Conjuncția Jupiter-Pluto din 2020: Profituri, filantropi și plutocrați

Posted by
Timp de lectură: 17 minute

 
 

Patrick Watson

 
 
Reprodus cu permisiunea autorului după 2020 Jupiter-Pluto Conjunction: Profits, Philantropists and Plutocrats.
 
 
În ultima vreme am scris și vorbit mult despre conjuncția Saturn-Pluto din 2020, și de asemenea am scris despre progresele științifice în relație cu ciclul Jupiter-Pluto. Îmi propun să scriu un articol de interpretare a convergenței lui Jupiter, Saturn și Pluto, dar mai întâi trebuie să discut o latură a ciclului Jupiter-Pluto care s-ar putea să aibă un impact mai direct asupra ta: banii.

Jupiter este planeta benefică asociată cu bogăția, abudența, creșterea, excesul, înțelepciunea, bunătatea și generozitatea. Pluto este o planetă a extremelor, obsedată de control și dominare, care transformă (warps) tot ce atinge în ceva fie incredibil de mare, fie incredibil de mic. Jupiter este aristocratul sistemului solar, în timp ce Pluto este mai degrabă fascistul. Jupiter știe că e mai bun decât tine, dar cu Pluto, s-ar putea să fie foarte emfatic și direct în legătură cu asta. Poate că Pluto este intimidant, dar când e împreună cu Jupiter, e preferabil să-l ai de partea ta. Combinația Jupiter-Pluto evocă dinamica bogăției și bunăvoinței pline de putere (empowered), mergând până la corupție în termeni de mari acte de filantropie, mari companii, clasa donatorilor, oligarhii și plutocrații etc.

Oamenii născuți și companiile înființate în preajma momentelor de joncțiune ale ciclului de 12-13 ani al lui Jupiter și Pluto (conjuncția, opoziția, careul și, într-o măsură mai mică, trigonul și sextilul) au un potențial pentru succes extraordinar, dar și pentru eșecuri pe măsură. O avere enormă poate fi folosită în scopuri filantropice, dar și pentru a obține o influență necuvenită și de nedorit [pentru restul].

Astfel, am adunat o serie de exemple despre care cred că ilustrează esența acestei combinații arhetipale. Nu vreau să spun că ciclul Jupiter-Pluto este singura cale de a investiga teme precum marile afaceri sau filantropia, ci doar că pare a fi una viabilă. Dacă înțelegem cum operează acest ciclu, vom putea să proiectăm ce ne-ar putea rezerva interacțiunea sa cu Saturn din 2020.
 
 

Filantropi miliardari

Filantropia revelează latura cea mai binevoitoare a complexului Jupiter-Pluto. Pluto îi dă putere extremă lui Jupiter, deci bogăția și generozitatea sunt amplificate la o scală extraordinară. La rândul său, Jupiter îl înnobilează pe Pluto, care își folosește acum puterea pentru scopuri bune. Exemplele ce urmează sunt personalități extraordinar de bogate, dar de asemenea extraordinar de generoase, prin sumele sau procentele donate.

 

Warren Buffett, #1 în topul celor mai darnici oameni din 2018

Warren Buffet – top 3 cei mai bogați oameni din lume – s-a angajat să doneze 99% din afacerea sa colosală. În 2018, Forbes l-a clasat primul în topul celor mai darnici oameni ai anului. El s-a născut când Jupiter se afla la 7°, respectiv la o lună distanță, de conjuncția exactă cu Pluto. Jupiter este guvernatorul Ascendentului său, și este amplasat în Casa a VIII-a a resurselor celorlalți. Warren Buffet și-a strâns averea în principal prin investiții în afacerile altora.

 

Bill Gates, #2 în topul celor mai darnici oameni din 2018

Bill Gates are în harta sa un indicator destul de clar al unei mari averi: Jupiter conjunct cu Pluto în Casa a II-a a banilor, finanțelor și posesiunilor. La nașterea sa, conjuncția Jupiter-Pluto se afla de asemenea în apropierea stelei Regulus, deci această conjuncție a fost una deosebit de “regală”. Este de mult considerat unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei mulțumită companiei Microsoft. De asemenea, ținând cont de sumele donate, Bill Gates este unul dintre cei mai filantropi miliardari. Unele dintre marile sale “hituri” în acest sens au survenit aproape de alinieri axiale ale ciclului Jupiter-Pluto. De exemplu:

