9 August 2015
ADRIAN: Ești astrolog. Ne poți da o definiție a astrologiei?
GEORGIANA: Multă lume crede că astrologia este o superstiție, dar, de fapt, ea este o știință și o artă în același timp. Este arta de a corela influența astrală de la un moment dat, cu ceea ce se întâmplă în viața oamenilor. A pornit de la astronomie, de aceea este o știință. Inițial au fost studiate pozițiile planetare și, mai apoi, prin practică, s-a studiat influența planetelor asupra oamenilor la nivel psihologic. Deci astrologia este și o componentă a psihologiei. Ca artă, astrologia este capacitatea de a interpreta simbolurile în raport cu ceea ce se petrece în viața oamenilor.
ADRIAN: Și pentru tine ce înseamnă astrologia?
GEORGIANA: Știință și artă.
ADRIAN: Ai întâlnit oameni care au obiecții la adresa astrologiei?
GEORGIANA: Da, desigur. Foarte mulți.
ADRIAN: Care a fost cea mai des întâlnită obiecție și cum i-ai raspunde?
GEORGIANA: Că este vrăjitorie. Sinceră să fiu nu cunosc exact care sunt principiile vrăjitoriei. Însă, un lucru este cert: astrologia este fundamentată pe știință. Ea este întemeiată în baza pozițiilor planetare, iar asta se poate verifica și orice astrolog sau astronom poate să confirme că planetele respective au o anumită poziție într-un moment dat. Prin practică s-a dovedit că pozițiile respective au o influență asupra vieţii şi psihologiei umane.
Astrologia nu se studiază de ieri, de azi, se studiază încă din Egiptul Antic. Inițial a fost considerată o materie științifică, demnă de studiat în școală. Aristotel o studia, Francis Bacon, Johannes Keppler, ei au fost și astrologi, nu doar astronomi. Carl Gustav Jung, celebrul psiholog și psihiatru, a sprijinit astrologia ca fiind o știință componentă a psihologiei, deci nu văd unde ar fi conexiunea cu vrăjitoria… Vrăjitoria este strâns conectată cu mitologia. Este fundamentată pe simbolism şi pe credinţa că există o relaţie de determinism între toate fiinţele, obiectele şi entităţile de pe toate nivelele Universului sau existenţei. Din ceea ce stiu, este o practică ce utilizează energiile nevazute, benefice sau malefice, o practica alternativă. Însă, în astrologie nu este vorba de manipularea energiilor nevăzute. Noi astrologii ne ghidăm după ceea ce există deja în cosmos, după niște influențe reale care pot fi demonstrate.
ADRIAN: Presupun că oamenii spun că e vrăjitorie pentru că la un moment dat îți poți schimba destinul și lucrul ăsta se interpretează ca fiind interzis, tabu…
GEORGIANA: Dar este un lucru bun să-ți schimbi destinul în mai bine. A-ţi mofidica destinul nu înseamnă că schimbi sau modifici ceea ce deja există la nivel astral, ci îmbunătățești o situație, evoluezi într-un ritm alert, tocmai pentru că esenţa vieţii este evoluţia. Destinul oricum poate fi îmbunătaţit. Nimic nu este implacabil, aşa cum se crede.
ADRIAN: Hai să nu intrăm direct în subiectul ăsta. Presupun că pentru oameni este în regulă să-și schimbe destinul dacă de exemplu s-au născut undeva la țară într-o zonă izolată…
GEORGIANA: Da, plecând dintr-o zonă izolata de la ţară spre o zonă cu mai multe posibilităţi de creştere personală şi profesionala poate fi o schimbare benefică de destin.
ADRIAN: Ok, poate ca e bine sa discutam ce înseamnă destin și ce înseamnă liber arbitru. Pentru oamenii din zilele noastre este acceptabil să-și schimbe destinul făcând eforturi serioase, urmând o facultate să zicem sau emigrând într-o altă țară unde pot beneficia de alte condiții de trai, dar nu e in regula să-și schimbe destinul folosind relocarea Revoluției Solare de exemplu. Ințeleg că asta este specialitatea ta, nu? Eu cred ca e doar o problema de percepție.
GEORGIANA: Destinul oricum ni-l facem noi prin deciziile pe care le luăm. Când ne naștem, prindem calitățile momentului astral respectiv, însă, de-a lungul vieţii, suntem influențați de nenumărate alte elemente, mai ales de condițiile sociale, familiale şi de părinții. Educația din cadrul familiei are un impact foarte mare. Carl Jung spunea că nimic nu are influență mai puternică asupra copiilor, din punct de vedere psihologic, decât viața netrăită a părinților. Adică în viață trecem prin niște situații obligatorii de dezvoltare determinate de mediul în care trăim sau locul unde ne naştem. Dar destinul ni-l facem noi oricum, iar relocarea Revoluției Solare ține de a modela și de a modera mai mult sau mai puțin influențele negative cu care ne-am confrunta traind într-un anumit loc.
