Revoluția Solară – 30 de reguli pentru relocare

Timp de lectură: 11 minute

 
 
 
 

Ciro Discepolo

extras din Transits And Solar Returns; A New System of Analysis for Two Ancient Methods

reprodus cu permisiunea autorului

 
 
Regulile pe care urmează să le citiți nu sunt menite a fi înțelese ca niște porunci divine regăsite într-un posibil supliment la Sfânta Scriptură, ele reprezintă mai degrabă un regulament simplu ce provine dintr-o experiență personală. Ele trebuiesc supuse în comun unor verificări, și numai în funcție de rezultatele obținute în urma acestui exercițiu le puteți accepta sau respinge. În opinia mea, aceste reguli funcționează foarte bine, dar nu vreau ca viziunea cititorului să fie părtinitoare unei opinii subiective, ci îmi doresc ca dumneavoastră să le puneți la încercare, în practică. Dacă, folosindu-le, apreciați că vă ajută să faceți predicții sigure, mai sigure decât folosind alte metode ale altor astrologi, nu ezitați să-mi împărtășiți opiniile și rezultatele dvs. la adresa de e-mail [email protected], și pe site-ul www.cirodiscepolo.it. Mă aștept la un singur lucru de la dumneavoastră: să le luați ca pe un întreg. Dacă într-adevăr intenționați să încercați să le aplicați, ar trebui să le folosiți ca pe un regulament unitar, fără a face selecții arbitrare din ele.
 
 
Cele treizeci de reguli sunt următoarele:
 
 
1.
Cele douăzeci de zile dinaintea aniversării cuiva, precum și cele douăzeci de zile de după sunt foarte importante atât pozitiv, cât și negativ. Cele mai semnificative evenimente dintr-un an se întâmplă adesea exact în acest interval de patruzeci de zile.
 
 
2.
Ziua de naștere a cuiva este o zi foarte specială în care, de-a lungul vieții, pot avea loc evenimente extraordinare. În memoriile sale, Giacomo Casanova (care și-a relatat peripețiile cu scrupulozitate) scrie că a trăit întâmplări ieșite din comun de aniversarea sa, nu doar o singură dată, ci de șapte ori. Este vorba despre evenimente pozitive și negative deopotrivă, care au influențat dramatic destinul lui Casanova. De pildă, un astfel de eveniment este evadarea sa din închisoare (Casanova și-a făcut veacul prin majoritatea temnițelor europene), sau faptul că a devenit milionar (i s-a întâmplat de mai multe ori în timpul vieții, dar de foarte multe ori a ajuns falit).

Nu știu de ce ziua de naștere este atât de importantă; chiar dacă am o idee despre acest fapt, prefer să nu o menționez pentru că nu sunt foarte sigur pe ea. În orice caz, chiar dacă nu pot oferi o explicație teoretică pentru această regulă, eu doar constat empiric că funcționează.

De acum înainte ascultați cu atenție știrile de la TV și citiți ziarele ținând minte această regulă; veți auzi de multe ori știri care relatează, de pildă, despre un mafiot rus arestat într-un hotel de lux exact de ziua lui; sau despre magistratul italian Giovanni Falcone specializat în urmărirea mafioților, al cărui ucigaș este arestat exact de aniversarea – postumă – a victimei sale; sau despre jucătorul de fotbal care înscrie un gol decisiv de ziua sa, și așa mai departe. Acestea sunt doar câteva exemple dintre alte mii posibile.
 
 
3.
Dacă în familia nativului există o serie de aniversări într-un interval scurt de timp, aceste zile vor fi considerate “explozive”: putem spune că, într-un fel, ele aprind un fitil care conduce la cea mai semnificativă explozie de evenimente din anul respectiv.
 
