For me God is cold

Posted by
Timp de lectură: 14 minute

 
 
2015-2016
 
 
Cuprinsul articolului
Cererea
Iceman-Zohal: o sinastrie
Pregatiri și teorie
Răspunsul
Primele rezultate
 
 

Cererea

Zohal and Wim HofIdeile mele din Am I good or what privitoare la educația selectivă după criterii astrologice nu-și găsesc prea mare ecou printre cei câțiva apropiați cu care am avut curajul să le împărtășesc. Cineva îmi zice că e un text poetic, altcineva că e prea complicat… Zohal e singurul care îmi spune că sunt viu în însemnarea asta și că o să o citească cu creionul în mână și cu hărțile în față ca să priceapă. Dar nici până în ziua de azi nu am mai primit vreun răspuns de la el pe tema asta. Așa că la un moment dat îmi dau seama că oamenii pur și simplu nu înțeleg. Și că, cel mai probabil, pun eu problema greșit. Cred că mai întâi avem nevoie de câteva exemple practice foarte puternice, care să impresioneze pe oricine și abia după aceea va fi cineva dispus să asculte explicații, să citească ‘teoria’ și să asculte geneza ideii.

Așa că încep iar să caut. Cum aș putea să mă opresc când știu ce e în joc? Eleanor Roosevelt spunea: viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor, iar eu cred în visele mele. Sigur, ca să fii capabil să depui munca necesară pentru a face din vis realitate trebuie să fii îndrăgostit de visul tău. Nici o noutate… ca de obicei, dragostea este marea problemă. Din fericire, de partea asta s-a ocupat zeița astrologiei: după ce mi-a dăruit grația să pricep despre ce e vorba, nu cred că au trecut prea multe zile în care astrologia să nu fi fost prezentă în viața mea.

Cu ceva timp înainte de vizita din noiembrie la Bruxelles (vezi Sub vraja lui Saturn), dau peste Wim Hof, zis The Iceman. Mă uit la documentar:

și când aud:

To me God is cold, you could say that. I think of the Cold as a noble force, it’s just helping me, it’s training me, it’s bringing me back to the inner nature, the way that was meant to be. And that’s the way I do not only endure the cold, I love the Cold!

știu deja că am găsit exact ce ne trebuie. Nu sunt cuvinte mari, omul are toate faptele de partea lui (adică vreo 20 de recorduri mondiale). Iată câteva:

  • A alergat un maraton deasupra Cercului Arctic (Finlanda, 2009), îmbrăcat doar în șort și în sandale, la -20°C, în 5 ore și 25 minute.
  • A înotat 66 metri sub gheață (oficial, că mai are un record neoficial de 120 metri) cu o singură respirație.
  • A stat atârnat cu un deget de un cablu întins între două baloane aflate la o altitude de 2000 de metri.
  • A alergat un maraton întreg în deșertul Namibiei (septembrie 2011) fără să bea apă.
  • A urcat până la 6700 m altitudine pe muntele Everest (2007) doar în șort și bocanci. Nu a ajuns până în vârf din cauza unei răni la picior.
  • A urcat în două zile până în vârful muntelui Kilimanjaro la 5.895 m (februarie 2009).
  • A doborât din nou recordul de rezistență la stat în gheață (o oră și 44 minute, Tokyo, 2010).
  • A doborât recordul de rezistență la stat în gheață de 2 ori, în Inzell (februarie 2011) și în New York (noiembrie 2011).

Fără doar sau poate, toate cele 21 de Guiness World Records sunt foarte interesante, pentru că sunt demonstrații categorice despre înzestrările latente ale speciei umane. Insă pentru mine cea mai frumoasă realizare e cea în care a demonstrat că își poate controla sistemul nervos autonom și cel imunitar. Sub supraveghere medicală, a fost injectat cu E-coli, o bacterie care provoacă un răspuns puternic al sistemului imunitar asemănător gripei: dureri de cap, febră, dureri musculare. Omul a avut doar o ușoară durere de cap, nici un alt simptom. Se pare că i-au zis: da, dar asta nu schimbă cu nimic concepțiile științei despre corpul uman pentru că na, tu ești o excepție. Un fel de nu se ține, tu ești special. Wim Hof a luat atunci câțiva cetățeni care nu erau speciali și care nu aveau nici o legatură cu subiectul și, după un antrenament de doar câteva zile, i-a făcut capabili de performanțe similare. Șah și mat!

