Tranzitele lui Marte

Timp de lectură: 2 minute

Tranzitele lui Marte, vazute din perspectiva timpului, ar putea fi clasificate undeva intre asa-numitele tranzite rapide si tranzite lente. De fapt lui Marte, vazut de pe Pamant ii ia doi ani sa faca un tur complet al Zodiacului. Prin urmare ramane in fiecare semn zodiacal mai putin de doua luni, desi uneori se intampla sa isi prelungeasca sederea intr-un semn. Cu alte cuvinte, anumite semne sunt ”obligate” sa-l gazduiasca mai mult de doua luni. Anticii il numeau ”micul malefic” pentru a-l deosebi de Saturn, care era numit ”marele malefic”.

De fapt trebuie sa recunoastem ca Marte joaca un rol in tot ceea ce este considerat necaz in viata noastra pe pamant, chiar daca in ziua de azi nu este politically correct sa vorbesti despre ceva in termeni negativi si lumea se straduieste sa gaseasca ceva bun chiar si in cele mai groaznice intamplari. La fel ca febra care vine odata cu orice boala, Marte acompaniaza alte tranzite importante care marcheaza nefericirea noastra. Nu numai ca Marte actioneaza rareori de unul singur – sau daca o face determina putine pagube – dar impreuna cu tranzitele mai lente poate face mult rau.

Eu cred ca tranzitele lui Marte, la fel ca si cele ale lui Saturn, pot ajuta astrologul sa rectifice (adica sa corecteze) ora nasterii unui nativ. De fapt intrarea lui Marte in Casa este imediat vizibila prin stricaciunile pe care le face; astfel putem stabili – folosindu-ne si de alte elemente – unde se afla cuspidele unei Case, cu o buna aproximatie. Trebuie spus ca in opinia mea Marte este al doilea simbol al libidoului dupa Soare. Pozitia Soarelui intr-o Casa natala arata, in general, directia mentala a individului, adica daca el/ea este jucator/jucatoare de carti, un Don Juan, un muncitor neobosit… Imediat dupa asta vine Marte: din pozitia lui in Case poti afla daca nativul este un ipohondru, un cititor pasionat, un bun prieten… Astfel, atunci cand fie Marte, fie Soarele intra intr-o Casa, iti indica unde iti focalizezi preponderent energia.

Spre exemplu, tranzitul lui Marte in Casa a patra nu doar indica probleme cu mediul in care te afli, ci si angajamentul de a-l repara, de a-l reface, de a-l renova; sau de a face un imprumut. Pot spune deci fara sa exagerez ca tranzitul guvernatorului Berbecului sau Scorpionului, analizat in relatii cu alte corpuri ceresti sau in fiecare dintre cele doisprezece Case, aduce cu sine atat aspecte pozitive, cat si aspecte negative.
 

Next

 
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.