 
4.
Nu uitați că dacă Ascendentul, un stelium, sau Soarele unei Revoluții Solare se află în casa I, a VI-a sau a XII-a, cu diferențe mici de putere între ele, vă puteți aștepta la un an foarte împovărător, periculos, critic și sumbru în mai multe aspecte din viața dumneavoastră – nu doar în domeniul sănătății, muncii sau iubirii. În majoritatea cazurilor va fi vorba de un annus horribilis, un an pe care-l veți ține minte mult timp de-acum înainte și pe care veți dori să-l dați uitării. Înțeleg foarte bine că aceste fel de a vorbi pune un accent deosebit pe această regulă, dar nici nu intenționez altceva.

În opinia mea nici un autor nu a accentuat acest fapt îndeajuns, dar găsesc că este corect să scriu anumite reguli cu semne de exclamare, iar aceasta este cea care trebuie notată astfel, mai mult decât toate celelalte. Unii autori au vorbit despre casa a XII-a ca despre una întrucâtva negativă, dar nimeni nu a demonizat-o până acum. La fel, nimeni nu a incriminat îndeajuns nici casa a VI-a sau casa I.

Doar încercați să urmați această regulă, și-apoi dați-mi de veste. Când aceste case sunt implicate într-o Revoluție Solară ar trebui să vă așteptați la necazuri în orice domeniu al vieții dumneavoastră: necazuri în dragoste, probleme de sănătate, cu justiția, cu banii, decese și așa mai departe.
 
 
5.
Aceeași regulă se aplică pentru Marte în casa a XII-a, a VI-a sau în casa I a Revoluției Solare. Chiar și numai această poziție poate fi îndeajuns pentru a strica un an pe care alte elemente ale Revoluției Solare sau alte tranzite îl anunță ca fiind foarte bun.
 
 
6.
Când interpretați o Revoluție Solară sugerez să luați în considerare doar câteva elemente foarte importante:

  a) în care dintre casele natale se află Ascendentul RS;
  b) în care casă a Revoluției Solare se află un stelium al RS (dacă există);
  c) în care casă a Revoluției Solare se găsește Soarele RS;
  d) care dintre casele RS sunt ocupate de planete malefice (cu precădere Marte);
  e) după aceea, și numai atunci, veți analiza alte elemente, de exemplu dacă o planetă este retrogradă sau dacă formează aspecte pozitive sau negative; nu pentru că aceste elemente ar fi nule ca valoare, ci pentru că valoarea lor este extrem de scăzută.

  Dacă atribuim numere întregi puterii pozițiilor listate mai sus, puterea elementelor despre care vorbeam (retrograde, aspecte …) este numai o fracție zecimală. Iată un exemplu: Marte în casa a XII-a a unui bărbat în vârstă de 60 de ani este mereu extrem de periculos, indiferent dacă este retrograd sau nu, și indiferent dacă este “pătat”, în exil, în cădere, sau în orice altă stare.

Revoluția Solară este o fereastră deschisă spre cele doisprezece luni pe care le cuprinde, însă trebuie să evitați greșeala frecventă de a o trata ca pe o hartă natală, căutând dispozitori, casele derivate sau alte astfel de lucruri minore. Dacă veți face asta, Revoluția Solară nu numai că își pierde din claritate, ci de asemenea riscați să ascundeți alte semnificații foarte limpezi ale hărții.
 
 
7.
Casa a VII-a se referă de cele mai multe ori la hârtia tipărită. Prin această expresie mă refer la probleme cu legea, posibile conflicte cu justiția, războaie de toate felurile, varii tensiuni, certuri furtunoase, neînțelegeri cu partenerul sau ostilitate declarată. În anumite cazuri ar putea anunța acte de terorism sau violență, ca de exemplu a fi rănit, tâlhărit sau a fi victima unor intimidări mafiote.
 
 
8.
Jupiter și Soarele (în tranzite sau într-o Revoluție Solară) în casa a II-a, a VII-a și în casa a VIII-a acționează ca un oscilator bistabil, adică tind să inverseze situația curentă la polul opus. Aceste planete aduc furtună unde se află calmul și pace unde este război. Pentru a nu greși în totalitate analiza unei anumite situații astrale, interpretați cu atenție secțiunile conexe, însă păstrați în minte această regulă mai presus de orice.
 
