală măsură principiile implicate în el. Asta deoarece alinierile Saturn-Pluto par să coincidă în mod regulat cu constelarea, atât la nivel individual cât și colectiv, unor eforturi neobișnuit de susținute și soluții durabile, concentrare și disciplină intensă cu resurse minime și acte excepționale de curaj și voință în fața pericolelor extreme, greutăților, morții și întunericului moral. Sursa.

Christopher Wray este născut în 1966, deci face parte din generația marii conjuncții Uranus-Pluto. Toate configurațiile din harta lui Wray enumerate mai sus formează un careu în T cu Soarele în vârf: discursul lui aduce la lumină (Soare) ca niciodată până acum eforturile generalizate de spionaj (Pluto) și atac subversiv (Pluto) ale Chinei. In deplină consistență cu această configurație, el anunță măsuri foarte serioase:

Guvernul chinez este angajat într-o campanie largă și diversă de furt și influență malignă și poate executa această campanie cu eficiență autoritară. Ei calculează. Sunt persistenți. Sunt răbdători. Și nu sunt supuși constrângerilor drepte ale unei societăți deschise, democratice sau a statului de drept.

China, condusă de Partidul Comunist Chinez, va continua să încerce să ne fure ideile, să ne influențeze factorii de decizie, să ne manipuleze opinia publică și să ne fure datele. Vor folosi o abordare “cu toate instrumentele și în toate sectoarele” iar aceasta necesită o abordare similară a răspunsului nostru.

Și Marte încă nu a început seria de cuadraturi care dau tonul jumătății care a mai rămas din 2020…
 
 
Prezentarea integrală a lui Christopher Wray:

Transcriptul prezentării poate fi citit aici.
 
 
Mulțumesc, Bogdan!

Precum în Cer, așa și pe Pământ!
 
 
19 iulie 2020

(II) Spionii iranieni s-au dat de gol din greșeală

O altă sincronicitate foarte interesantă în legătură cu opoziția Soare-Pluto din aceste zile. Este vorba despre un articol publicat în Wired, Iranian Spies Accidentally Leaked Videos of Themselves Hacking.

Când cercetătorii de securitate reconstituie lovitură cu lovitură o operațiune de hacking sponsorizată de un stat, ei urmează, de obicei, o urmă subțire de mostre de coduri rău intenționate, jurnale de rețea și conectări la servere îndepărtate. Această muncă de detectiv devine semnificativ mai ușoară atunci când hackerii înregistrează ceea ce fac și încarcă videoclipul pe un server neprotejat undeva în internet. Exact asta a făcut involuntar un grup de hackeri iranieni.

Cercetătorii echipei de securitate X-Force de la IBM au dezvăluit astăzi că au obținut aproximativ cinci ore de înregistrări video care par să fi fost înregistrate direct de pe ecranele hackerilor care lucrează pentru un grup pe care IBM îl numește ITG18 și la care alte firme de securitate se referă ca APT35 sau Charming Kitten. Este una dintre cele mai active echipe de spionaj sponsorizate de stat, legate de guvernul Iranului. Videoclipurile scurse au fost găsite printre 40GB de date pe care se pare că hackerii le-au furat din conturile victimelor, inclusiv personal militar american și grecesc. Alte indicii din date sugerează că hackerii au vizat personalul Departamentului de Stat al SUA și un filantrop iraniano-american neprecizat.

Cercetătorii IBM spun că au găsit videoclipurile expuse din cauza unei configurații greșite a setărilor de securitate pe un server virtual din cloud pe care l-au observat în activitatea anterioară a [grupului iranian] APT35. Toate fișierele au fost încărcate pe serverul expus în decursul câtorva zile din mai, exact atunci când IBM monitoriza mașina. Videoclipurile par a fi demonstrații de instruire făcute de hackerii susținuți de Iran pentru a arăta membrilor juniori ai echipei cum “să se ocupe” de conturile piratate. Ele arată hackerii accesând conturi compromise de Gmail și Yahoo Mail pentru a descărca conținutul lor, precum și exfiltrarea altor date găzduite la Google de către victime.

