Felicia Bratu

Timp de lectură: 31 minute
Felicia Bratu
Felicia Bratu

Am venit în contact propriu zis cu astrologia în 1993 dar aș putea spune că am început să o practic cu sufletul mai târziu, dupa ce am început o frumoasă și rodnică colaborare cu Centrul Helios și respectiv cu Zoltan Bartha. Am învățat foarte multe lucruri din conferințele prezentate în simpozioanele de astrologie la care particip de mulți ani dar cel mai mult aș putea spune că învăț din practică. Nu sunt genul care sa “îngurgiteze” o informație doar pentru că este oferită de cineva anume. Îmi place “să simt” mecanismul din spatele acelei informații și mai ales să o verific în practică.
 
Ador momentele de revelație în astrologie, de acel gen de ințelegeri pe care ți-l oferă o așa numită “rumegare” a ceea ce afli, citești, studiezi, acel gen de înțelegere care simți că “te hrănește”, te îmbogățește. Iar pentru aceasta le sunt recunoscătoare tuturor celor care au manifestat și manifestă deschidere și un real interes pentru modul în care eu mă “aplec” asupra astrologiei (uneori mai neconformist) pentru că această deschidere sinceră a lor mă ajută să mă acordez la anumite frecvențe foarte inspiratoare.
 
Astrologia are o fascinație specială și permanentă asupra mea și o consider ca fiind un instrument extraordinar de bun de autocunoaștere, de a-i cunoaște pe alții și mai ales a-i ajuta și pe ceilalți în demersul lor către autocunoștere.

 
E-mail: [email protected]
 
 
ADRIAN: Unde poate fi aplicată astrologia?
FELICIA: Astrologia te poate ajuta în a-ți alege o meserie în viață, un moment bun pentru a face o investiție, a derula o activitate sau un proiect, poate și pentru a-ți aranja lucrurile în interiorul casei… Sunt foarte multe domenii, dintre care, după părerea mea, cel mai importat ar fi cel al dezvoltării personale, al cunoașterii de sine și apoi domeniul relațional. Din punct de vedere al informațiilor medicale, de predispoziții sau sensibilități, astrologia furnizează informații privitoare la modalitățile de a corecta lucrurile ca să nu ajungi până la boală sau, daca deja s-a ajuns în situații mai serioase, cam care ar fi modalitățile de intervenție și chiar momente optime când să se intervină. Sunt semne care pot da diverse indicații: când e bine să faci o nuntă, când să concepi un copil, sunt foarte multe domenii de aplicabilitate, cu condiția să facem astrologie așa cum trebuie.
 
ADRIAN: De ce faci astrologie?
FELICIA: Astrologia m-a ajutat să aflu foarte multe lucruri despre mine. Este și o modalitate prin care consider că îi ajut pe ceilalți să se cunoască pe ei înșiși, să relaționeze mai bine cu alții, să facă mai ușor față unor evenimente sau să poată face cele mai bune alegeri, daca mi se permite acest lucru.
 
ADRIAN: Cum ai intrat în contact cu astrologia? Tu ai găsit-o pe ea sau ea te-a găsit pe tine?
FELICIA: E cel puțin interesant dacă nu hazliu… dincolo de faptul că aș fi citit vreodată un horoscop sau aș fi auzit de zodii când eram copil? Am intrat în contact cu astrologia, adică am fost interesată în mod real să studiez prin 1993 atunci când m-am apucat de calea spirituală și mi-am făcut pentru prima dată o astrogramă. La acel moment îți era livrată tipărită… am fost bulversată, ceea ce citeam în prima pagină se contrazicea cu altceva din pagina a treia și cu altceva din ultima pagină, nu înțelegeam mai nimic de acolo, toate lucrurile mi se păreau adevărate dar în același timp contradictorii, pentru că o astfel de astrogramă facută de calculator ia fiecare bucățică și o analizează independent, nu face conexiuni pentru ca nu are cum, asta o faci tu ca om numai dacă ai măiestria de astrolog. Așa că a fost un mare ghiveci în capul meu și mi-am zis că toată chestia asta este o tâmpenie. M-am apucat să citesc câte ceva, îmi amintesc o carte de Dan Ciupercă, foarte la modă și la îndemână în acele vremuri, din care n-aș putea spune că am înțeles foarte mult. Apoi am avut ocazia să mă întâlnesc cu Sorin Bratoveanu care este și medic și astrolog și împreună am început să lucrăm. Nici eu nu știu cum s-a produs, ideea este că din momentul în care l-am întâlnit și am început să discut mai mult cu el am avut sentimentul pe care-l ai atunci când intri într-o încapere din locuința ta în care nu ai intrat niciodată sau cel puțin nu-ți aduci aminte să fi intrat dar, în momentul în care ești acolo ai senzația de deja-vu. Din acest motiv am convingerea că astrologia nu este o știință… mai curând este o formă de cunoaștere cu care nu sunt la prima întâlnire acum. Sunt convinsă că am mai avut de-a face cu ea și altădată pentru că apropierea mi-a fost oarecum facilă, m-am simțit ca peștele în apă. Apoi am început să întâlnesc și alte persoane, să particip la tot felul de seminarii, simpozioane și încet încet mi-am format o abordare personală a astrologiei.
 
ADRIAN: Foarte interesant! Cât ți-a luat din momentul în care te-ai apucat să înveți astrologie până la prima consultație?
FELICIA: Când privesc în urmă îmi dau seama că primele mele consultații erau oarecum puerile… nu știu să-ți spun cu exactitate cât a durat, poate un an sau doi, cert este că lucrurile s-au transformat în timp și am trecut de la un mod mecanic de interpretare, la unul bazat mai curând pe simțire. Iar de ceva timp încoace chiar pot spune că “pătrund” într-o hartă, evident, în masura în care mi se permite de către cel care a venit la consultație. Adică acum interpretarea se bazează pe o relaționare la alte nivele decât cel mental în care vezi ceva pe hartă, comentezi respectivul lucru pe care l-ai vazut și faci câteva conexiuni. Acum a ajuns să fie mai mult de atât, deși la început era o chestie destul de mecanică, dar cred că asta face parte din procesul de învățare. În timp, după mai mulți ani de practică, am ținut și cursuri de astrologie și am observat că la început vin foarte mulți dar rezistă foarte puțini până la final, deoarece, pentru a face un curs temeinic de astrologie care să-ți ofere o bază informațională serioasă de la care să începi să te ridici ia ceva timp. Mulți se așteaptă că dacă vin la un curs două sau trei, la o lună după aceea să poată comenta sau interpreta o astrogramă, ceea ce, sinceră să fiu, nu se poate. E nevoie de o perioadă destul de lungă de studiu (studiu care nu încetează de fapt niciodată), dupa care ai nevoie de foarte multă practică – până la urmă practica este cea care te învață – și de analiza multor astrograme, discutând cu mulți oameni ca să poți sesiza tot felul de nuanțe și lucruri care sunt “de subsol”. Frumusețea astrologiei este că oferă pentru fiecare persoană sau poate chiar și la fiecare interpretare pentru o aceeasi persoană, o alta perspectivă pe care nu ai avut-o până în acel moment. Dacă mă uit de zece ori la aceeași hartă, la interval de o lună să spunem, de fiecare dată se deschide o anumită zonă de înțelegere vizavi de harta persoanei sau evenimentului respectiv, zona de înțelegere care este de actualitate în acel moment. Mai târziu, să spunem peste un an, dacă te uiți din nou pe hartă s-ar putea să-ți atragă atenția altceva, asta ține de acel stimul de care vorbeam și care face din astrologie o artă. Din nou, ca să ajungi acolo este nevoie de baza informațională, de cunoașterea aceea teoretică a cărei asimilare necesită timp, studiu și practică.
 