 

Fundația Bill & Melinda Gates, cea mai bogată fundație caritabilă din lume

În decembrie 1994, Bill Gates a înființat Fundația Bill & Melinda Gates. Chiar dacă nu știm ziua exactă când s-a întâmplat, știm că a fost în decembrie, adică luna în care a devenit exactă conjuncția Jupiter-Pluto în Scorpion. N-a fost doar un tranzit de recurență a conjuncției Jupiter-Pluto din harta lui, ci mai mult, a format un careu exact cu aceasta. Fundația Bill & Melinda Gates este cea mai bogată fundație caritabilă din lume și a avut o influență incredibilă asupra unor probleme medicale globale, mai ales prin dezideratul său de a reinventa toaletele personale în țările Lumii a Treia. Interesant, având în vedere că Scorpionul este zodia asociată cu zonele intime. Dat fiind că în Scorpion Luna e în cădere, Scorpionul este de asemenea asociat cu reziduurile biologice și murdăria, aceasta fiind o zonă în care Fundația a promovat în mod incontestabil progresul.

 

Chuck Feeney, #1 în topul celor mai generoși filantropi

Chuck Feeney s-a născut în timpul aceleiași conjuncții ca Warren Buffett, când Jupiter se afla la 5°, și la puțin peste o lună de conjuncția exactă cu Pluto. Revista Forbes l-a clasat pe primul loc în topul celor mai generoși filantropi din lume, pentru donațiile totale de-a lungul vieții, care au însumat 378,000% din averea sa netă. Chiar dacă e multimiliardar, Feeney trăiește într-o locuință modestă. Revista Forbes l-a numit “James Bond al filantropiei” pentru actele sale caritabile generoase și anonime. Chuck Feeney are un loc deosebit între ceilalți miliardari filantropi.

 

Giving Pledge

Bill Gates și Warren Buffet au fost inspirați de filosofia de viață a lui Chuck Feeney “Giving While Living” când au creat [organizația filantropică] Giving Pledge, cu miliardari care au promis să doneze cel puțin jumătate din averea lor netă pe timpul vieții sau după moarte. Deci, să ne înțelegem: doi dintre cei mai bogați oameni din lume, născuți fiecare pe timpul unei conjuncții Jupiter-Pluto, au fost inspirați de cel mai generos filantropist – de asemenea născut în timpul unei conjuncții Jupiter-Pluto, în timp ce Giving Pledge a fost lansată pe 16 iunie 2010, când Jupiter era la 3° și mai puțin de două luni de careul exact cu Pluto. Evenimentul a devenit și mai extraordinar prin conjuncția Jupiter-Uranus, care are o natură arhetipală cu totul diferită de combinația Jupiter-Pluto, dar care are de asemenea o legătură cu reușitele enorme, șocante.

 

Jon Huntsman Sr., #2 în topul celor mai generoși filantropi

#2 pe lista Cel mai generos Filantrop a Revistei Forbes este Jon Huntsman Sr., care de-a lungul vieții a donat 373,000 % din averea sa. Huntsman s-a născut cu Jupiter la 2° și 3 săptămâni de opoziția exactă cu Jupiter.

 

John D. Rockefeller Sr., Cel mai bogat om din istoria modernă

Și afaceriștii/filantropii din trecut se potrivesc acestui tipar. John D. Rockefeller Sr. s-a născut pe 8 iulie 1839 când Jupiter se afla la 8° și doar două luni distanță de opoziția exactă cu Pluto din 1839. El este considerat cel mai bogat american al tuturor timpurilor și cel mai bogat om din perioada modernă. El și-a folosit averea generată de [compania sa] Standard Oil pentru a deveni un pionier al filantropiei sistematice selective (systematic targeted philantropy). Momentul nașterii sale este oarecum speculat, pe baza unor citate imprecise cum că s-ar fi născut fie “noaptea” fie “înainte de miezul nopții”. Dacă s-a născut cu aproximativ o oră înainte, când Peștii erau pe Ascendent, guvernatorul Ascendentului său ar fi Jupiter în Casa a VIII-a, la fel ca în harta lui Warren Buffett. Iar opoziția Jupiter-Pluto s-ar dispune în Casa a II-a și a VIII-a, Casele asociate finanțelor.

