Donald Trump și conjuncția Saturn-Pluto din 2020

Posted by
Timp de lectură: 9 minute

 
 

Ray Grasse

 
 
Reprodus cu permisiunea autorului după “Donald Trump and the Saturn-Pluto conjunction” Articol publicat pe 18 iunie 2019 în revista The Mountain Astrologer.
 
 
Iminenta conjuncție Saturn-Pluto din Capricorn va fi un fenomen global, care va afecta, într-o măsură sau alta, fiecare țară de pe Pământ. Însă unele țări vor resimți mai tare decât altele presiunea acestui duo extrem de puternic – iar Statele Unite s-ar putea să se afle în capul listei. Asta pentru că harta Americii, cu data nașterii 4 iulie, stă profund sub semnul Racului, ceea ce înseamnă că va recepta direct forța opozitivă a conjuncției Saturn-Pluto.

Dar pentru a înțelege pe deplin impactul [acestei configurații] asupra Statelor Unite, va trebui de asemenea să vedem cum va afecta horoscopul lui Donald J. Trump. Nu doar pentru că el este președintele Statelor Unite, ci pentru că aspectul va activa destul de strâns o configurație importantă din harta natală a lui Trump.


 
 
 
 

Saturn-Venus în Rac

Trump s-a născut cu o conjuncție strânsă Saturn-Venus în Rac (Saturn la 23°, Venus la 25°). Asta înseamnă că tranzitul Saturn-Pluto – care va atinge exactitatea la 22° Capricorn în 12 ianuarie 2020 – va forma o opoziție puternică la conjuncția natală Saturn-Venus din harta lui Trump. Chiar dacă asta nu este singura configurație astrologică care îl va afecta în anul care vine [articolul a fost publicat în iunie 2019 n. tr.] se va dovedi probabil cea mai importantă.

Pentru a înțelege cum îl va afecta acest tranzit pe Trump, cred că e util mai întâi să înțelegem ce înseamnă acest aspect natal și ce legătura are cu personalitatea și psihologia lui. Am ajuns la concluzia că această configurație este forța emoțională cheie (driving force) a personalității sale.

La nivel pur material, am putea vorbi despre relația lui Trump cu banii. Dacă am întreba un astrolog începător ce anume indică potențialul pentru “bogăție” într-o hartă astrologică, acesta va răspunde probabil că trebuie să ne uităm după contacte Venus-Jupiter, sau Jupiter în Casa a II-a. Dar mi se pare fascinant că foarte mulți indivizi ultra-bogați au aspecte natale Saturn-Venus, de pildă gigantul IT Bill Gates (conjuncție), fondatorul Amazon Jeff Bezos (conjuncție, la fel ca fosta soție, MacKenzie), directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg (opoziție), John D. Rockefeller Jr. (conjuncție) sau diva media Oprah Winfrey (careu) – iar lista poate continua.

De asemenea Donald Trump are această configurație planetară – în cazul său, așa cum am menționat mai sus, conjuncția este în Rac. Desigur, această amplasare poate însemna multe lucruri, și fără îndoială ea catalizează impulsul său către bogăție, afaceri imobiliare, multe case și așa mai departe. Dar având în vedere comportamentul său public de-a lungul anilor, sunt de părere că aspectul indică de asemenea o nesiguranță și o vulnerabilitate extrem de profundă (avându-și originea în copilărie, poate?), care l-a făcut să ridice ziduri nu doar în jurul său și în jurul familiei sale, ci se pare că și în jurul țării. De-a lungul vremii, persoanele apropiate au adus în discuție hipersensibilitatea sa la critică, făcând trimitere la o frică subconștientă de a nu fi iubit, pe care se pare că o compensează înconjurându-se de femei frumoase și hoarde de susținători căzuți în adorație.

Paradoxal, unul dintre lucrurile pe care le-am întâlnit adesea în cazul tipologiilor Saturn-Venus este un sentiment profund înrădăcinat de sărăcie, o senzație lăuntrică de penurie care-i face să creadă că nimic nu e de-ajuns ca să umple golul din sufletul lor – așa cum a fost cazul clientului meu multimilionar, născut cu Saturn și Venus în aspect tensionat, care credea că este sărac lipit. Poate că acest tip de mentalitate, de stare psihică, explică nevoia lui Trump de a compensa acumulând atât de multe posesiuni – mobila placată cu aur, mașinile și hainele scumpe și așa mai departe.