Wim Hof aka ICEMAN explică abilitatea de a suporta frigul extrem prin “capacitatea de a-și porni termostatul intern” folosindu-și mintea și respirația. Ca un adevărat copil al lui Saturn (planeta care guverneaza frigul), e și modest: “Toată lumea poate învăța să facă lucrurile de care sunt eu capabil“. Așa? …păi cred că știu eu pe unul interesat, un elev al lui Saturn… Îi scriu deci lui Zohal să se pregătească pentru că am găsit ceva major. Nu-i dau nici un alt detaliu, îi spun doar să își rezerve ora lui Saturn pentru vizionare și îi trimit linkul cu documentarul. Zis și făcut: îl vede, apoi îmi dă telefon și îmi spune că i-a plăcut mult. Dar eu știam deja asta, că mă uitasem pe hărțile lor în prealabil… Fără multe explicații, în doar câteva minute decidem împreună că el va fi următorul profesor al lui Zohal. Rămâne doar să punem la punct planul și detaliile.

Aprofundez subiectul cu tot ce găsesc, în principal interviuri: Joe Rogan Experience, Collective Evolution, London Real, RichRoll, ăsta și încă vreo câteva. Mi-ar fi plăcut să fie și la noi ceva despre Wim Hof dar pare că noi românii suntem etern fascinați de propria noastră înapoiere pe care, orgolioși, o luăm drept înzestrare divină. La Bruxelles imi petrec zile întregi ascultându-l pe Iceman. Încântat, verific compatibilitatea astrologică dintre noi. Câteva lucruri interesante și, cu voia dvs, ultimul pe listă… Uranus peste ASC meu! Știu bine senzația pe care o am când mă întâlnesc cu un astfel de om, e ca și cum m-aș îmbăia în fântâna tinereții veșnice. În continuarea ideii din Am I good… mă întreb cum ar fi, la vreme de necaz sau depresie, să petreci timp cu niște persoane al căror Uranus sau Jupiter e plasat în asemenea puncte sensibile ale hărții tale: în unghiuri, în niște midpointuri, peste Soare sau Lună… Sau cum ar fi să faci un «stagiu» cu persoane care au varianta armonică a complexului care îți provoacă ție probleme? Dacă de exemplu ai Soare careu Luna, de ce nu ai căuta un «schimb de experiență» cu cineva care are Soare în trigon cu Luna sau Soare perfect conjunct cu Luna? Adică nu poți schimba mersul lumii, nu poți avea un tranzit pocnind din degete dar, tehnic vorbind, asemenea întâlniri sunt o simulare destul de bună a unui tranzit, cam cum încearcă ăștia cu realitatea virtuală. E o întreagă discuție aici dar un avantaj pe care îl văd imediat e că poți construi o relație lungă și durabilă cu persoana respectivă…

În liniștea camerei de hotel îl ascult zile și zile la rând pe ICEMAN și, nu știu cum, dar tot ce spune mi se pare cât se poate de firesc, absolut natural. Mă uit pe tranzitele recordurilor de stat în gheață, cursa în picioarele goale la -20° C de la Cercul Arctic, maratonul fără apă în deșertul Namibiei, toate se regăsesc ca la carte. Văd o compatibilitate bună și între el și A., care spune însă că nu are încredere în el pentru că “arată îmbătrânit”. Na, dacă nu poartă Dolce & Gabbana și nu se deplasează cu Ferrari… Bineînțeles, nu vrea să meargă la seminar cu el. Surpriza e însă uluitoarea compatibilitate dintre Iceman și Zohal (vezi mai jos detaliile tehnice). Cum toți trei avem treabă cu Saturn (Zohal a promis, eu de la naștere, A. prin tranzit), cred că sunt șanse mari să facem niște treburi împreună… Și ceva îmi spune că asta va fi nu chiar peste multă vreme.
 