ADRIAN: Cam de cât timp crezi că e nevoie ca să capeți o asemenea perspectivă?
FELICIA: Depinde de frecvența cu care se urmează un asemenea curs. Am întâlnit oameni care țin curs de astrologie natală pe module, la diferențe o lună de zile și în patru luni de zile au terminat. Mă îndoiesc că e chiar atât de simplu… Din experiența mea îmi amintesc că făceam planete, făceam zodii, făceam aspectele, dar pentru fiecare o lectie separată. Deci, dacă vrei să studiezi planetele să spunem, lucrezi la modul următor: studiezi partea astronomică apoi partea astrologică, după care meditezi cu ele, ca sa le simți în ființa ta, urmărești să intri în comuniune cu energia specifică acelei planete. Părerea mea este că sunt necesare măcar două-trei ore pe zi de studiu pentru o singură planetă, deci numai pentru planete ai nevoie de 10 zile. Gândește-te că după ce ai făcut așa ceva trebuie să mai și digeri un pic informația, să o aprofundezi, apoi să revii la ea pâna ajungi să o simți, să o “mesteci” să zic așa, ca să simți acea savoare, acea aromă specifică fiecareia dintre ele, pentru a ajunge într-un anumit punct. Așa procedez când mă gândesc cum se comportă o planetă într-o zodie: este important în primul rând să știu în ființa mea, să simt în ființa mea ce înseamnă acea planetă, ca și cum m-aș identifica cu ea și aș vedea cum m-aș simți dacă aș fi planeta respectivă în respectiva energie zodiacală. Abia atunci pot să dau acea informatie, dar să ajungi aici ia timp. Un curs de astrologie făcut temeinic durează. În general oamenii nu au timp și răbdare să studieze în profunzime; îmi aduc aminte că am făcut un curs privat cu cineva, deci lucram cu o singură persoană și cred că am lucrat aproape un an de zile ca să asimileze baza.
 
ADRIAN: Ce însemna astrologia pentru tine? Poți să ne dai exemple despre cum te-a ajutat pe tine personal?
FELICIA: Da, am spus că în primul rând m-a ajutat să mă cunosc pe mine, să-mi dau seama de anumite potențialități pe care nu le-am explorat. Aici vreau să menționez un aspect, noi avem două tipuri de așa numite meniri spirituale: una care este identică pentru toate ființele umane și care înseamnă să te desăvârșești din punct de vedere spiritual – indiferent ce insemnă asta pentru fiecare, desăvârșirea ultimă – iar cealaltă este menirea specifică acestei vieți și ea se află in astrograma personală, este tot ce înseamnă astrograma ta, trebuie să începi să cunoști fiecare aspect de acolo, fiecare poziție; menirea ta nu este o singură frază. Ai de învățat din fiecare lucru de acolo și ăsta este cel mai important motiv pentru care îmi place să fac astrologie: mă ajută să mă cunosc și să lucrez asupra mea și să pot să-i ajut și pe alții să înțeleagă anumite lucruri despre ei. Frumusețea este că astrologia te ajută să relaționezi cu ceilalți de pe altă poziție, să ai o anumită îngăduința… în momentul în care fac astrologie am o savoare, este un mod de a mă hrăni pe anumite nivele și un mod de a-i ajuta pe ceilalti.
 
ADRIAN: Folosești vreun fel specific de astrologie în munca ta? Ai vreo tehnică preferată?
FELICIA: Da am, pot spune că am dezvoltat-o în timp, mai bine zis am fost inspirată să o dezvolt pentru ca până la urmă nu este meritul meu. Daca nu am foarte mult timp sa-mi fac o imagine sau dacă persoana care vine nu are mult timp, pornesc în interpretare de la Nodul Sud despre care consider că este bagajul cu care noi am venit în această existență așa cum ai pleca acum într-o țară străină pentru o săptămână; vrei să faci foarte multe activități și în funcție de asta îți iei un bagaj, pentru că intenționezi să faci și sky, să te și plimbi, să mergi și la un restaurant, și la un spectacol, să fii și foarte sexy. Deci acest bagaj este luat cu o anumită intenție. A-ți aminti în viața aceasta care este intenția pe care ai avut-o, a o recunoaște, a o identifica și a o urma este exact ce poți înțelege uitându-te la Nodul Sud și la Soare. Pentru mine tot ce este cuprins în harta pornind de la poziția planetelor, interacțiunea dintre ele și poziția caselor, îmi arată care a fost intenția pentru care am venit cu acel bagaj și ce-ar trebui să obțin. Acestea ar fi detaliile tehnice ca să zic așa.
 
Din altă perspectivă, așa cum am explicat mai devreme, interpretarea astrologică este pentru mine o piesă de teatru în care joc continuu din momentul când intru în interpretare, în care urmăresc să simt ce înseamnă acele pozitii, cum m-aș simți eu dacă aș fi planeta cutare interacționând cu cealaltă, într-o formă mai mult sau mai puțin plăcută, dacă este un aspect neplăcut, pentru că după părerea mea toate aspectele sunt bune (mi-a luat timp să înțeleg asta) și cum mă simt în anumite zone de pe hartă, dacă aș fi poziționată acolo. La un moment dat făceam astrograme “blind”: cineva îmi dădea datele și eu făceam interpretarea. Acum nu mai accept sub nici o formă așa ceva pentru că timpul, experiența și viața mi-au demonstrat că este un mod eronat de a face o astrogramă și că interacțiunea cu ființa respectivă îți dă informații vizavi de nivelul de vibrație al acelor poziții planetare. Ca să fiu mai plastică și mai ușor de înțeles, să zicem că doi oameni născuți în zodia Taurului sunt ca două sfere plasate pe un arc elicoidal care reprezintă zodia Taurului. Când privesc de sus văd un cerc cu două sfere pe el dar când mă uit din față văd că un om este pe spira a doua iar celălalt este pe spira a zecea și evident că nu este același lucru: unul poate să manifeste anumite predispoziții inferioare ale zodiei iar celălalt predispozițiile medii sau pe cele superioare ale zodiei. Asta nu poate să o afle cineva decât dacă are clarvedere și mă îndoiesc că o au prea mulți. Interacțiunea directă cu cel care solicită consultatia astrologică este importantă și pentru că schimbul de energie și de informație care are loc în timpul discuției te poate ajuta să vezi pe unde se plasează, mai sus sau mai jos.
 