 

Andrew Carnegie, precursorul filantropiei moderne

Andrew Carnegie s-a născut pe 25 noiembrie 1835 când Jupiter era la 2° și aproximativ o lună de careul cu Pluto. Carnegie a fost contemporan cu dezvoltarea formei moderne de filantropie a lui Rockefeller. Ora nașterii sale e necunoscută. N-ar trebui să speculez în această privință, dar n-am cum să nu remarc că dacă ar fi avut Ascendentul în Săgetător, guvernatorul Ascendentului său ar fi Jupiter în Rac în Casa a VIII-a, la fel ca în harta lui Warren Buffett. O altă ciudată legătură Jupiter-Pluto: Chuck Feeney era obsedat de eseul lui Carnegie din 1889 “The Gospel of Wealth(Evanghelia bogăției), care i-a influențat într-o mare măsură abordarea sa filantropică, “Giving While Living”.

 

 

Mari afaceri și Bănci “prea mari ca să eșueze”

Evenimentele din marile afaceri/companii pot fi de asemenea capturate de complexul Jupiter-Pluto. Pluto îi dă o putere extraordinară lui Jupiter, deci averile se pot extinde enorm, ajungând chiar să distorsioneze [realitatea] și să corupă. De asemenea, Jupiter îl încurajează pe Pluto, îi oferă confirmare și recompense pentru faptul că-și folosește puterea extremă. Uneori aceste extreme pot să ducă prea departe; de exemplu: dezvoltarea prin exploatarea muncii și mediului, evaziune fiscală, manipularea politică și armatele de lobby-iști, care crează monopoluri ce pun în pericol economia globală prin centralizarea puterii financiare etc.

 

Inaugurarea Microsoft

Compania Microsoft a fost inaugurată oficial pe 4 aprilie 1975, când Jupiter în Berbec era la doar 4° și două săptămâni de opoziția exactă cu Pluto din Balanță. Este compania cu care Bill Gates este identificat în cel mai înalt grad, și una dintre cele mai de succes companii din timpul nostru. Microsoft a dominat atât de total piața IT, încât a fost acuzată de monopol. Cuadraturile Jupiter-Pluto par a fi deosebit de importante pentru Microsoft, ceea ce se potrivește perfect, având în vedere că atât înființarea companiei și fondatorul ei stau sub semnul ciclului Jupiter-Pluto. Microsoft și-a început dominația prin licențierea MS-DOS, începută în vara lui 1981, aproape de conjuncția Jupiter-Pluto din acest an. Bill Gates a plecat din Microsoft cu câteva luni înainte de conjuncția Jupiter-Pluto în Săgetător din decembrie 2007. Asta a însemnat pentru el sfârșitul erei Microsoft și începutul unei ere dedicate activismului filantropic.

Observație:
Deși în prezent Apple a învins Microsoft în cursa pentru cea mai mare companie IT din lume, această companie nu a fost înființată pe timpul unei cuadraturi a ciclului Jupiter-Pluto. Dar, la fel cum Bill Gates s-a născut sub conjuncția Jupiter-Pluto și a înființat Microsoft în timpul unei opoziții Jupiter-Pluto, tot așa Steve Jobs s-a născut sub o conjuncție Jupiter-Uranus și a inaugurat compania Apple pe 1 aprilie 1976 sub opoziția Jupiter-Uranus de atunci. Prin urmare, am putea vedea rivalitatea dintre aceste companii ca o tensiune între manifestările lui Jupiter în funcție de planeta cu care se combină.

 

Deschiderea Walmart

Walmart este un lanț de supermarketuri de mare succes. Atât de mare este succesul lor încât au reușit să elimine treptat întreprinderi locale din toată lumea, fiind criticați pentru nenumărate practici controversate în domeniul afacerilor, muncii și mediului. Primul magazin Walmart s-a deschis pe 2 iulie 1962, când Jupiter era la 5° și mai puțin de două luni de opoziția exactă cu Pluto.

Înființarea Amazon.com

Similar, Amazon.com a avut asupra Walmart același efect pe care aceștia din urmă l-au avut asupra supermarketurilor locale, afectând în primul rând angajații acestora. Domeniul Amazon.com a fost creat pe 31 octombrie 1994 la 9 PM, în Bellevue WA (Sursa: ICANN), când Jupiter era la doar 6° și la o lună distanță de conjuncția cu Pluto pe gradul 28° Scorpion. Ca să fim clari, compania nu a fost fondată la această dată, însă achiziționarea domeniului pentru o afacere desfășurată în principal pe Internet pare destul de importantă.