 

Iceman-Zohal: o sinastrie

  • Lunile în trigon, Uranus în trigon cu Uranus (vor face treabă împreună și vor rămâne prieteni, nu se vor certa precum Freud și Jung care aveau Uranus careu Uranus)
  • Opt relații în oglindă: Soare–Lună, Marte–Mercur, Jupiter–Venus, Jupiter–Mercur, Saturn–Mercur, Saturn–Marte, Pluto–Marte, Saturn–Neptun. Cu atâtea în comun se vor simți de același sânge.
  • Soarele lui Iceman e conjunct cu Martele lui Zohal, amândouă pe ultimul grad din Berbec. (Hei, hei, hei! Mă aștept la evoluții deosebit de interesante când va trece Uranus pe acolo!)
  • Prin interacțiunea cu Iceman, trigonul Soare – Uranus al lui Zohal se transformă în trigonul major Uranus–Soare–Uranus. Adică Soare–Uranus la pătrat!
  • Prin interacțiunea cu Iceman, trigonul Marte – Neptun al lui Zohal se transformă în trigonul major Pluto–Marte–Neptun. Sigur că trigoanele astea majore se răsfrâng și asupra lui Iceman dar să nu complicăm lucrurile.

În plus, amândoi au trigon perfect Marte-Neptun, arhetipul războinicului liniștit: Iceman la 0°20′, Zohal la 0°31′. Pe harta compusă au o opoziție Marte-Neptun la 0°5′. După toate astea, ce pot să mai spun? Iată începutul unei frumoase prietenii!
 
 

Pregătiri și teorie

Fără prea mare efort din partea noastră lucrurile s-au aranjat cum nu se poate mai bine. Asta nu înseamnă că nu am mișcat un deget, dimpotrivă. Doar că judecând după cum au mers lucrurile, parcă trebuia să fie așa. La urma urmei, câți ani trebuia să căutăm ca să dăm peste așa o compatibilitate? Și, pe lângă asta să gasim și un tip care știe ceva valoros și e dispus să te și învețe? Și în plus să ai disponibilitatea să pui asta în practică, împreună cu resursele necesare… Tocmai de asta înclin să cred că ideea educației selective pe bază astrologică expusă în Am I good… nu e chiar o utopie. Aproape că am primit “o servită”!

Pe scurt, Zohal nu a putut participa la seminariile din Polonia ale lui Iceman din ianuarie-februarie 2016, toate locurile erau ocupate și se făceau înscrieri doar pentru ianuarie-februarie 2017, vreun an mai târziu. Nu era chiar rău dar parcă nici bine… noi voiam un pic mai mult! Așa că am aplicat planul B: Stig Sverinsen.

În cele ce urmează încerc să descriu pe scurt cum am dat de el. Pe Stig l-am găsit căutând despre reflexul de scufundare și așa numitul master switch of life. Da, recunosc, am mai bine de 20 de ani de când visez să am acces neîngrădit la un isolation tank… La un moment dat, pe când îl aveam pe Uranus în opoziție cu Uranus (impulsul acela despre care astroloaga mea mi-a zis aaaa, nu… e mult prea departe de domeniul uman ca să poată fi simțit! dar pe care eu îl simțeam în fiecare celulă), am petrecut vreo două ore într-un asemenea dispozitiv. De acolo am ieșit direct în trafic și mi-am dat seama că e tare de tot, de obicei mă simt atât de relaxat după o vacanță de măcar două săptămâni la mare.

Mai demult când mă duceam la astrolog mă simțeam ca în filmele alea românești după care intri în depresie și-ți vine să-ți zbori creierii. Eram atât de sătul de chestia asta și obosisem să îi tot atrag atenția întrebând ca papagalul “ok, înțeleg, dar care ar fi partea bună aici?”, că la un moment dat a apărut și o situație care m-a forțat să o iau pe cont propriu.

După ce am studiat o vreme mi-a apărut în cap ideea că cultivarea sistematică a celor mai proeminente aspecte din hartă ar putea să funcționeze asemănător remediului constituțional din homeopatie, cel capabil să restabilească echilibrul la toate nivelurile: mental, emoțional și fizic. Mai pe românește, cultivarea celor mai importante aspecte din hartă ar fi precum jarul care transformă mârțoaga obosită în calul înaripat, principalul aliat și sfătuitor al lui Făt-Frumos. Calul ăla îi era pre-destinat, tot așa cum sunt și aspectele cele mai importante pe care le avem în hartă, nu?! La nivel conceptual ideea pare bună, ramâne să vedem dacă este și validă. Trebuia deci să probez ideea asta în practică… Așa se face că eram în căutarea unor căi de potențare a celui mai important aspect din harta lui Zohal, trigonul perfect Marte-Neptun. Contactul activ cu apa a fost, evident, prima alegere așa că nu e de mirare că ne-am oprit la metodele lui Kneipp și Inot. Exercițiile lui Kneipp erau cu bătaie un pic mai lungă și începusem să le facem împreună la mare de vreo 2 ani dar pentru înot prietenul meu a vrut ceva mai special: o elecție.