Revin asupra aspectelor bune și rele. Îmi amintesc că pe când eram la început în astrologie am fost șocată în timpul unei prezentări la un simpozion când s-a făcut afirmația că cuadratura, acel faimos aspect tensionat din astrologie (unghiul de 90 de grade) este un aspect benefic. Pentru mine era clar ce citisem în cărți: cuadratura este un aspect dificil, tensionant, cum poți să spui că-i benefic? În timp am înțeles că o abordare spirituală înseamnă să privești dintr-o altă perspectivă lucrurile: totul este benefic pentru că totul este spre binele tău, poate să fie mai mult sau mai puțin plăcut, cum și o doctorie este amară și neplacută, dar îți face bine. Deci poate să nu-ți placă tot timpul ce este acolo, în funcție de cât de bine ești tu când te-ai întâlnit cu respectiva situație sau interacțiune…
 
ADRIAN: Te uiți la ceva special când lucrezi tranzite spre exemplu? Așa cum ai spus că la început te uiți după Nodul Sud într-o hartă natală. Ai o abordare preferată când lucrezi cu tranzitele?
FELICIA: Depinde de întrebare, dacă este o chestiune de eveniment punctual, evenimente pe termen scurt mă uit și la Luna care este foarte importantă pentru că de regulă ea este cireașa de pe tort, cam ea declanșează lucrurile; totul este în stand by până vine în vreo poziție pentru că are ceva de zis. Până la urmă Luna se mișcă cel mai repede. Dacă este vorba de lucruri mai ample, de termene mai lungi, atunci mă uit la planetele mai grele începând de la Saturn, poate chiar de la Jupiter, depinde de context. Nu am tehnici valabile pentru orice, depinde de tipul de întrebare, de situație.
 
ADRIAN: Într-o sinastrie te uiți după ceva special?
FELICIA: Da, acolo da. Ca să mă fac înțeleasă, sinastria însemnă suprapunerea a două hărți și interpretarea aspectelor dintre planete pentru că mulți confundă sinastria cu tema compusă care este altceva. În sinastrie mă uit în primul rând la relația celor două planete Luna care este foarte importantă, deci văd care este tipul de relație acolo, mă uit de asemenea la aspectele pe care le fac planetele Saturn ale celor doi, la aspectele Nodurilor lunare și mai ales la cele ale Lunii negre. Cam astea sunt cele mai importante, la astea mă uit în primul rând. Abordarea mai depinde și de natura relației pentru că dacă este o relație care implică și partea amoroasă te mai uiți și la alte lucruri, dacă este o relație de familie te uiți la alte zone. Dar la cele deja pomenite mă uit în primul rând pentru că, indiferent de tipul de relație, Lunile vor vorbi întotdeauna, Luna însemnând obișnuință, trecutul, subconștientul; astea sunt active tot timpul.
 
ADRIAN: Am auzit situații în care astrologul descurajează categoric o relație. Un el cunoaște o ea și unul dintre ei merge cu datele celuilalt la astrolog care îi spune: “în niciun caz”, “nu sunt de acord” sau “aici este de rău”. Cât este obiectivitate și cât implicare personală într-o asemenea abordare?
FELICIA: Nu este recomandat să spui așa ceva, pentru că până la urmă, din moment ce Dumnezeu îi aduce împreună pe acei doi oameni, acolo este o necesitate. Cand tu vii și spui “nu te băga” înseamnă că îi ataci locul și poziția lui Dumnezeu, care nu știe ce face. Sunt lucruri delicate. Este recomandat să le spui să mediteze, să fie atenți, să urmarească să nu facă anumite lucruri etc.
 
Îmi aduc aminte de un exemplu cand un foarte bun amic al meu cunoscuse pe cineva, se îndrăgostise și vroia să mă uit pe harta lor. Și aveau o combinație, așa-numitele combinații periculoase între lunile lor negre și planetele celuilalt. Din experiența mea am văzut că aceasta combinatie este foarte periculoasă și ei aveau reciproc aceasta. Și el avea Luna Neagră peste planetele ei și ea avea Luna Neagră peste planetele lui. În fine, omul la început era foarte îndrăgostit. Cum era să-i spun atunci “măi, nu te băga!”?! El știa că eu am avut de a face cu asemenea relații și aveam experiență directă. Și am zis “o să fie o relație foarte interesantă. Ar fi însă foarte bine să urmăriți să nu vă vorbiți de rău unul pe celălalt niciodată”. La o lună, două distanță a venit și mi-a spus că intr-adevar există anumite sensibilități foarte mari și lucruri care sunt foarte delicate acolo.
 
La inceput, cand te îndrăgostești, totul este de ciocolată, după care ai de învățat, de construit, de transformat, că doar n-ai venit acolo doar la distracție. Uneori lucrurile pot să fie mai frumoase, mai simple, dar alte ori nu; depinde cum și-au propus cele două suflete să fie întâlnirea lor. Pentru cei doi, de care vorbeam mai devreme, provocările au apărut foarte repede și nu au reușit să treacă peste ele. Dar n-am zis în nici un fel “nu te băga”. Le-am zis doar să fie atenți la anumite lucruri; tot asa stau lucrurile si daca vedem indicii ale morții, nu era cazul să spui “mori”, pentru că acolo poate fi vorba de o transformare, de o moarte subtilă, simbolică, dar nu neapărat de moarte fizica. Chiar și clarvăzătorii văd ceea ce este valabil la un moment dat. Ei văd doar una dintre posibilități. De aceea se spune și în astrologie – astrele înclină, dar nu determină. Dar a fi prevenit, a lua niște măsuri de siguranță, a fi conștient și atent la ce se petrece este totuși mai indicat decât de a trece ca rața prin apă.
 
ADRIAN: Există asa numite tipare astrologice ale compatibilității dintre două persoane?
FELICIA: Aș putea spune că există, dar putem spune și că nu. Pentru că încă o dată vin și spun același lucru: faptul că două persoane au de exemplu el Soarele peste Luna ei, este un lucru foarte frumos, dar trebuie văzut pe ce nivel de frecvență sunt cele două planete, pe ce nivel de evoluție se află cei doi pentru că dacă unul manifestă tendintele inferioare ale planetei respective, de exemplu este o ființă egotică, arogantă și foarte vanitoasă, vorbesc acum de ceea ce este la nivelul Soarelui, mă îndoiesc că se pot înțelege dacă ea are o feminitate foarte frumoasă și elevată, chiar dacă compatibilitatea astrologică ar exista. Din acest motiv nu mi se pare extraordinar de înțeleaptă modalitatea de a-ți găsi un iubit sau o iubită prin astfel de compatibilitate, la modul trimiti datele, sunt băgate într-un calculator și el scoate compatibilitatea astrologică, adică mă ia pe mine și pe X-ulescu pe care nu l-am văzut niciodată în viața mea dar cu care planetele se potrivesc foarte bine. Se poate ca ele sa se potriveasca, dar eu cred ca trebuie să existe mai mult decât atât. Aici trebuie să existe acea atracție, acea deschidere reciprocă și după aceea mai vedem ce fac și planetele.
 