Ceea ce vreau să spun e că tranzitul Saturn-Pluto în Capricorn începe să-i atace această configurație natală cu foarte mare putere, și va continua să o facă încă un an sau doi. De aici, văd rezultând câteva posibilități de manifestare în lumea reală.

Una dintre ele este că finanțele lui personale ar putea fi grav afectate în această perioadă, în sensul de pierderi datorate unor investiții necugetate, procese sau proiecte imobiliare eșuate. Ar putea de asemenea indica un feedback negativ venit în urma politicilor financiare pe care le pune în aplicare la nivelul statului: măsuri tarifare, legi de reformă a sistemului de taxe sau cheltuieli militare.

În special Pluto este asociat cu scoaterea la lumină a chestiunilor ascunse, așadar cel mai probabil aceste tranzite vor implica revelarea pas cu pas a unor secrete ce țin de adevărata sa avere și afacerile sale, conturile bancare sau taxe. S-ar putea chiar să aflăm lucruri despre relațiile sale cu guverne străine, iar investigatorii (cum sunt cei din Districtul de Sud din New York) vor continua să ancheteze afacerile sale imobiliare și problemele din lanțul său de hoteluri.

Mai mult, având în vedere că se opune Racului, tranzitul Saturn-Pluto s-ar putea să-i aducă în lumina reflectoarelor membrii familiei, iar asta s-ar putea dovedi și mai problematic pentru el, de vreme ce lovește atât de “aproape de casă”, emoțional vorbind. Asta ar putea declanșa cu și mai multă vigoare mentalitatea defensivă sugerată de configurația natală [Saturn-Venus]. Nu uitați că tranzitul Saturn-Pluto în harta lui Trump va pica în Casa a V-a, a copiilor (potrivit anumitor sisteme de case), ceea ce s-ar putea să-l determine să intre în modul hiperdefensiv – “mama urs” – și să devină și mai extrem și dramatic în manifestări.

De asemenea, cred că tranzitul Saturn-Pluto va declanșa o primordială suferință emoțională, care cel mai probabil l-a însoțit pe Trump toată viața, un profund sentiment că este nepopular și neiubit. Avându-l și pe Pluto aici, cred că asta va implica senzația de a fi trădat, revelația că cei pe care îi credea loiali se întorc acum împotriva sa. De fapt, asta se întâmplă deja de vreun an sau doi. Cel mai probabil, va continua să se întâmple mult timp de-acum încolo.

În termeni cât se poate de generali, atunci când Saturn în tranzit formează o opoziție la Venus natal – chiar și fără Pluto – ne confruntăm cel mai probabil cu o perioadă foarte nefericită, plină de sentimente de singurătate acută și izolare. Dar dacă intră și Pluto în ecuație, perioada ce va urma s-ar putea să fie una extrem de deprimantă și vulnerabilă pentru Trump. Dacă într-adevăr vor avea loc audierile pentru suspendare [articolul a fost publicat în iunie 2019 n.tr.], cu siguranță asta va arunca de asemenea câteva galoane de benzină peste acest incendiu horoscopic.

Cred că mai există o posibilitate care trebuie adusă în discuție. Într-o măsură sau alta, horoscopul unui lider național devine horoscopul țării pe care acesta o reprezintă. E posibil ca asta să însemne că dificultățile financiare ale lui Trump vor indica în această perioadă ceva de rău augur pentru starea economică a Statelor Unite? Oricât mi-ar plăcea să cred contrariul, sunt de părere că posibilitatea este rezonabilă, așa că voi fi foarte atent la economia Americii pe perioada acestor tranzite.
 
 

Momente declanșatoare

Chiar dacă influența generală a acestor energii va fi operativă un timp destul de îndelungat, aș vrea să trec în revistă câteva momente declanșatoare despre care cred că vor fi extrem de importante – adică momentele în care tranzitul Saturn-Pluto va activa în mod dramatic configurația natală a lui Trump. Ca să fim clari, Saturn și Pluto nu sunt singurele planete în tranzit care vor afecta harta președintelui. Însă, pentru simplitate, îmi voi limita observațiile doar la influența acestor planete.