Ca să nu mai umblăm cu prostii reducând astrologia electivă la fazele Lunii (doar pentru că nu știm altceva), am să dau câteva detalii. Una dintre lucrările de referință pentru astrologia electivă este Astrologia Restaurata (publicata la 1653 de catre William Ramesey), împreună cu excepționalele traduceri ale dr. Ben Dykes cum ar fi, de exemplu, Bonnati on Elections. Bazat pe regulile scrise în cărțile alea, momentul ales pentru începutul cursului de înot al lui Zohal a fost:

4 Iulie 2016, 4:30-5:32 pm EEDT, București.
Scorpionul, un semn de apă, este la Ascendent. Marte, guvernatorul Ascendentului (adică semnificatorul celui care săvârșește acțiunea), este în demnitate, fiind în propriul semn și guvernează și casa a 5-a a sporturilor. Luna (planetă care are și ea ceva legături cu apa) se află în domiciliu în Rac (tot un semn de apă), și face trigon cu Marte.

La fel, am fost întotdeauna ușor dezamăgit de aria de acoperire a consultațiilor astrologice: nu pot înțelege ce este acum dacă nu punem lucrurile în perspectiva a măcar 5, dacă nu chiar 10 ani. Răul este telescoparea unui fragment din biografia binelui zice domnul Pleșu in Ordine, libertate, timp din Minima Moralia.

[Paranteză…
Îl văzusem pe Andrei Pleșu la Casa Pogor cu vreun an înainte de apariția cărții. Chiulisem la un curs de analiză matematică parcă, și i-am ascultat o prezentare de vreo jumătate de oră despre patriotism. În floarea vârstei, vorbind în picioare printre oameni precum oratorii din Grecia Antică, mi-a dat senzația de teleportare din întunericul și mizeria acelor ani direct în lumea Adevărului, Frumuseții și Binelui. Am fost atât de impresionat că aș fi lăsat tot și l-aș fi urmat, așa cum se făcea în vremuri demult apuse. I-aș fi fost 10 ani servitor doar ca să învăț ceva de la el, atât mi-a fost de clar că are acel ceva mai de preț decât aurul. Recunosc, după standardele de azi Minima Moralia e un pic dificilă dar nu-mi ajung cuvintele să o recomand. Îmi amintesc cum o citeam și reciteam prin ’88-’89: cu răsuflarea tăiată, cu gura căscată. Citeam și nu reușeam să înțeleg cum de trecuse de cenzură. Habar n-aveam atunci că mă aflam în plină opoziție de la Uranus la Mercur sau că Pleșu a scris cartea pe Uranus careu Mercur dar, atunci când citeam Etica lui Robinson, Ordine, libertate, timp, Dinamica principiilor neutre sau Judecata morală și problema destinului îmi venea să plâng, aveam o stare de fericire pură, simțeam că-mi explodează capul, eram high cu un cuvânt la modă acum].

Am expus deja regula casei: daca nu-ți place ceva, fă tu mai bine. Așa că am ales să testăm și varianta asta a extinderii perioadei de lucru împreună cu Zohal. În februarie 2014, pe finalul revoluției lui Saturn, am organizat un examen de absolvire în Peru. El acolo, eu aici. Dar chiar dacă eram la mine acasă am muncit foarte serios, ziua servici, seara muncă până noaptea târziu, eram frânt când mă băgam în pat. Cred că eram destul de conectați pentru că uneori mă trezeam pe la 4-5 dimineața, pe când Zohal era în ceremonie. Dar toate experimentele noastre au fost încununate de succes așa încât la final am convenit împreună la un plan pe 30 de ani, până la următoarea întâlnire cu Saturn. I-am facut un briefing și am împărțit perioada în două segmente de aproximativ 15 ani, prima de la revoluția lui Saturn până la Uranus opoziție Uranus și a doua de după opoziția lui Uranus până la reîntâlnirea cu Saturn. La fel ca într-o călătorie îndepărtată unde cumperi întâi biletul pentru segmentele cele mai lungi și abia după aceea te ocupi de taxiuri, hoteluri și excursii, am decis că accentul va cădea pe onorarea celor mai importante tranzite. Din multiplele contacte pe care le-am avut cu shamanismul am preluat conceptul Intenției, pe care am legat-o de Ascendentul lui Zohal și de poziția Nodului Nord în casă după cum arată Laurence Hillman în Alignements (o carte de doar 100 și ceva de pagini dar de vreun million de ori mai bună decât penibilul plagiat românesc pe aceeași temă). Detaliile de mai sus sunt orientative, inspirație pentru cine dorește să experimenteze.