 
9.
Când este vorba despre casa a II-a și/sau despre casa a VIII-a, în majoritatea cazurilor ele prezic cheltuieli masive, adevărate scurgeri; aceste poziții anunță venituri destul de rar.
 
 
10.
Casa a XI-a este adesea corelată cu moartea și doliul, mult mai mult decât casa a VIII-a care se referă în principal la bani, și numai secundar la moarte (în 90% dintre cazuri, casa a VIII-a într-o Revoluție Solară sau în tranzite anunță mai degrabă probleme financiare, nu moarte). Am descoperit această regulă cu mulți ani în urmă și încă mă întreb cum este posibil ca nici un coleg de-al meu să nu o fi observat înaintea mea. Un astfel de adevăr limpede poate fi omis sau pus la îndoială numai de un orb sau de vreun membru al Consiliului Organizației Scepticilor. Dacă veți investiga în jur de douăzeci de decese din familia dumneavoastră sau din cercul de prieteni, veți vedea infailibilitatea acestei reguli.
 
 
11.
De foarte multe ori, Uranus, Neptun și, mai ales, Pluto anunță probleme când tranzitează în trigon sau sextil. Deja aud protestul general: “Cum așa? Deci vrei să emiți teoria că în viața unui om sunt mult mai multe aspecte negative decât pozitive?”. Iată cum răspund: Ați descoperit asta abia acum? Nu ați văzut că pentru fiecare unul care câștigă la pariuri sau loterie, sunt cel puțin o mie de alte persoane care cad pe scări, care își pierd slujba, care sunt victime ale unor boli grave, persoane care tocmai au aflat că băiatul lor e dependent de droguri sau care au descoperit că partenerul de viață este infidel? Chiar dacă pare teribil, acesta e adevărul evident și cinstit. Pentru orice eveniment fericit existe cel puțin altă mie de nenorociri. Prin urmare, chiar și trigoanele și sextilele deseori anunță necazuri.
 
 
12.
Acordați o atenție sporită faptului că printre celelalte tranzite, semi-careul și sesqui-careul sunt foarte semnificative, la fel de semnificative precum cuadraturile și opozițiile. Nu le subapreciați pentru că altminteri riscați să subapreciați situații importante. Pe de altă parte, potrivit experienței mele semi-sextilele, sextilele și quincuxurile sunt mai puțin relevante, aproape deloc.
 
 
13.
Ascendentul Revoluției Solare cadent în casa a X-a natală aduce aproape fără excepție evenimente foarte pozitive, după cum veți putea citi în secțiunea potrivită. Contrastând, Jupiter pe Mijlocul Cerului hărții Revoluției Solare are un efect mult mai slab, în mod categoric mai redus decât impactul Ascendentului RS în casa a X-a a nativității. Nu știu de ce se întâmplă astfel, dar cu siguranță este așa, și veți vedea cu ochii dumneavoastră.
 
 
14.
Ascendentul Revoluției Solare cadent în casa a X-a alături de un tranzit dificil al lui Saturn, Uranus, Neptun sau Pluto cu Mijlocul Cerului hărții natale, sau în casa a X-a natală, sau în aspect disonant (inclusiv conjuncții) cu Ascendentul, Soarele sau Luna anunță daune notabile, probleme importante pe care nu le puteți subestima.
 
 
15.
În timpul zilelor în care au loc mai multe aspecte simultan (pozitive sau negative), să vă așteptați la întâmplări extraordinare. Ar trebui să vă acordați antenele în funcție de acele zile, și să fiți mereu în expectativă pentru ceva special.
 
 
16.
Unele dintre cele mai tragice momente din viața cuiva apar în timpul tranzitelor disonante al planetelor Saturn, Uranus, Neptun, sau Pluto față de Soare, Ascendent ori MC, sau Luna natale, suprapuse peste o Revoluție Solară cu Ascendentul, un stelium, Soarele ori Marte în casa I, VI, XII a RS. Nu aveți voie să ratați această coincidență.
 