 • Chiar dacă în cazul lui Trump efectele conjuncției Saturn-Pluto nu-și vor atinge punctul culminant până în 2020, o serie de momente declanșatoare “în avanpremieră” vor avea loc până atunci, dintre care unul s-a consumat deja. Mă refer aici la stațiile lui Saturn și Pluto retrograd de la sfârșitul lui aprilie, începutul lui mai 2019. Acestea s-au manifestat, printre altele, prin răspunsul furios la mărturia procurorului general William Barr referitoare la Raportul Mueller (și refuzul acestuia de a reveni la următoarea audiere), dar și prin veștile surprinzătoare legate de problemele lui Trump cu taxele și pierderile financiare, apărute pe la începutul lui mai 2019.
 • În curând, Marte în tranzit va acționa ca un declanșator prin opoziția pe care o va face la Saturn-Pluto, așa că în perioada 15-20 iunie 2019 sugerez să fim foarte atenți la afacerile lui Trump. (Nota editorului: Acest articol a fost scris și trimis la redacția TMA la începutul lunii iunie 2019.)
 • Pe 6 iulie 2019, Saturn în tranzit va forma un careu exact la Jupiter din harta natală a lui Trump, așa că mă aștept la frustrări juridice majore în perioada 3-9 iulie 2019.
 • Saturn și Pluto (în mers direct) vor staționa din nou, de la jumătatea lunii septembrie până la începutul lui octombrie 2019, și vor afecta puternic conjuncția natală Saturn-Venus din harta lui Trump, oferindu-ne încă o avanpremieră a ce va urma pentru el în 2020. Cred că ar trebui să fim atenți la datele din preajma stațiilor planetare: în cazul lui Saturn, 18 septembrie 2019, iar în cazul lui Pluto, 2 octombrie 2019.
 • Conjuncția Saturn-Pluto își va atinge exactitatea la scară globală pe 12 ianuarie 2020, însă toată luna ianuarie 2020 s-ar putea să fie una extrem de turbulentă pentru Trump, mai ales că la câteva zile distanță, pe 21 ianuarie 2020, Saturn în tranzit va forma o opoziție exactă la Saturn natal. Faptul că tranzitul global Saturn-Pluto survine atât de aproape de momentul în care Saturn în tranzit îl va activa pe Saturn natal demonstrează cât de intim este legat acest tranzit colectiv de destinul său personal.
 • Apoi, pe 6 februarie 2020, Saturn în tranzit va forma o opoziție la Venus natal, prima dată din cele trei [n.tr.: în acest caz avem trei opoziții la Venus datorită retrogradării lui Saturn 11 mai-29 septembrie 2020. Pentru mai multe informații despre stațiile lui Saturn, vezi articolul Declanșatori tectonici]. Repet, în această perioadă, Trump s-ar putea să aibă o senzație din ce în ce mai profundă de izolare socială și sentimente de respingere, dar configurația ar putea de asemenea să indice că lumina reflectoarelor va cădea pe finanțele sale și afacerile imobiliare, dar și cele ale familiei sale.
 • Pe 13 februarie, Pluto în tranzit va fi în opoziție exactă cu Saturn natal, activându-i extrem de puternic harta natală.
 • Aceeași energie va atinge punctul de fierbere în timpul următoarei stații a lui Pluto, care devine retrograd pe 25 aprilie, la 24°59′ Capricorn, în opoziție strânsă cu Saturn-Venus natal.
 • Pe 12 iulie, Pluto în tranzit va forma din nou opoziție exactă la Saturn natal.
 • Pe 6 septembrie, Saturn va forma opoziție la Venus natal pentru a doua oară.
 • Apoi, pe 29 septembrie, Saturn va staționa în mers direct la 25°20′ Capricorn, activând prin opoziție conjuncția natală Saturn-Venus.
 • La câteva zile, pe 4 octombrie, Pluto va staționa în mers direct la 22°29′ Capricorn, în opoziție la Saturn-Venus natal, scoțând la iveală și mai multe secrete îngropate legate de finanțele sau viața sa personală.
 • Câteva săptămâni mai târziu, pe 21 octombrie, Saturn va forma iarăși o opoziție exactă la Venus natal, a treia și ultima oară.
 • Chiar dacă în viața lui Trump aceste energii turbulente vor continua să se manifeste și în 2021, vreau să aduc în discuție un declanșator important care va surveni în jurul datei de 20 decembrie 2020, atunci când Pluto va forma opoziție exactă la Saturn natal. Această configurație este extrem de importantă pentru că se întâmplă în concurs cu alt tranzit global. Lăsând la o parte că are loc în preajma solstițiului de iarnă, tot atunci Marte în tranzit se va găsi la 22° Berbec, formând un careu exact la gradul conjuncției Saturn-Pluto din ianuarie 2020 (22° Capricorn). Aspectele lui Marte joacă adesea rolul de mecanisme declanșatoare pentru alte tipare astrologice, precum eclipsele, steliumurile sau configurațiile majore între planete exterioare. Putem spune că perioada sărbătorilor din 2020 va fi una foarte dramatică pentru Donald Trump. Remarcați de asemenea că asta se va întâmpla la scurt timp după alegerile prezidențiale, deci e posibil ca turbulențele stârnite de această energie în viața lui Trump să aibă legătură cu rezultatul alegerilor.

