Intrarea lui Marte in Casele natale

Timp de lectură: 3 minute

Autorul acestei metode de rectificare este Ciro Discepolo (17 iulie 1948, 5:40 am, Napoli, Italia). Astrolog, jurnalist si scriitor, Ciro Discepolo a publicat peste 120 de carti. Acest articol este o traducere din The Protocol for Correction of Birth Time
 
 

De ce va sugerez sa luati in seama tranzitul lui Marte prin casele natale si nu, spre exemplu, cel al lui Saturn? Din doua motive de baza:
 

  1. In medie, Marte tranziteaza cinci-sase case pe an, in timp ce Saturn trece de la o casa la alta o data la doi sau trei ani. Deci, daca vreti sa-l luati in considerare pe Saturn, studiul vi se va prelungi pe cateva decenii.
  2. Intrarea lui Marte in casele astrologice nu cauzeaza explozii nucleare, dar seamana cu intepaturile de albina. Din experienta mea, chiar in ziua in care Marte isi incepe tranzitul printr-o casa (sau in cursul unei perioade care incepe cu doua zile inainte si se termina la doua zile dupa intrarea sa in casa respectiva), Marte anunta un eveniment distinct si clar.

 
Deci, daca va amintiti in continuare ca o singura aparitie sau manifestare a unui eveniment nu inseamna neaparat o tendinta recurenta – si cu cat colectati mai multe dovezi ale unor evenimente care s-au petrecut cu atat va fi mai bine – si dupa studierea cu atentie a tranzitelor pe trei ani ale lui Marte prin casele natale si dupa intrevederea initiala cu solicitantul consilierii astrologice, puteti estima in mod rezonabil ca ati obtinut destule elemente pentru a corecta ora lui/ei de nastere. Este posibil sa nu puteti rectifica ora nasterii la minut, dar o veti putea corecta cu siguranta cu o marja de eroare de 10 minute – iar aceasta este, in orice caz, o aproximare care va va permite sa lucrati in mod sigur atat cu astrograma natala, cat si cu Revolutia Solara.

 

Iata cum ar trebui sa procedeze nativul insusi:

Inainte de toate trebuie sa ii recomandati sa-si cumpere un caiet sau o agenda. In stanga paginii ar trebui sa treaca, in ordine, toate intrarile lui Marte in casele sale natale (folosind efemeridele sau cu ajutorul unui program de astrologie potrivit) care sunt calculate pentru urmatorii trei ani. In partea dreapta va trebui sa noteze cu cate zile inainte sau dupa intrarea calculata a aparut un eveniment (sau mai multe evenimente) dintre cele specifice care sunt in legatura cu tranzitul lui Marte in fiecare casa.

Este important sa-i explicati celui consiliat ca nu ar trebui sa lase situatia sa-i scape de sub control si nu ar trebui nici macar sa-I treaca prin gand sa rescrie pagina – fiindca acest lucru ar submina scopul insusi a ceea ce in mod essential ar trebuie sa semene cu un tabel cu trei coloane format din intrari telegrafice.

 
Exemplu:

20 decembrie este data stabilita pentru intrarea lui Marte in a treia Casa a treia natala a Paulei. Pe 15 Decembrie, Paulei ii este furata masina; sau loveste o alta masina; sau isi pierde telefonul; sau poate se intampla ceva cu conexiunea ei si nu poate primi sau trimite apeluri telefonice sau faxuri (a propos, cand scriu asta, telefonul meu a fost suspendat de sapte zile, si firma de telefonie mi-a transmis ca nu am platit destul tribut pentru Marte aflat in Casa a treia). Si atunci Paula, in dreptul datei de 20 decembrie, in coloana din dreapta a tabelului, va scrie -5, care inseamna “probabil ca intrarea a avut loc cu cinci zile inainte de data preconizata”.

Trecerea lui Marte peste cuspida celei de-a patra Case este programata pe 14 Februarie. Ea va trebui sa scrie pe randul de dedesubt intrarea lui Marte in casa a 4-a, asteptata pe 14 februarie. Pe 10 februarie, Paula este chemata de urgenta fiindca tatal ei a avut un atac de cord sau poate ca va avea un necaz acasa si va fi nevoie sa cheme tamplari sau zidari. In consecinta ea va scrie in coloana din dreapta -4. Si asa mai departe.

In final, astrologul va consulta un singur tabel cu cel mult optsprezece sau douazeci de randuri. Daca datele sunt notate aproximativ constant, cum ar trebui sa fie, si mai ales daca cei care scriu in tabel sunt observatori atenti ai faptelor din viata lor si urmeaza sfaturile unei carti precum cea scrisa de mine intitulata Tranzitele si Revolutia Solara, ar trebui sa apara o imagine clara a unei serii de evenimente care te poate ajuta sa corectezi ora nasterii cu o eroare de cateva minute in plus sau in minus, pana cand vei fi capabil sa afli momentul aproape exact al nasterii.

Am urmat aceasta metoda ani de zile si pot spune ca functioneaza perfect. Nu va luati dupa povestile astrologilor care spun: “pot sa va spun imediat secunda in care v-ati nascut!” Veti vedea ca aceasta “jucarie” a mea este tare eficienta si va va ajuta mult!

 

Next

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.