Am întâlnit asemenea situatii și chiar m-a bufnit râsul când am auzit: “vai, mi-a scos calculatorul acesta persoana potrivită!”, dar când l-a auzit și l-a văzut a zis “îmi pare rău, nu e cazul”. Și îți spun din experiența mea directă pentru că am avut ocazia să am o relație foarte apropiată cu un bărbat care avea Marte în poziția în care aveam eu Venus, ceea ce însemna o compatibilitate erotică foarte bună. La vremea aceea nu stiam astrologie si nici nu eram foarte trezită la nivelul planetei Venus, in mod rafinat și elevat și ca urmare omul acesta nu mi-a zis mare lucru, nu m-a impresionat foarte mult. Ne-am întâlnit după câțiva ani, când între timp în mine se produseseră anumite transformări și când am interacționat din nou cu el, am zis “Wow, dar unde ai fost, unde m-am uitat atunci?” Fiindcă atunci eram în altă parte a ființei mele, în alt nivel. Deci există anumite tipare, dar nu înseamnă că ele se pot ține exact acolo. Uneori prea multe aspecte benefice, armonioase, trigoane, conjuncții pot să nu fie atât de utile, pe gând o relație de cuadratură între două planete poate să fie extrem de stimulativă, dacă chiar vrei să te trasformi. Este bine să ții cont de anumite lucruri, dar să-ți lași și libertatea de a înțelege că dacă așa s-au așezat lucrurile, exista un motiv. Și atunci, ca astrolog, hai să-ți spun cum poți folosi situația, evenimentul, relația ca să crești. Asta e ideea.
 
ADRIAN: Frumos! Se văd în stele momentele în care urmează să ne îndrăgostim de exemplu?
FELICIA: Se poate vedea o anumită predispoziție pentru o stare frumoasă. Dar o stare frumoasă poate fi pentru că te-ai dus și ai mâncat o mâncare bună la restaurant, sau pentru că te-ai îndrăgostit de o actriță dintr-un film sau pentru că ai găsit iubirea vieții tale. Nu poate să-ți garanteze nimeni, încă o dată spun, că este get-beget situația aceea. Poți să întâlnești persoane care să te facă să te simți foarte bine, să îți confere o stare foarte frumoasă, dar același aspect poate induce și o situație în care să te întâlnești cu cineva de care să te îndrăgostești cu adevărat. Din perspectiva mea nu este o certitudine. Nu poți să-i spui cuiva “o să te îndrăgostești mâine la ora 5”.
 
ADRIAN: Până la urmă un astrolog este capabil să vadă viitorul? Si dacă da, până la ce punct?
FELICIA: Putem să vedem anumite predispoziții; astrologia este ca și o profeție, este menită să te avertizeze sau să te prevină asupra unei posibilități, pe care tu, dacă ai inteligență, o folosești cu cap și cu inima, iar dacă nu, nu. Și atunci treci prin evenimente orbește. Poți să știi, de exemplu, că urmează o perioadă în care din punct de vedere afectiv ești foarte bine, inima ți-e mult mai deschisă, capacitatea de a iubi este mult mai intensă, și atunci, dacă vine spre tine cineva care simți că ți-ar plăcea, nu lași munca să intervină sau să pui tot felul de șabloane sau frici să te domine pentru că tu știi că ești chiar într-o perioadă prielnică pentru aceasta. Sau invers: cand știi că te afli într-o perioadă în care nu esti bine; de exempu am întâlnit o situație: o cunoștință de-a mea, într-o revoluție solară, avea Luna Neagră poziționată în casa a 7-a în acel an, iar eu nu i-am spus “nu te băga în relații de cuplu”, i-am zis doar “fii foarte atentă în acest an și mai ales in acea perioadă, pentru că mai ales atunci nu tot ce vine spre tine relațional este ceea ce pare a fi. Deci fii atentă, așteaptă să vezi cum se aranjează lucrurile, nu te arunca din prima, așteaptă”. Și mi-a confirmat că într-adevăr așa a fost. Nu înseamnă că ea nu a interacționat în acel an, dar a fost oarecum precaută, în sensul în care s-a deschis relational, dar a fost foarte atentă și vigilentă, ca să nu se îmbete cu apă rece și să nu sufere după aceea. Se poate vedea că cei care fac analizele unor evenimente, mai mult fac la evenimentele trecute. Pentru ce urmează să fie, dau așa o direcție, o indicație, dar părerea mea este că nici măcar un clar-văzător n-ar putea spune că în ziua de, la ora de, va fi in felul… x. Eu sigur nu spun așa ceva că “în ziua respectivă o să te calce mașina”. Îi spun că există predispoziție să nu fii atentă, deci vezi cu cine mergi cu mașina, etc. Eu spun că dacă vrei să previi anumite evenimente, fă un efort conștient ca tu să faci aceste lucruri și să-ți depășești condiționarea aflata in subconștient. Și atunci omul acela va fi mai atent. Nu că nu se poate produce un incident, dar poate să fie mult mai atent pentru ca să diminueze la minim acele eventuale consecințe.
 
Am pe cineva care se ocupa și el de astrologie, m-a rugat să mă uit pe harta, sinastria dintre el și o ființă iubită cu care era probabil să fie împreună, și în primul rând m-am uitat să văd relația Lunilor în primul rând și am văzut că aveau Luna în cuadratură și Mercur în cuadratură și el mi-a zis că nu-i adevărat, pentru că programul lui nu-l afișează. Ba da. Uită-te la numărul de grade. Matematic vorbind. Omul acela timp de un an de zile nu a văzut pe programul lui acele aspecte. Mi-a spus ca “dacă știam nu mă băgam”. I-am zis, este alegerea ta. Nu ți s-a dat nici măcar posibilitatea să știi. Asa stau lucrurile atunci când este o necesitate. Eu, de exemplu, am avut o experiență directă, în care nu am văzut pe hartă un aspect de opoziție Venus-Venus cu cealaltă ființă. Si aceasta era necesar sa fie asa ca să pot să interacționez cu acea fiinta si nu sa o evit. Uitându-ma din nou pe hartă mi-am zis “cum de n-am văzut asta că doar era acolo, era desenată.” N-am văzut-o!
 
ADRIAN: Reușești să vezi succesul sau insuccesul, fericirea sau nefericirea pe hartă?
FELICIA: Să zicem că se poate vedea, o predispoziție spre a merge bine, ce ține de fericire și de succes, se pot da niște indicații. Nu este 100%, dar se poate.
 