La fel, Jeff Bezos nu s-a născut pe timpul vreunei configurații importante a ciclului Jupiter-Pluto, dar întrucât nu cunoaștem ora nașterii sale, nu putem ști dacă conjuncția Jupiter-Pluto din 1994 a atins vreun punct sensibil din harta sa. Știm, însă, că următoarea conjuncție Jupiter-Saturn-Pluto îi va afecta foarte semnificativ harta, printr-o conjuncție exactă cu Soarele său [vezi secțiunea Saturn, Pluto și Jeff Bezos din articolul 5 Sfaturi pentru a supraviețui conjuncției Saturn-Pluto din Capricorn (2019-2020).]

Fondarea Standard Oil

Acest tipar poate fi regăsit și în vechile companii de monopol. John D. Rockefeller a fondat compania Standard Oil pe 10 ianuarie 1870, când Jupiter era la 5° și la mai puțin de două luni de conjuncția exactă cu Pluto. Compania lui Rockefeller a avut un asemenea monopol în industria petrolieră încât Curtea Supremă a aplicat Legea Sherman (Sherman Anti-Trust Act) și a ordonat dizolvarea companiei, la momentul când opoziția Jupiter-Saturn în Scorpion/Taur s-a aliniat cu conjuncția Jupiter-Pluto din harta companiei. Poate că ar fi bine să ținem cont de acest exemplu, de vreme ce conjuncția Jupiter-Pluto care urmează va forma de asemenea aspect cu Saturn.

Elveția, “Nașul confidențialității bancare”

Elveția este recunoscută pentru faptul că are unele dintre cele mai stricte legi de confidențialitate bancară din lume. Acesta e motivul pentru care atât de mulți oameni bogați și puternici au conturi în băncile elvețiene. Desigur, ei își transferă banii în acest loc “umbros” în scopuri absolut inocente. Și, ce să vezi, Elveția are un istoric în care ciclul Jupiter-Pluto este cât se poate de prezent.

  • Jupiter-Pluto în originea Elveției – data de fondare a statului elvețian este considerată a fi 1 august 1291, când Jupiter era la 3° și la două săptămâni de opoziția cu Pluto, pe axa Leu-Vărsător.
  • Prima lege de confidențialitate bancară – în 1713, Marele Consiliu al Genevei a promulgat prima sa lege de confidențialitate bancară; intrau în ilegalitate băncile care divulgau informații despre cei din clasa nobililor. Chiar dacă nu știm data exactă, 1713 a fost anul unei opoziții Jupiter-Pluto pe axa Pești/Fecioară.
  • Cea mai veche/notorie bancă elvețiană – cea mai veche bancă elvețiană încă deschisă, este Lombard Odier, fondată pe 11 ianuarie 1796. Banca a fost concepută special pentru a adăposti averile aristocraților francezi care fugeau din calea Revoluției, și continuă să îi scutească de taxe pe cei extrem de bogați și puternici. Inaugurarea a avut loc atunci când Jupiter era la 2 luni de o conjuncție exactă cu Pluto în Vărsător. Presupun că Revoluția lui Pluto în Vărsător din 2020 va fi o perioadă distractivă pentru ei.
  • Asociația Bancară Elvețiană – Un grup de bancheri suedezi au format această alianță ultra-puternică la 16 noiembrie 2012, puțin peste o lună înainte de o opoziție exactă Jupiter-Pluto de-a lungul axei Săgetător-Gemeni.
  • Legea Modernă de Confidențialitate Bancară din Elveția – Legile moderne de confidențialitate din Elveția au fost adoptate prin Legea Federală a Băncilor și Economiei, promulgată la data de 2 februarie 1934, când Jupiter în Balanță forma un careu perfect la Pluto în Rac.

 

JP Morgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite

Băncile moderne pot fi dificil de analizat din punct de vedere astrologic, pentru că cele mai mari bănci sunt adesea rezultatul fuziunii în timp a mai multor companii. Totuși, și în acest caz remarcăm interacțiuni între Jupiter și Pluto în momente importante cum sunt marile fuziuni. Aceste două bănci titanice au fuzionat la 1 decembrie 2000, când Jupiter era la 7° și la mai puțin de două luni de opoziția exactă cu Pluto, și la șase luni de o altă opoziție exactă cu același Pluto. JP Morgan Chase este cea mai mare bancă din Statele Unite și cea mai valoroasă bancă pentru economia globală din punct de vedere al capitalizării pieței, având un rulaj de peste 2 trilioane de dolari. Foarte multă putere pentru o singură bancă.