 
17.
Tranzitele și Revoluțiile Solare intensifică și actualizează ceea ce există deja potențial. Să presupunem că o persoană se naște cu un Uranus plasat prost în casa VIII-a: când Uranus se va afla în tranzit la poziția opusă celei natale, ne putem aștepta la o criză financiară pentru persoana respectivă.
 
 
18.
Efectele pozitive ale casei a X-a a Revoluției Solare se pot referi doar la un singur eveniment, nu neapărat la o cascadă de întâmplări fericite. Citiți secțiunea în cauză.
 
 
19.
Nu uitați că cele trei variabile care descriu evoluția vieții unui om sunt următoarele: informația genetică (ereditatea biologică a părinților dvs. transmisă prin acidul dezoxiribonucleic); determinanta astrală și condițiile culturale, monetare, istorice, politice și sociale ale momentului și locului unde omul se naște și unde trăiește. Dacă Napoleon Bonaparte s-ar fi născut pe un podiș african în anul 1400, el n-ar fi devenit conducătorul lumii.

Conform unor biologi, există și o a patra variabilă (a treia pentru ei, întrucât ei nu acceptă o influență astrală) bazată pe conexiunile “întâmplătoare” ale neuronilor. Dar cum poți afirma că există fenomene “întâmplătoare” într-o lume în care totul pare să funcționeze după niște legi universale extrem de precise? Și cum poți infirma că astfel de fenomene sunt determinate de pozițiile obiectelor cerești din momentul nașterii cuiva?
 
 
20.
Când încercați datarea evenimentelor relevante dintr-un an pentru o anumită Revoluție Solară (ceea ce e destul de greu) ați face foarte bine să luați în considerare și revoluțiile lunare, precum și tranzitele planetelor rapide. De exemplu, dacă o Revoluție Solară anunță evenimente extrem de negative, ar trebui să observați traseele lui Marte de-a lungul anului, în speță aspectele sale cu Soarele, Ascendentul, Mijlocul Cerului, și mai ales aspectele cu Luna. Dimpotrivă, dacă Revoluția Solară anunță un an bun, observați tranzitele lui Jupiter și Venus.
 
 
21.
Multe persoane consideră că explicația tranzitelor în case natale se aplică mutatis mutandis și pozițiilor obiectelor cerești în casele Revoluției Solare, ceea ce este fals, așa cum veți citi în secțiunile potrivite (din Transits And Solar Returns n.t.).
 
 
22.
Dacă interpretarea tranzitelor și cea a Revoluției Solare sunt complementare țineți cont de următoarele. Potrivit experienței mele, dacă tranzitele sunt foarte rele și amenințătoare, în vreme ce Revoluția Solară este mai degrabă neutră (mai puțin incisivă, nu prezintă riscuri, cu alte cuvinte dacă RS este “așa și așa”), atunci anul n-ar trebui să aducă evenimente dramatice și nu ar trebui să vă îngrijorați.

În schimb, dacă tranzitele sunt neutre (mai puțin importante, deloc amenințătoare), iar Revoluția Solară apare ca fiind malefică, dificilă, împovărătoare (chiar și numai din cauza unui Ascendent cadent în casa I, a VI-a sau a XII-a natală), atunci cu siguranță vă puteți aștepta la un an extrem de negativ, înșelător și periculos.
 
 
23.
Ce orburi se iau în considerare pentru tranzite? Nu există o regulă fixă. În orice caz, depinde de viteza de mișcare a planetei în tranzit. Acțiunea unei planete rapide precum Soarele, Luna, Venus și Marte, poate fi percepută în general cu până la 5 grade înainte și 5 grade după orbul exact al aspectului (de ex. conjuncție, careu, sextil etc). Tranzitele lui Jupiter și Saturn pot fi considerate active la un orb de maxim 3 grade, înainte și după orbul strâns. În ceea ce-i privește pe Uranus și Neptun, veți lua în calcul un orb maxim de două grade, deși uneori le veți observa operând și în unghiuri mai largi. Aceasta se întâmplă din cauza efectului adițional al tranzitelor simultane ale planetelor rapide. Pluto poate rămâne în aceeași poziție chiar și zece ani; așadar, veți examina un orb de maximum un grad, cu excepțiile menționate mai sus. Cât despre semi-careu și sesqui-careu, orbul lor trebuie considerat minim, adică la două-trei grade pentru planete rapide și unu-două grade pentru planetele lente.
 