ADRIAN: Am ridicat problema asta pentru că, practic am vrut să întreb cum faci sinteza informațiilor dintr-o hartă, nu poți să-i spui omului foarte multe informații, de fapt îi dai anumită concluzie la care ai ajuns.
FELICIA: După cum ți-am zis, mă las inspirată de moment și încă o dată vin și spun ce am spus la început: pentru mine personal este foarte important cât de deschisă este ființa care vine la consultația astrologică și daca aceasta deschidere este reală, nu mentală, pentru că am avut de exemplu o situație în care, cu un străin am avut 2 ore de consultație și omul acela nu se deschidea la nivel energetic. I-am spus că eu simt că nu pot să mă uit în harta lui, nu pot să pătrund energetic în acea hartă. Când cineva este deschis, am un sentiment că sunt hrănită de energia de acolo, dau anumite informații de care eu însămi sunt uimită, sunt inspirată, sunt pusă în contact cu anumite entități care probabil mă inspiră de sunt eu mirată de ceea ce spun și la sfârșit mă simt hrănită, mă simt rafinată de acele energii, am sensul clar, pe când dacă o ființă nu este deschisă și are numai o curiozitate mentală, parcă nu se leagă lucrurile, nu se leagă informația, parcă am senzația că lupt contra curentului. Am avut o consultație cu o persoană care era într-o stare depresivă avansată și era foarte greu pentru că orice spuneam, refuza și nega totul, respingea totul. Iata deci, ca de multe ori o consultație astrologică înseamnă să faci și o consultație psihologică. Dacă te limitezi numai la o consultație astrologică, nu rezolvi foarte mult.
 
ADRIAN: Practic am vorbit despre cum faci sinteza informațiilor pe care le citești într-o hartă.
FELICIA: Da, fac sinteza, depinde și de om, cu ce problemă vine, ce îl arde cel mai tare în momentul acela, care este motivul pentru care a venit, ce ar vrea să afle în mod special. Pățesc de multe ori să încep dintr-un loc și din ce în ce mai mult omul se deschide și intrăm din ce în ce mai în profunzime, simt așa ca și cum mă apropii de adevăr, de realitate, dincolo de ceea ce se vede la suprafață. Văd încet încet cum se nuanțează informatia și mă duce într-o altă zonă și simt cum ajung acolo unde trebuie, la ceea ce trebuia să spun, iar la final pot să fac o sinteză din toate acele lucruri pe care le-am perceput la mod real, energetic, care simt că au fost cele adevărate și în final punctez ca să fie totul cât mai clar.
 
ADRIAN: Deci practic folosești un fel de tehnică șamanică, întocmai ca un preot care săvârșește un ritual pentru…
FELICIA: Se poate spune așa, nu m-am gândit niciodată la această perspectivă, nu am privit-o niciodată așa pentru că nu m-am apropiat de această zonă a șamanismului, dar este ca un fel de călătorie, o cercetare în care apar tot felul de informatii si intuitii.
 
ADRIAN: Practic vorbești despre șamanism fără să știi că se numește așa. Acea călătorie de care vorbești, este absolut tipică șamanismului.
FELICIA: Da, se poate. Uneori este și ca o transă, o stare modificată de conștiință, se deschid și centrii de energie de pe structura ființei mele, pentru că o consultanță nu îl ajută numai pe cel ce vine la consultatie, dar te ajută și pe tine, astrologul și este o necesitate; în funcție de ce se întâmplă în viața mea, vin la consultatie un anumit gen de persoane, cu un anumit gen de probleme și sfaturile pe care le dau lor sunt valabile și pentru mine.
 
ADRIAN: Adică situații din sinea ta, stările pe care le ai, lucruri cu care te confrunți în interior îți apar configurate în exterior.
FELICIA: Dacă le vezi la ceilalți le obiectivezi mai bine și la tine. Dacă ai acest mod de abordare, ființele care vin la tine, sunt atrase sa vină spre tine în acel moment, și în felul acesta universul te ajută ca tu să afli și despre tine, să te ajuți și pe tine indirect. Eu am un foarte bun prieten care studiază astrologia și care mă sună și mă întreabă “cum e chestia asta” și imi vorbeste despre un anumit aspect. Eu îi spun mereu, nu îl scoate din context, nu îmi spune “cuadratură Venus-Saturn”. Vreau mai multe, spune-mi ce mai este acolo? Pentru că vreau să știu și Nodul Sud și pozițiile Lunii, pentru că este important dacă prima planeta din acel aspect este Luna, sau primul este Saturn. Omul acesta are foarte mare încredere în mine ca și astrolog, are o anumită transfigurare și admirație și căutare sinceră si de aceea imi da acces la anumite sfere din care aduc informatia; îți spun sincer că după ce vorbesc cu el îmi notez ce i-am spus pentru că sunt ca niște revelații pentru mine. Mă simt bombardată cu tone de inspirații după care rămân stupefiată de ce lucruri am putut să spun, nu-mi vine mie să cred ce înțelegere am. Acesta este felul meu de a învăța de multe ori astrologie, chiar prin practica pe care o fac.
 
ADRIAN: Revenind la șamanism, mi se pare interesant să-ți spun că cel care m-a introdus pe mine în lumea asta a șamanismului are printre instrumente niște cântece de vindecare și ceea ce mi-ai spus tu mi-a adus aminte foarte bine de unul dintre ele. Cântecul spune cam așa: “I’m a circle, I healing you, you are a circle, you healing me”.
Ma intreb daca poți “ghici” ora de naștere atunci când cineva nu o cunoaște și cum procedezi pentru asta?
FELICIA: Mie mi se pare destul de complicat în situația aceasta și trebuie să aflu mai multe detalii legate de persoana respectiva, inclusiv de corpul fizic, de aspiratiile pe care le are, ce o ridică, ce o coboară, dacă are anumite repere; este o muncă laborioasă, urmăresc să aflu și anumite tranzite care au marcat evenimente importante și abia după aceea mă pronunț.
 
ADRIAN: Crezi că munca ta este diferită de cea a altor astrologi în vreo privință sau toți astrologii lucrează cam la fel?
FELICIA: Cu siguranță că fiecare astrolog are modul lui personal de abordare.
 
ADRIAN: Ai vreun aspect favorit în harta ta personală?
FELICIA: Este o zonă care mi-a creat foarte multe probleme, este vorba de o opoziție Venus cu Pluto-Uranus. Îmi este foarte dragă zona aceea, deși nu îmi este foarte ușor să trăiesc cu acest aspect. Mă străduiesc să-l integrez așa cum știu că ar trebui să o fac.
 
ADRIAN: Vin oamenii la astrolog? Care sunt cele mai frecvente motive care îi împing pe oameni să caute un astrolog?
FELICIA: Cel mai adesea se vine pentru probleme relaționale, pentru că trăim într-o societate care este bolnavă din acest punct de vedere, după care se vine pentru probleme de muncă, de serviciu, destul de mult în ultima vreme am avut cereri pentru Revoluții Solare, astrologie predictivă, a mai fost și sănătate, dar în general cam astea au fost zonele – relațional și financiar-profesional.
 
ADRIAN: Există probleme la care astrologia poate să răspundă și altele la care nu poate?
FELICIA: Am avut în luna septembrie o poveste, cineva punea o întrebare: “mă iubește el, dar eu îl iubesc pe acela?” Ei, ce să zic la asta, trebuie să apelezi la astrologie ca să aflii dacă o iubești pe ființa aceea?! Probabil că sunt, nu știu ce să spun; nu vreau să zic că astrologia este un fel de panaceu care rezolvă toate problemele, nu poate să zică nimeni cu certitudine că un lucru se va petrece insa a vorbi cu un astrolog te poate ajuta extraordinar.
 