 

Banca Americii, a doua cea mai mare bancă din Statele Unite

Banca Italiei a cumpărat o altă Bancă a Americii, dar după doi ani, aceștia au decis să se relanseze folosind numele băncii cumpărate. Deci Banca Americană pe care o știm noi astăzi a început să funcționeze cu acest nume pe 1 noiembrie 1930, când Jupiter și Pluto erau perfect conjuncte. Interesant pentru o astfel de bancă cu temă “patriotică” este că conjuncția Jupiter-Pluto din Rac nu se afla prea departe de Soarele natal al Statelor Unite din aceeași zodie.

 

Citigroup, a treia cea mai mare bancă din Statele Unite

Citigroup este una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite și din lume, fiind considerată parte dintr-un lanț de instituții financiare care sunt fundamentale pentru buna funcționare a economiei globale. Banca pe care o cunoaștem azi drept Citigroup este o fuziune între Citicorp și Travelers Group, înfăptuită la data de 6 aprilie 1998, când Jupiter se afla la 7° și la mai puțin de o lună de un careu exact cu Pluto. De fapt, anul 1998 a fost martor mai multor fuziuni și achiziții de mare răsunet.

 

Trezoreria Statelor Unite

Motivul pentru care aceste bănci au rezistat n-a fost neapărat că au fost “prea mari ca să eșueze”, ci mai degrabă au rezistat datorită puterii colective a plătitorilor de taxe. Se preconizează că în 2020 Trezoreria Statelor Unite va colecta peste 3 trilioane de dolari în taxe. Ni s-ar părea firesc ca una dintre cele mai mari economii ale lumii să aibă pe mână sume enorme de bani, și din același motiv George Hamilton a aprobat pe 2 septembrie 1789 înființarea Trezoreriei Statelor Unite, la presiunile lui Alexander Hamilton. Acest eveniment a avut loc la 24 de ore de o opoziție exactă Jupiter-Pluto. Și dacă tot vorbim de trezorerii și opoziții Jupiter-Pluto…

 

 

Plutocrație și oligarhie

Exemplele ce urmează demonstrează latura mai întunecată a combinației Jupiter-Pluto. Jupiter înseamnă generozitate și mărinimie, dar Pluto distorsionează și deformează natura lui Jupiter, deci se poate întâmpla ca generozitatea să fie arătată unor oameni care sunt deja puternici. Mărinimia devine lăcomie.

Steve Mnuchin, trezorierul lui Trump

Mnuchin s-a născut când Jupiter era la 4° de opoziția exactă cu Pluto. El este managerul multimilionar al unui fond de investiții care a ajuns trezorierul SUA în administrația Trump și care acum administrează finanțele și taxele întregii națiuni. El a fost acuzat de practici de afaceri incorecte în perioada crizei financiare din 2008. Chiar și din poziția de trezorier al Statelor Unite, Mnuchin este acuzat și investigat pentru corupție. El a supervizat promulgarea reformei fiscale republicane, cu tăieri de taxe de multe trilioane de dolari care au venit în beneficiul milionarilor și miliardarilor, slăbind capacitatea guvernului de a plăti pentru servicii de importanță capitală. Banii în plus pe care i-au primit anumiți directori de companie miliardari nu vor merge către investiții și cu siguranță nu vor fi folosiți pentru mărirea salariilor – o spun chiar ei. Mnuchin promite încă o tăiere uriașă de taxe în 2020. Un trezorier bogat, pentru bogați.

 

Rupert Murdoch, șeful Imperiului Știrilor

Rupert Murdoch este liderul News Corp, care deține câte ceva în toate domeniile: media, presă, TV, filme, etc. El s-a născut când Jupiter era la 8° și la puțin peste 2 luni de conjuncția exactă cu Pluto. El are această influență extraordinară nu doar mulțumită averii sale, ci și prin puterea sa de a controla mesajele transmise și de a influența perspectiva politică a maselor. Acest lucru e evident în patina conservatoare evidentă a canalelor sale de media și în aparenta disponibilitate de a oferi joburi la Fox News politicienilor conservatori și oficialităților federale.