Să revenim… cum ziceam, lucram la ideea de a mânca jar pe care am expus-o mai sus și căutam vreo 4-5 direcții majore de acțiune pentru momentul când Uranus se va apropia de trigonul Marte-Neptun (pregătire pentru intrarea în undă și acțiuni țintite pentru momentele de apogeu ale tranzitului). Pentru că e un moment major de descoperire și renaștere, mă aștept ca în perioada tranzitului lui Uranus peste Marte să construim un caz solid pentru ideea “remediului constituțional”. (Și după aceea e deschis sezonul la descoperiri pentru toată lumea, abia aștept să îi cunosc pe cei care vor duce ideea mai departe, să le ascult poveștile, să mă plec în fața lor și să le aplic invențiile! De fapt, sezonul e deschis dintotdeauna, mă gândesc doar că povestea noastră va face mai clar lucrul ăsta și poate va da un pic de curaj și altora.)

De la reflexul de scufundare pe care îl exersam la piscină acum vreo 15 ani am ajuns la master-switch of life și doorway to the deep:

apoi la Stig. După ce m-am lămurit ce fac colegii cu scufundările lor, m-am întâlnit cu Zohal, am prezentat problema și, după vreo câteva zile, am decis împreună o perioadă de așteptare activă practicând metoda lui Stig până se ivește prima ocazie de a lucra direct cu Iceman. Unul dintre motivele pentru care Zohal i-a cumpărat cursul Breathology (ok, avea și o reducere importantă atunci) a fost faptul că Stig e genul ăla de om tonic, cu care ai senzația că totul e foarte simplu. Asta prinde tare bine la nevroza noastră romanească! L-am mai cumpărat pentru că știu pe mulți care pot să-și sugă burta în fel și chip și să vorbească savant despre energii și spiritualitate însă Stig poate arăta și rezultate, nu doar povești. Mai pentru cunoscători, Stig are Uranus în Balanță, cum ar veni opusul tranzitului pe care îl are de ceva timp Zohal, așa că ne-am făcut socoteala că învățând cu el putem prelua impulsul prometeic din toate pozițiile (adică unghiurile posibile). Pe lângă asta, eu cred că aerul și respirația țin de tărâmul lui Mercur (detalii cu altă ocazie) așa că ne-am gândit că practica asta ar fi o bună deschidere către Mercur și în felul ăsta ne pregătim pentru ce urmează. Iceman lucrează tot cu respirația, Holotropic Breathwork (în care Zohal se pregătește să își ia certificarea de la Grof Transpersonal Training) e tot cu respirația… e clar, suntem pe drumul cel bun.

 

Raspunsul

Prin martie cred, am văzut că Iceman organizează un eveniment de o săptămână la Monte Perdido, în Spania… așa că am început să studiem situația. În perioada respectivă, Uranus în tranzit îi face conjuncție aproape perfectă la Mercur: momentul perfect pentru o asemenea întâlnire… asta m-a îndemnat să caut indicii suplimentare. După puțină Astro*Cartho*Geography am găsit că locul unde va fi amplasată tabăra de bază se află la mai puțin de 40 km (deci în interiorul abaterii admise) de locul pe unde trece linia lui Mercur a lui Zohal. Nici dacă ne-am fi străduit 10 ani la rând nu puteam să aranjăm atât de bine toate detaliile. Să recapitulăm elementele:

  1. Persoana: un om excepțional, de la care vrei să înveți. Ideea din Am I good or what presupune să-i găsești pe cei cu care ai o compatiblitate sufletească profundă și cred că situația de față cu sinastria prezentată mai sus e un studiu de caz perfect. La fel de important, omul se află pe o traiectorie asemănătoare cu tine: știe ceva și e dispus să te învețe iar tu ești dornic să înveți. Altfel e ca și cum te-ai îndrăgosti de o femeie superbă dar căsătorită: chiar dacă iese ceva, când vine seara trebuie să plece acasă. Sau de una de pe coperta unei reviste.
  2. Momentul: coincide cu un tranzit care are loc, cel mai probabil, o singură dată în viață. Ciclul Uranus – Mercur are mai multe perioade privilegiate de-a lungul vieții însă conjuncția are loc odată la 84 de ani și este activă aproximativ un an și jumătate. În cazul lui Zohal e un pic mai mult pentru că el are un stelium și influența lui Uranus începe de prima dată când acesta atinge prima planetă a steliumului și se termină la ultima ieșire a lui Uranus de pe ultima planetă a steliumului.
  3. Locul: evenimentul se desfășoară exact pe linia planetară a lui Mercur (în cazul lui Zohal) și este în deplină coerență cu tranzitul (Uranus peste Mercur), situația (învățare) și intenția (avans mental excepțional).

 
Seria asta îmi amintește de o seară din vara lui 2014, la vreun an sau doi după ce Zohal și l-a ales profesor pe Saturn. Eram la mare și, ca de obicei, eu trebuia să povestesc despre astrologie. După multe insistențe am ajuns să-i traduc raportul cu stelele prezente la nașterea lui ( disponibil gratis aici). Când am ajuns pe la jumătate ne-am dat amândoi seama că stelele maturității lui, cele care îi influențează perioada când este în floarea vârstei – Hamal, Rukbat și Thuban – se află toate în paran cu Saturn. Am rămas amândoi mască: legământul făcut cu mult timp în urmă, cel despre care crezuse că l-a făcut din proprie inițiativă și dorință, era de fapt deja scris în destinul lui încă de la naștere.

 

Primele rezultate

10 iulie 2016
Zohal mă sună din Spania, din tabara lui Iceman de la Monte Perdido. E abia a doua zi și, împreună doar cu câțiva cetățeni selectați de Iceman pe sprânceană au fost la un “challenge” ca în filme, prin canioane cu apă rece, coborâri prin cascade înalte de zeci de metri, cu apă rece ca gheața și alte nebunii, totul doar în șort… pe traseu, întâlniri suprarealiste: îmrăcați doar în șort, echipa lui Iceman se intersectează cu echipe de alpiniști îmbrăcați în costume de neopren și asigurați cu corzi.

După ziua de azi, Iceman i-a declarat apreciativ lui Zohal: am văzut în privirea ta că înțelegi ce fac eu… dacă mă inviți, am să fiu prezent la primul workshop pe care îl vei face în România!
Maurul și-a făcut datoria!

 

11 iulie 2016
Deși după o întârziere de vreo câteva luni, primesc în sfârșit și ora de naștere a lui Iceman. De data asta Zohal n-a mai uitat, l-a întrebat direct și omul i-a spus-o, împreună cu detalii despre împrejurările nașterii. Rezultă două chestii, una interesantă și alta incredibilă:

  1. o mică completare pentru sinastrie: Venusul lui Iceman e in preajma ASC lui Zohal. Luna lui Zohal pe ASC lui Iceman.
  2. Iceman are ASC în Capricorn și Saturn pe Ascendent… Cum spuneau cei vechi când vorbeau cu Saturn? ‘…tărâmul tău, în toată răceala și gheața‘… din nou, avem o consistență perfectă între hartă și ce se întâmplă în viața omului.

 

Norocul lui Iceman că s-a născut în Olanda și nu în România… Dacă ar fi apucat să meargă la unii astrologi de pe la noi… nu mai descoperea niciodată cum să-ți controlezi mintea și corpul cu ajutorul frigului, nu mai dobora nici un record, nu mai voia să schimbe lumea. N-ar mai fi inspirat mii de oameni, ar fi stat săracul cu capul la cutie o viață întreagă ca să-și ispășească karma rea (cam asta ar fi fost concluzia la care s-ar fi ajuns dacă ar fi spus că nevastă-sa avea depresie, s-a aruncat pe fereastră și l-a lăsat să crească singur patru copii), ar fi făcut penitențe non-stop ca să scape de energiile demoniace, iar dacă ar fi ajuns în ultimul hal urmând rețetele astea… ar fi fost tot numai vina lui pentru că nu a înțeles corect ce i s-a spus și a aplicat anapoda indicațiile prețioase…

 

 

Martie 2018

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.