Rezumând, deși este imposibil să știm exact ce i se va întâmpla lui Donald Trump în decursul următorilor ani, fără îndoială această perioadă va fi ca un rollercoaster pentru el, atât profesional cât și emoțional, iar datele menționate mai sus vor merita cu siguranță o atenție specială.
 
 
Alte articole despre Saturn-Pluto:
2020 – Sfârşitul… sau un nou început?
Opoziția Saturn-Pluto din 2001-2002: Transformând teroarea în triumf
Israel si Palestina: O explorare arhetipală a complexului Marte-Saturn-Pluto
Însemnări asupra atacului de la World Trade Center

Războaiele Mondiale, Războiul Rece și 11 Septembrie
Ciclul Saturn-Pluto: Contraste și tensiuni istorice
Ciclul Saturn-Pluto: Ascensiunea conservatorismului
Ciclul Saturn-Pluto: Divizare, rău și teroare
Ciclul Saturn-Pluto: Determinism istoric, Realpolitik și apocalipsă
Ciclul Saturn-Pluto: Curaj moral, înfruntarea Umbrei și tensiunea contrariilor
Ciclul Saturn-Pluto: Opere de artă paradigmatice
5 Sfaturi pentru a supraviețui conjuncției Saturn-Pluto din Capricorn (2019-2020)
2020, Saturn-Pluto și situațiile nucleare la limită
Un shaman al erei informației: Edward Snowden
 
 
Alte articole de Ray Grasse
Saturn, floarea care înflorește târziu. Ințelegerea dinamicii cu bătaie lungă a planetei Saturn în interpretarea astrologică
7 dintre cele mai frecvente greșeli ale astrologilor
Pe muchia de cuțit a consilierii astrologice: De ce este periculos să le spui oamenilor ce să facă
Ce a fost, va mai fi: învățând din tranzitele trecute pentru a înțelege mai bine tranzitele viitoare
Declanșatori tectonici: puterea ascunsă a punctelor staționare
Roțile schimbării: Steliumuri, astrologie globală și arta imaginii de ansamblu
Decodarea celei mai elevate planete din harta astrologică
Relațiile și Casa a VII-a
Saturn – marea provocare „karmică” a horoscopului
 
 
Ray Grasse despre Era Vărsătorului
Roata istoriei: Pe urmele Spiritului Vremii
Reinterpretarea Cosmosului. Spiritul Științei Vărsătorului
Semne Prevestitoare în Cinematografie: Perspective dintr-o Formă de Artă cu Totul Nouă
Noul Erou din Vărsător
Intreaga lume privește: Individul în Societatea de Masă
Cele 6 miliarde de fețe ale lui Dumnezeu: Concepte ale divinității tipice pentru Vărsător
 
 
Articole despre Saturn-Venus:
Saturn-Venus: o călătorie muzicală
Saturn-Venus II
Aspectele Venus-Saturn
Omul care planta copaci (Saturn-Venus)
 
 
 

6 comments

 1. Vrem astrograma GENERALULUI QASSEM SOLEIMANI daca se poate sa intelegem cum de Dumnezeu a permis sa fie inlocuit de o drona americana. Raman vesnic recunoscatoare cu anticipatie

  1. Din pacate stiu sa raspund la o asemenea intrebare… dar daca vreti sa ii faceti harta am gasit pe Wikipedia ca s-ar fi nascut la 11 martie 1957.

 2. Ce articol interesant! Este mai mult decât posibil sa se întâmple lucrurile conform calculelor, omul va fi în mijlocul scandalurilor, tocmai datorita exceselor venite din cauza nesiguranței. Mulțumim frumos!

 3. Am luat decizia sa public articolul pentru ca o data ce avem la dispozitie o asemenea analiza este destul de simplu de urmarit prestatia si evenimentele din viata lui Trump in viitorul apropiat. Si putem vedea astfel daca astrologia foloseste la ceva sau este doar superstitie prosteasca.

  1. Si mie mi s-a parut interesant sa avem aceste predictii.
   In cazuri foarte vizibile (cum este acesta) putem compara predictiile cu evenimentele si vedem daca astrologia este de luat in seama sau nu.
   Acum sintem inca in focul evenimentelor dar peste citeva luni asta va fi un foarte bun studiu de caz.

   Multumesc si eu pentru aprecieri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.