 

Jamie Dimon, director și președinte al JP Morgan Chase

Jamie Dimon s-a născut când Jupiter era la 3° și la puțin peste o lună distanță de o conjuncție exactă cu Pluto. Dimon a fost responabil cu supravegherea fuziunii Citigroup, pe timpul careului Jupiter-Pluto din 1998. Apoi, el a devenit președintele JP Morgan Chase, care a fost fondată pe timpul opoziției Jupiter-Pluto din 2000-2001. Iată cum vedem iarăși cum destinele celor născuți în timpul alinierilor axiale ale unui ciclu planetar par să aibă o afinitate față de ciclul respectiv, evocând teme specifice arhetipurilor planetare relevante.

Firesc pentru o conjuncție Jupiter-Pluto, el e cel mai bogat președinte (CEO) de bancă, al uneia dintre cele mai puternice instituții de acest gen de pe glob. El investește în – și profită de pe urma – închisorilor private și proiectelor poluante legate de combustibili fosili. El cheltuie miliarde de dolari pentru ca lobbyiștii și politicienii să reprezinte interesele băncii la Washington. El e responsabil de salariile prea mici ale angajaților companiei, în timp ce directorii JP Morgan câștigă milioane în bonusuri și salarii. El ia în derâdere asistența guvernamentală și socialismul, chiar dacă în calitate de CEO al JP Morgan Chase a primit sprijin de miliarde de dolari din partea guvernului în urma crizei din 2008, criză de care chiar banca sa a fost parțial responsabilă. El a plătit 13 miliarde de dolari ca să blocheze ancheta guvernului, care descoperise evaluările ipotecare frauduloase realizate de JP Morgan în perioada după criza din 2008. De fapt, banca plătește multe miliarde de dolari pentru a scăpa de anchetele autorităților. Orice părere am avea despre el ca manager, fără îndoială el este un membru senior al oligarhiei americane, cu o influență colosală, o figură ce întruchipează combinația arhetipală Jupiter-Pluto.

 

International Swaps and Derivatives Association (ISDA)

ISDA este o asociație comercială neobișnuit de puternică care face lobby împotriva reglementărilor schimburilor și derivatelor – acele instrumente financiare exotice pe care aproape nimeni nu le înțelege dincolo de faptul că au avut un rol extrem de important în criza financiară globală din 2008. Warren Buffet consideră comercializarea derivatelor “o armă financiară de distrugere în masă”. ISDA a cheltuit peste 3 miliarde de dolari pe lobby la guvernul Statelor Unite, pentru a-i determina pe guvernanți să relaxeze legile ce reglementează comercializarea derivatelor – chiar și după criza din 2008. Aproape toți jucătorii serioși din domeniul bancar și financiar sunt membrii ai ISDA. Firesc pentru un astfel de grup suspect, dominator și nenorocit, ISDA a fost formată undeva la finalul lui februarie, începutul lui martie 1985. Jupiter a format un careu exact cu Pluto exact în acea perioadă, pe 26 februarie 1985.

 

Koch: o familie Jupiter-Pluto

De multă vreme membrii familiei Koch au fost identificați cu acel tip de personaje (shady behind-the-scenes power-player figures) puternice dar suspecte care ne-am aștepta să fie asociate cu ciclul Jupiter-Pluto. Ei bine…

Fred C. Koch – Opoziție Jupiter-Pluto

Întâiul patriarh al familiei Koch s-a născut pe 3 septembrie 1900, când Jupiter era la mai puțin de două luni de opoziția exactă cu Pluto. El și-a construit averea pornind de la inovația în domeniul rafinării petrolului brut, și pe construcția rafinăriilor petroliere pentru Rusia sovietică și Germania nazistă. Tot el a înființat organizația de extremă dreapta “John Birch Society” și a donat pentru multe cauze dubioase.

Frederick R. Koch – Sextil Jupiter-Pluto

Primul fiu al lui Koch s-a născut pe 26 august 1933, când Jupiter era la 2° și mai puțin de două săptămâni de un sextil perfect cu Pluto. Sextilul este cel mai slab aspect pozitiv ce se poate forma între două planete. Astfel, Frederich Koch este un miliardar filantrop, dar marile corporații și mașinațiile politice nu sunt genul său, spre deosebire de frații său Charles și David.