ADRIAN: Este vreun domeniu din astrologie pe care vrei să-l studiezi în viitor?
FELICIA: Da, de exemplu eu nu m-am axat prea mult pe astrologia medicală și pe cea mondială, și nici pe orară, nu le-am aprofundat, mi se par foarte interesante, dar și foarte delicate. Pentru că pe astrologie mondială am senzația ca foarte mult se comentează evenimente care s-au petrecut deja, dar foarte puțini se încumetă să spună cu certitudine ce va urma să vină din acest punct de vedere.
 
ADRIAN: Există astrologi buni și care nu sunt buni?
FELICIA: Sunt unii care sunt preponderent mentali și alții care urmăresc chiar să te simtă pe tine, cel care vii acolo și realmente să ajungă să adapteze ceea ce găsesc in acea hartă la ceea ce iți este specific, pentru că o schemă astrală poate să însemne foarte multe. De aceea spun că sunt astrologi care sunt și foarte buni psihologi și pot efectiv să te ajute să înțelegi și să faci ceva.
 
ADRIAN: Ai astrologi preferați?
FELICIA: Mi-a plăcut foarte mult de Zoltan Bartha de la care am învățat destul de multe, informațiile pe care le-am auzit de la el la anumite prezentări am urmărit să le simt pur și simplu, să înțeleg mecanismele după care privește lucrul acela, acea modalitate de abordare. Am citit și Arroyo, care mi-a plăcut. Felul în care eu privesc o hartă trebuie să recunosc că a fost inspirat de lecturarea cartii scrise de Rodica Purniche, despre Nodurile Lunare. Tot timpul am găsit lucruri extrem de interesante la mulți oameni care chiar fac astrologie din plăcere și nu de curiozitate, sau din dorința de a dobândi controlul, sau de modă sau din nu știu ce motive. Am invatat de la Zoltan Veres, de la Diana Serban, de la Zoltan Bartha, și de la alte persoane.
 
ADRIAN: Dacă ai putea să ai o întâlnire de o oră cu un astrolog faimos, cine ar fi și ce întrebări ai pune?
FELICIA: Nu știu, eu nu am studiat foarte mulți astrologi, la mine e importantă inspirația de moment.
 
ADRIAN: Ce tip de clienți ai? Din aceea care vin o singură dată din curiozitate, sau ai și…
FELICIA: Nu, am mulți oameni care vin anual pentru calculul Revoluției Solare, sau care mă consultă pentru informații relaționale; unii oameni au afinități spirituale, altii nu au dar sunt deschisi, chiar dacă nu sunt pe o cale spirituală.
 
ADRIAN: Cineva nefamiliarizat cu astrologia ar putea să o folosească totuși în viața de zi cu zi?
FELICIA: Păi dacă nu știi, nu prea ai cum, părerea mea. De exemplu iubitul meu nu cunoaște astrologie, dar îi mai spun anumite lucruri; nu îi vorbesc neapărat intr-un limbaj super tehnic pentru că nu l-ar înțelege, dar îi precizez uneori că este vorba de o planetă sau un aspect, mai mult așa pentru informarea lui. Dar urmărește să fie atent la anumite momente, la anumite chestiuni pe care eu le sesizez în comportamentul lui și pe care mi le traduc foarte bine ca expresii ale unor aspecte de pe hartă. Asta aduce o mare încântare în general când am interacțiuni cu oameni pe perioade mai lungi de timp, oameni ale căror harți astrale le cunosc și să remarc cu foarte multă uimire de multe ori anumite aspecte de pe harta acelor persoane pe care le văd apoi traduse în viața de zi cu zi și mă ajută foarte mult să învăț aspectele acelea pe care le văd în viața reală, în viața de zi cu zi.
 
Mai sunt situații când nu le văd harta și aflu anumite conjuncturi manifestate, chiar am spus “sunt curioasă să-ți văd harta, dar cred că este cutare și cutare de pe harta ta” și asta s-a dovedit a fi de multe ori adevărat. Exista situatii cand simt un anumit aspect astral ca un gust în momentul când mă confrunt cu el. De exemplu, in momentul în care relationez cu cineva a carui planeta Luna formeaza cuadratură cu Luna mea (fara sa vad la acel moment hartile astrale), percep un anumit gust al acelei energii pe care îl simt aproape instantaneu. Și atunci când confrunt hărțile chiar constat că el există.
 
ADRIAN: Te-ai întâlnit cu obiecții la adresa astrologiei? Care e cea mai întâlnită și cum i-ai răspunde?
FELICIA: Că sunt șarlatani, unii sunt care fac glume (deplasate, in acceptiunea mea) că am și globul de sticlă, sau întrebări din acestea formulate în derâdere. Dacă sunt deschiși bine, dacă nu, asta este. Nu pot să-i explic ceva unui om care nu este permisiv la acea informație. Este ceva ce acea ființă nu poate înțelege. Eu vorbesc cu mare drag despre astrologie; este un domeniu în care nu obosesc așa ușor, ba chiar aș putea spune ca mă revigorează, dar dacă mă apuc să-i explic ceva unui om care este convins de inutilitatea și absurditatea astrologiei, nu văd de ce aș face acest efort. M-aș pune să desființez un sistem de gândire; la ce bun?
 
ADRIAN: De ce crezi că a ajuns astrologia să fie privită ca o superstiție de Ev mediu?
FELICIA: Pentru că este foarte comercializată, pe de o parte, și pe de altă parte datorită nivelului de conștiință al oamenilor, care sunt foarte materialisti și pragmatici. Ca să poți să practici și să înțelegi astrologia este nevoie de un anumit nivel și o anumită deschidere. La cursurile pe care le-am ținut, puțini au fost cei care au rămas până la final, pentru că nu este nici ușor si nici rapid; astrologia este un deliciu pentru cine o gustă și pentru cine are această nevoie de explorare și de noutate.
 
ADRIAN: Vrei să ne spui trei persoane care ți-au influențat cel mai mult gândirea din punct de vedere astrologic?
FELICIA: Florin Stănescu, Zoltan Bartha și Rodica Purniche. Cred că ei au avut un impact foarte mare din punct de vedere astrologic. La Florin Stănescu și la Rodica Purniche a fost un singur impact, dar puternic, iar cu Zoltan Bartha au fost nenumărate interacțiuni și pot spune ca este un om pe care-l admir foarte mult.
 
ADRIAN: De câți ani faci astrologie și câte astrograme ai făcut?
FELICIA: Practic de vreo 20 de ani în viața asta și am făcut multe astrograme, dar nu am stat să le contabilizez; multe, foarte multe. Astrologia este un domeniu care este extrem de selectiv și ca urmare, nu rezistă toată lumea aici.
 
ADRIAN: Ai studiat și alte sisteme de divinație, ai mai întâlnit ceva comparabil cu astrologia?
FELICIA: Am studiat un pic și despre numerologia pitagoreică ajutată de un foarte bun prieten (si aici am aflat multe de la Zoltan Marosy), care se bazează pe un alt mod de astrologie ce ține din pătrunderea în subtil.
 