Din scurta biografie disponibilă pe Wired aflăm că autorul articolului în discuție, Andy Greenberg, trăiește in New York City. De pe pagina articolului aflăm data și ora exactă a publicării. Locul, data și ora ne permit să ridicăm o hartă precisă:

Articol Wired, 16 iulie la ora 6:00am, New York City.

Vedem în această hartă opoziția separantă Soare-Pluto (0°36′) suprapusă aproape perfect peste axa Ascendent-Descendent. Tehnic vorbind, opoziția Soare-Pluto este la 3 grade distanță de axa ASC-DESC, dar, având în vedere că Wired publică articolele la oră fixă, este ca și cum ar fi perfect suprapusă peste axa ASC-DESC. Suprapunerea opoziției Soare-Pluto peste axa Ascendent-Descendent arată simbolic lumina care expune, dezvăluie (Soare) activitatea “celuilalt” (DESC). Insă dacă vrem să înțelegem adevăratul “autor” al dezvăluirii, trebuie să privim cu atenție harta: momentul publicării articolului este în ora lui Marte, care se află exact deasupra capului, adică la 1°09′ de Mijlocul Cerului. Marte se află în domiciliu, deci articolul din Wired este un act de bunăvoință care ne permite să vedem o frântură din istoria recentă (conjuncție separantă cu MC) a acestui război ascuns:

Acest tip de exfiltrare și gestionare a conturilor hăckuite nu este deloc un hacking sofisticat. Este mai mult un fel de muncă intensivă, dar relativ simplă, necesară într-o operațiune de phishing pe scară largă. Însă videoclipurile reprezintă totuși un artefact rar, care prezintă o vedere directă a ciberspionajului sponsorizat de stat, genul care nu se văd aproape niciodată în afara unei agenții de informații.

“Nu avem niciodată acest fel de privire despre modul în care actorii amenințători operează cu adevărat”, spune Allison Wikoff, analist senior al IBM X-Force a cărei echipă a descoperit “tutorialele”. “Când vorbim despre observarea activității hands-on, de obicei este vorba de activități de răspuns la incidente sau de instrumente de monitorizare a calculatoarelor. Foarte rar vedem desktopul adversarului. Să vezi mâinile la tastatură este punct de vedere total diferit.”

Cel mai grăitor element al videoclipului, spune Wikoff, este viteza pe care hackerul o demonstrează în exfiltrarea informațiilor conturilor în timp real. Datele contului Google sunt furate în aproximativ patru minute. Contul Yahoo durează mai puțin de trei minute. Desigur, descărcarea unui cont real, populat cu zeci sau sute de gigabyte de date va dura mult mai mult. Dar clipurile demonstrează cât de rapid este configurat procesul de descărcare, spune Wikoff și sugerează că hackerii pot efectua acest tip de furt de date cu caracter personal la scară de masă. “Să vezi cât de priceput intră și ies din toate aceste conturi de e-mail diferite și le configurează pentru a exfiltrarea datelor, este pur și simplu uluitor”, spune Wikoff. “Este o mașinărie bine unsă.”

 
 
Alte articole despre Soare-Pluto
Biroul Legendelor (Soare-Pluto)
Un spion de miliarde (Soare-Pluto)
Vă aflați în baza de date pentru război social a Chinei?
Tehran (Soare-Pluto)
Aspectele Soare-Pluto – Călătorie în lumea subterană
Am trăit miliarde de ani în opt ore. Evoluția sufletului (Soare-Pluto)
Nicolai Lilin – Educație siberiană (Soare-Pluto)
Nu am intrat într-un cult, nimeni nu face asta! Ne-am alăturat unei mișcări pentru a face bine.
Daci liberi și patrioți români (Soare-Pluto)
2034: Un roman al următorului război mondial (Soare-Pluto)
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.