Charles Koch – Trigon Jupiter-Pluto

Al doilea fiu al lui Koch s-a născut pe 1 noiembrie 1935, când Jupiter era la 1° și 5 zile distanță de trigonul perfect cu Pluto. Trigonul este cel mai puternic aspect pozitiv ce se poate forma între două planete. Din cei patru frați, fără îndoială Charles a fost liderul. El crede sincer că salvează America prin susținerea sa financiară majoră acordată de conservatori și organizația sa masivă de donatori conservativi.

Înființarea companiei familiei Koch – Trigon Jupiter-Pluto

Fred C. Koch a înființat compania ce avea să devină Koch Industries pe 8 februarie 1940, când Jupiter era la 6° și la o lună de trigonul exact cu Pluto. Prin intermediul acestei companii, familia Koch și-a strâns miliardele.

Bill și David Koch – Careu Jupiter-Pluto

Gemenii Bill și David Koch s-au născut pe 3 mai 1940, când Jupiter era la 3° și la două săptămâni de un careu exact cu Pluto. Ce-ar fi fost dacă am fi avut orele lor de naștere… David a ajuns să-și unească forțele cu Charles, iar Bill a fost dat afară din companie și a făcut eforturi să o tragă în jos. Bill încă trăiește, dar David a murit pe 23 august 2019.

Chase Koch – Trigon Jupiter-Pluto

Fiul lui Charles Koch, Chase Koch, s-a născut pe 14 iunie 1977, când Jupiter era la 5°, respectiv trei săptămâni de un trigon perfect cu Pluto. El face parte din noua generație a familiei, și este un personaj ce pare gata să preia poziția de lider al Koch Industries și operațiunilor politice ale familiei.

 

George Soros

Îl voi include pe George Soros în această listă, nu pentru că aș crede neapărat că donațiile sale sunt rele, ci pentru că conservatorii tind să-l perceapă pe George Soros așa cum liberalii percep familia Koch. Soros s-a născut cu două luni înainte ca Jupiter să ajungă pe același grad cu Pluto, și cu siguranță se potrivește tiparului discutat aici. Pentru a evita autoconfirmarea propriilor prejudecăți este important să ne reamintim că arhetipurile planetare sunt multivalente și cuprind integralități (entireties). Ceea ce putem spune despre el e că este extraordinar de bogat și că încearcă să ajute anumite cauze pe care le consideră importante, într-o manieră în care nu mulți o pot face. Acest lucru este la fel de adevărat pentru familia Koch, Bill Gates, Buffet, etc., chiar dacă oamenii au păreri diferite legate de meritele sau moralitatea cauzelor respective. Cu toții participă la același complex planetar Jupiter-Pluto.

 

Vladimir Putin, maleficul discret/cel mai bogat om de pe planetă

Se zvonește că Putin este cel mai bogat om de planetă din cauza nenumăraților săi intermediari financiari imposibil de verificat, dezvăluiți în cazul “Panama Papers”. E posibil, conform anumitor estimări, să aibă o avere de aproximativ 200 de miliarde de dolari, adică de multe ori mai multe miliarde decât Bill Gates sau Jeff Bezos. El s-a născut când Jupiter era la doar 3° de un careu perfect cu Pluto, iar dacă ora nașterii sale este corectă, în harta sa Pluto este exact conjunct cu Mijlocul Cerului. Secretele din jurul averii enorme a lui Putin, dorința sa de a submina democrația [în mai multe state], reputația sa de jucător brutal din culisele puterii și imaginea de autoritate dominantă în Rusia – toate acestea descriu amplasarea lui Pluto din harta sa, și câteva din temele întunecate ale combinației Jupiter-Pluto.
 
 
Cred că am reușit să-mi susțin teza că conjuncția Jupiter-Pluto are ceva de-a face cu averile extraordinare și marile afaceri. Însă conjuncția Jupiter-Pluto din 2020 va fi diferită pentru că se va afla în proximitatea lui Saturn, și ar trebui înțeleasă mai degrabă ca o conjuncție Jupiter-Saturn-Pluto. Cum ar trebui să interpretăm aceste trei planete laolaltă? Pentru răspunsul la această întrebare, va trebui să așteptați următorul meu articol.
 
 
Alte articole de Patrick Watson
Conjuncția Jupiter-Pluto din 2020: Amplificare extremă
5 Sfaturi pentru a supraviețui conjuncției Saturn-Pluto din Capricorn (2019-2020)
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.