 
24.
Tranzitele lui Marte tind să fie anticipative, adică să se manifeste atunci când Marte intră într-un semn sau casă, mai mult decât atunci când planeta părăsește zona respectivă. Dar vă rog, nu o luați ca pe o regulă absolută.
 
 
25.
În multe situații, tranzitele trebuiesc apreciate în același timp ca negative și pozitive, indiferent dacă e vorba despre un careu sau trigon. Pentru a înțelege dacă un tranzit își va dezvălui o latură pozitivă sau negativă va trebui să studiați Revoluția Solară, care este într-adevăr “o carte deschisă” de o acuitate predictivă excepțională. Dacă interpretați Revoluția Solară și tranzitele conform metodei descrise în acest volum (Transits And Solar Returns) rar veți face greșeli grave în previziunile dumneavoastră.
 
 
26.
Rețineți: casa a VIII-a se referă de multe ori la închisoare.
 
 
27.
Tranzitele triple sunt mult mai puternice decât cele simple. O planetă poate intra într-o conjuncție cu o alta și să continue astfel fără să se întoarcă la poziția inițială. Pe de altă parte, uneori o planetă tranzitează peste un punct când se află în mișcare directă, apoi intră în retrogradare și trece încă o dată prin aceeași poziție, în cele din urmă intrând din nou în mișcare directă și trecând peste punctul respectiv a treia și ultima oară. Aceste tranzite sunt mult mai importante decât celelalte.
 
 
28.
Tranzitele planetelor (în special ale planetelor lente) în case, chiar și în casele goale, sunt extrem de relevante, oferindu-ne informații esențiale. Citiți secțiunea aferentă a acestei cărți pentru detalii.
 
 
29.
Pentru a evalua corect majoritatea tranzitelor planetare este util să verificăm ce s-a întâmplat în timpul aceluiași tranzit în ciclul precedent. De exemplu, tranzitul lui Jupiter în casa a II-a poate aduce un flux important de bani, cheltuieli și venituri impresionante. De aceea, dacă doriți să elaborați previziuni credibile, este potrivit să întrebați nativul cum a evoluat situația sa monetară în urmă cu doisprezece ani, atunci când Jupiter i-a tranzitat casa a II-a.
 
 
30.
În opinia mea, unul dintre pilonii fundamentali ai analizei unei Revoluții Solare este că trebuie să acordați o importanță minimă aspectelor (adică unghiurilor) dintre planetele regăsite în harta RS. Totul va deveni mai clar printr-un exemplu. Să zicem că Tom are planeta Marte situată în casa a VI-a a RS și în aspecte excelente cu alte obiecte cerești. Cu toate acestea, vorbim despre Marte în casa a VI-a a RS, deci vorbim despre un Marte “letal”, care este foarte puțin influențat (spre deloc) de unghiurile pe care le face cu alte obiecte cerești.

În altă ordine de idei, să zicem că atribuim o valoare numerică negativă de -100 unui Marte în casa a VI-a a RS. Putem apoi să-i modificăm valoarea cu +1 în cazul fiecărui trigon și cu -1 pentru fiecare careu în care este implicat. Aspectele pozitive nu vor schimba situația cu nimic. Prin urmare, mai bine să nu vă faceți iluzii în legătură cu asta: nu folosește nimănui să ne ascundem după deget. Marte în casa I, a VI-a, sau în casa a XII-a a RS este un Marte îngrozitor, indiferent de aspectele armonice sau dizarmonice în care se găsește.