ADRIAN: Cum crezi că au apărut tehnicile pe care le folosesc astrologii astăzi?
FELICIA: Nu m-am gândit la întrebarea asta. Cred că de multe ori au venit ca o formă de inspirație. Cel puțin la mine așa a fost, chiar și modalitatea asta de abordare a hartii pornind din Nodul Sud. Acum o săptămână, de exemplu, într-un aumit moment al zilei am avut așa ca o înțelegere, legat de aceste aspecte și locația lui Saturn intr-o harta natală, semnul și casa și legătura acesteia cu Luna pe hartă. E o legătură subtilă între cele două și felul în care se alimentează una pe cealaltă.
 
ADRIAN: Ce crezi despre scepticismul cu care este întâmpinată azi astrologia și ce i-ai zice unui sceptic care totuși este deschis? Ce i-ai zice unei persoane care se întreabă despre astrologie, dar totuși nu prea crede?
FELICIA: Am avut contact cu astfel de persoane dar simt efectiv că nu pot să le vorbesc, nu circulă energia prin mine, nu mă pot conecta la ceva, nu pot și nu merită să îmi bat capul. Le explic și le argumentez punctul meu de vedere, dacă au o anumită deschidere, dar dacă nu sunt deschiși și vor să-mi demonstreze inutilitatea astrologiei sau să desființeze ce zic eu, atunci mai bine tac. La astrolog vii, nu te trage el de maneca.
 
ADRIAN: Ai făcut astrograme pentru unii copii cu care nu puteai să vorbești, pe care nu i-ai văzut?
FELICIA: La copii este un pic mai delicat pentru că nu poți să interacționezi cu ei, având în vedere varsta copiilor respectivi. Un coleg de serviciu m-a rugat să-i fac astrogramele tripleților săi, astrograme care nu diferă una de cealaltă cu nimic, dar sunt caractere diferite deja, și era uimitor pentru mine că toate cele trei fetițe erau în relație foarte dură cu mama, aveau Lună-Lună în cuadratură, ceea ce este un aspect destul de delicat mai ales intr-o asemenea relationare. Cu tatăl aveau o relație ceva mai bună. Când fac o astrogramă de copil, cer să imi dea și datele părinților pentru ca să văd cum interacționează părinții între ei și cu copilul și atunci urmăresc să-mi dau seama din ce motiv este acel copil acolo. Și calculez rezultanta acelor energii. De exemplu dacă copilul are o tendință agresivă și egoistă, chiar le sugerez părinților să nu il încurajeze prin a-i cumpăra lucruri scumpe, a-i da foarte multă atenție în sensul de a-i “căuta în coarne” și a-i da sentimentul de aroganță, ci dimpotriva, ii sfatuiesc să-l puna in contact cu ceilalți copii, să nu-l țină singur, adică să vină cu o energie care să preîntâmpine acele tendințe care oricum sunt acolo, să nu fie încurajate toate acele predispozitii natale. Dar nu ai cum să vorbești cu copiii, mai mult sa simți ce este acolo pentru că nu totul este valabil la toată lumea.
 
ADRIAN: Ce trebuie să înțeleagă cineva când vede atâtea abordări ale astrologiei, atâtea tehnici, atâtea domenii care câteodată se mai și contrazic între ele?
FELICIA: Testați, verificați și alegeți ce variantă folosiți.
 
ADRIAN: Ce vezi în general când faci o consultație? Vorbesc stelele? Ai întâlnit situații când stelele tac?
FELICIA: Da, atunci când oamenii sunt închiși, atunci stelele tac.
 
ADRIAN: Te rog descrie-mi o consultație astrologică. Cum procedezi efectiv cu clientul?
FELICIA: De obicei încep de la consacrare; atunci deja simt unele nuanțe. Întreb care este problema principala cu care a venit, îi iau datele și după aceea lucrurile merg intr-acolo unde trebuie să se ducă, pentru că îl las pe Dumnezeu să conduca energia acolo unde trebuie. Dacă observ ceva pe hartă sau persoana îmi atrage atenția, mă opresc mai mult acolo.
 
ADRIAN: Ai emoții înainte de a face o astrograma?
FELICIA: Am pațit asa ceva când simt că nu se leagă lucrurile. Eu am Marte și Mercur pe cuspidă și mi-e puțin mai greu să plec de pe loc cu energia și atunci am o oarecare… nu neapărat emoție, dar mă las foarte mult inspirată și depinde de atitudinea celuilalt.
 
ADRIAN: Cam pe câte persoane ai învățat astrologie?
FELICIA: 50, 60, 100, nu știu, am făcut seminarii cu multă lume, discuții în particular, n-am stat să contabilizez numărul persoanelor.
 
ADRIAN: De ce ții cursuri?
FELICIA: Pentru că îmi place să le transmit oamenilor ceea ce știu, îmi place să pătrund în fascinația asta, pentru că este ceva ce fascinează, ca o încărcătură care se ramifică, se duce în alte și în alte direcții. Imi place să împărtășesc această fascinație care ține de astrologie.
 
ADRIAN: După părerea ta de ce este nevoie ca să înveți astrologie și să devii un bun astrolog?
FELICIA: Să te cunoști pe tine și să-i ajuți pe alții.
 
ADRIAN: Intrebam despre ce calități ai nevoie ca să înveți astrologie și să devii un bun astrolog?
FELICIA: În primul rând ai nevoie de capacitate de studiu, de a fi foarte deschis și receptiv, foarte intuitiv, de a putea și a ști să comunici, pentru că este foarte important felul în care comunici.
 
ADRIAN: Care este cea mai mare provocare cu care se întâlnește un astrolog?
FELICIA: Ți-am zis, după părerea mea este interpretarea unor hărți de copii gemeni, tripleți, unde nu este nici o deosebire pe hartă, dar în realitate sunt diferiți.
 
ADRIAN: Dacă ar fi să o iei de la capăt cu astrologia, ce ai face altfel?
FELICIA: Nu m-aș duce atât pe partea tehnică, așa, mecanic, ca din cărți, dar si asta se petrece daca si atat timp cât este necesar.
 
ADRIAN: Cam cât a durat de cand te-ai apucat pana ai ajuns sa faci astrograme?
FELICIA: Cam 5-6 ani.
 
ADRIAN: Astrologia se ocupă de predicție. Tu ești un astrolog bun. Tu știi cum va fi viața ta în viitor?
FELICIA: Nu. Și nici nu-mi bat capul să aflu asta.
 
ADRIAN: Nu te uiți peste tranzitele tale?
FELICIA: Mă uit, dar nu stau în fiecare zi cu ochii ele, poate nici în fiecare săptămână; sunt momente, când pur și simplu subit mă uit peste asta. Dar nu sunt așa obsedată să mă uit tot timpul, tocmai pentru ca să nu devină totul mecanic.
 
ADRIAN: Plănuiești să scrii cărți, și pe ce subiecte?
FELICIA: Mi-ar plăcea mult să scriu o carte despre astrologia relațională, care este preferata mea, în raport cu cea natală. Știu că aș avea multe lucruri de spus, dar îmi este greu să incep a scrie. De aceea, nu am în plan prea curând așa ceva.
 
Uneori unii asociaza anumite zone din astrograma cu ceva care nu are nicio legatura cu cadrul despre care se face vorbire, doar pentru că trebuie sa se gaseasca o conexiune… de exemplu: Vărsătorul este asociat cu astrologia și atunci dacă am Luna în Vărsător, este in destinul meu sa fac astrologie. Mie personal, nu mi se pare că una are aceasta legatura cu cealalta. Pentru mine, atunci când doresc să înțeleg și să aflu ceva legat de astrologie, este ca și cum rămâne această intenție ca o “rumegare”, acolo în interior și in timp se petrece un fenomen de acumulare cantitativă a unei energii care face sa apara o înțelegere din interior, iar dupa un interval de timp am brusc o revelație, o intelegere asupra acelui subiect. Revenind la exemplul cu Luna in Varsator (chiar a fost o situatie reala), persoana in cauza imi spusese ca cineva avizat in domeniu ii transmisese sa faca consultanta astrologica pentru ca face parte din menirea sa. Omul a pus aceasta pe seama faptului ca are Luna in Varsator si concluzia sa a fost ca menirea sa este sa faca astrologie. Pentru detaliere, el are Nodul Sud în Berbec și Nodul Nord în Balanță; deci este foarte important pentru aceasta persoana ca la finalul acestei vieți să plece cu capacitatea de a relaționa, de a creea armonie, de a găsi echilibru, de a colabora foarte bine, venind cu o anumită doză de individualism de pe Nodul Sud în Berbec. Dupa o perioada de timp in care am tot urmarit sa inteleg de ce a primit un asemenea sfat, lasand aceasta intrebare, cum spuneam “la dospit”, am avut o intelegere foarte clara a situatiei. I-am spus celui cu care discutasem subiectul că a face consultanta astrologica face parte din menirea lui, nu este insa menirea lui. Omul avea abilitati innascute, depozitate la nivel subconstient, de a comunica in baza unei experiente dobandite (caracteristici oferite de Luna in Varsator) iar acestea, daca erau corect folosite, il conduceau spre Nodul Nord care este, ca sa spun asa, bagajul cu care pleci din acesta viata. Am inteles atunci ca astrologia exact asta face: il ajută pentru că il pune să vorbeasca, il obliga să se adapteze interlocutorului, să asculte, să primeasca informatie, să o moduleze, să vina la jumătatea distanței din el si cel ce solicita consultatia, și într-adevăr toate acestea fac parte din acel bagaj pe care trebuie sa il stranga pana la finalul acestei existente.
 
Mai de curând chiar am înțeles un alt lucru extraordinar (pe care l-a spus ghidul meu spiritual) si anume că menirea acestei existențe este alcătuită din doua componente distincte: una care este aceeași pentru toată lumea – este vorba de evoluția spirituală și revelarea sinelui, iar cea de-a doua, este menirea personală care este însușirea și împlinirea întregii hărți astrale. Oamenii vin și întreabă “care este menirea mea?” Și așteaptă o frază, ceva concis, scurt, precis. Dar nu este vorba de o frază. Nu pot să iți zic că ai menirea x. Pentru că menirea este să poți să folosești tot ce-i bun in fiinta ta (si pe care harta ta astrala il indica foarte bine), să corectezi tot ce trebuie corectat acolo ca să ajungă să fie folosit la maximum de eficiență, împlinind astfel destinul asumat. Inclusiv să folosești la maxim și la nivelele cele mai înalte planetele în zodii, să integrezi regulile caselor, substraturile, aspectele, toate acestea. Aceasta este menirea ta, să împlinești tot ce este pe harta natala (ea este harta cu care sufletul tau a plecat in aceasta calatorie; este ca un GPS pe care il poti folosi sau il poti tine inchis sau pe mute), pentru că tot ce este acolo a fost dat cu bună știință ca tu să ajungi la un alt nivel, la final.
 
ADRIAN: Deci ca să recapitulăm: lucrurile care nu se fac de către un astrolog, ar fi să nu îl înspăimânte pe client.
FELICIA: Da, și nu are voie să vorbească cu certitudine despre moartea persoanei respective. Pentru că aceasta este o decizie pe care o ia numai Dumnezeu.
 
ADRIAN: Dacă ar fi să te întâlnești cu peștișorul de aur care ți-ar îndeplini trei dorințe, care ar fi acestea? Ca astrolog și ca om.
FELICIA: Poate mi-aș dori foarte mult să pot integra definitiv și perfect acest aspect rupt de pe harta mea despre care am vorbit mai devreme, să-mi dea posibilitatea să reușesc să îmi împlinesc acest vis și să fructific la maxim întreaga hartă pentru a deveni un canal divin prin care Dumnezeu îi ajută pe ceilalți, să fiu conștientă permanent că Dumnezeu lucrează prin mine.
 
ADRIAN: Ai vreo casă preferată?
FELICIA: Nu am, n-aș putea spune, mie îmi place ceea ce ține de relațional, casa a 7-a, dar aș zice că exista case ale hartii astrale care sunt un pic mai delicate. Mi se pare sensibil să comentez tot ce ține de Pești, casa a 12-a și poate de Scorpion, casa a 8-a, domenii foarte delicate, vulnerabile ca și interpretare. În special casa a 12-a, pentru că este mai puțin palpabilă. In acelasi sens al intrebarii tale, iti marturisesc ca multă vreme nu înțelegeam energia Săgetătorului; puteam să dau informații din cărți, dar nu puteam să o simt energetic. A fost o revelație la un moment dat când am zis “wow, acum pot să o înțeleg!” Si aceasta a venit dupa o profunda preocupare interioara pentru a reusi acest lucru.
 
ADRIAN: Dacă ar fi să schimbi ceva din harta ta, ce ai schimba și cu ce?
FELICIA: Mi-ar plăcea să am conjuncție Lună-Jupiter-Mercur, nu cuadratură Lună-Mercur cu Jupiter. Dar sa nu uitam ce spuneam de necesitate.
 
ADRIAN: Vorbind despre arhetipurile planetare, de care te simți cel mai aproape și de care cel mai departe?
FELICIA: Cred că preponderent sunt o ființă solară și marțiană prin structură dar și ușor saturniană; exista si o componenta neptuniană. Mai departe mă simt de natura venusiană. Este un obiectiv pe care am venit să-l ating si sa il asimilez. Sunt anumite nuanțe aici pe care mă străduiesc și urmaresc să le conștientizez și imi dau seama că în anumite straturi foarte fine, chiar sunt anumite aspecte importante acolo. Neintamplator m-am născut cu Nodul Nord în Taur și în casa a 7-a, deci o directie dublu venusiana.
 
ADRIAN: Dacă ar fi să te întâlnești față în față cu un arhetip planetar, pe cine ai prefera, de ce și ce i-ai spune?
FELICIA: Aș prefera să mă întâlnesc cu Soarele, i-aș zice să mă ajute să îmi revelez Sinele pentru că el, Soarele, este simbolul sinelui.
 
ADRIAN: Ok, mulțumim frumos!
FELICIA: Și eu îți mulțumesc; chiar m-ai ajutat să îmi obiectivez anumite aspecte asupra carora nu m-am gandit să-mi pun întrebări.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.