Noi nu schimbăm energia care vine din Cosmos, însa schimbăm felul cum ne influenţează. După părerea mea, tranzitele planetare reprezentă destinul. De exemplu, nu poți să schimbi traseul lui Pluto prin zodia Capricorn. Nu poți să anulezi o cuadratură sau o opoziție, de exemplu opoziția lui Saturn în tranzit către Soarele nostru natal. Din punctul meu de vedere asta reprezintă destinul. Însă noi putem modifica influența pe care o au asupra noastră aceste aspecte sau tranzite. Putem să dirijăm energiile astfel încât să ne impacteze într-un mod pozitiv sau mai puțin negativ, ceea ce mi se pare un lucru bun, nici vorba de vrăjitorie. Cine spune că eu trebuie neapărat să fiu în București sau oriunde în România pe data mea de naștere? Poate mă hotărăsc să plec într-o excursie în Honolulu, de exemplu, pentru că așa vreau eu să-mi petrec ziua de naștere. Pentru că am ales să mă deplasez într-un alt loc de ziua mea, inseamnă oare că am făcut vrăjitorie? Se putea întâmpla să nu fiu oricum în România, în locul meu de naștere. Poate că în decursul anilor am decis să mă mut la New York și să trăiesc acolo doi ani. Automat în aceşti doi ani voi prinde Revoluțiile Solare din New York. Sau poate în ultimul moment primesc un telefon și cineva îmi spune să merg în Los Angeles. De ce trebuie să ne așteptăm să ne îndemne ceva sau cineva din exterior să ne deplasăm sau să ne spună “mută-te acolo”. Cine spune că tu trebuie să fii aici? Nu a venit nimeni să ne spună lucrul acesta. Noi putem să facem aceste relocări pentru că vrem și nu ne incomodează nimeni și nimic să ne deplasăm într-un anumit loc. Nu scrie niciunde că este un destin ca eu să stau să-mi fac Revoluțiile Solare în România de exemplu. De ce ar fi asta o vrăjitorie?
ADRIAN: Poate pentru că la noi există concepția asta – ce ți-e scris în frunte ți-e pus! – și că nu e bine să te miști, adică dacă ai fi rămas și te-ai fi îmbolnăvit, așa trebuia să te îmbolnăvești, iar dacă te-ai dus undeva, nu te-ai mai îmbolnăvit.
GEORGIANA: Deci ar trebui să îmbrățișez îmbolnăvirea ca pe ceva care mă elevează, care mă dezvoltă ca om? Cu siguranță că oamenii care și-au pierdut posibilitatea de a se deplasa, oamenii care au rămas paralizați în urma unui accident, nu pot vorbi de o dezvoltare spirituală… Cred că oamenii care s-au trezit cu cancer ar face orice să trăiască, să supraviețuiască și să se vindece. Dacă tu mergi pe stradă și știi că la câţiva paşi înainte, îți va cădea o vază imensă în cap de undeva de sus de la un balcon, ce faci? Te duci să iei vaza în cap pentru că crezi că te va ajuta să te dezvolți spiritual, sau faci doi pași în spate și lași vaza să cadă în gol? E ceva de genul ăsta.
ADRIAN: Poate ar fi mai bine să…
GEORGIANA: Să nu știm nimic? Atunci n-ar mai fi știință. De ce avem nevoie de penicilină? De ce am studiat atâția ani să descoperim leacul pentru cancer? Sau de ce s-au chinuit oamenii să descopere leacul tuberculozei? De ce nu am imbrățișat toate bolile, SIDA, cancerul, ca fiind parte din dezvoltarea spirituală? De ce ne-am chinuit să găsim un leac pentru ele?
ADRIAN: Mai sunt oameni care spun: “dacă aș ști ce se întâmplă de dinainte, viața ar deveni plictisitoare așa că prefer să nu știu!”
GEORGIANA: Niciodată nu știm sigur ce se întâmplă de dinainte. Chiar şi atunci când ştim, viaţa ne demostrează că este un mister, că are aşi ascunşi în mânecă.
ADRIAN: Dar totuși astrologia face predicții, nu?
GEORGIANA: Da, dar predicțiile nu sunt 100% exacte. Adică, de exemplu, de multe ori, astrele care indica un accident, pot fi interpretate şi ca o operaţie majoră. Deci este puțin exagerat să facem afirmaţii radicale cu privire la predicții. Toate aceste detalii se pot vedea in proporţie de aproximativ 80-90%, iar viața este oricum imprevizibilă.
Pe lângă asta mai este și posibilitatea de a exorciza anumite aspecte. De altfel, n-ar mai exista această ramură, Exorcizarea Simbolurilor, care este asemeni unui medicament pe care îl luăm pentru a preveni sau ameliora. “Similia similibus curantur” – este principiul care stă la baza homeopatiei. De exemplu, dacă ne referim la locuință şi observ că în hartă există probleme în acest domeniu, de obicei recomand să se efectueze diferite lucrări de renovare pe lângă casă.
ADRIAN: Poți să explici cum vezi așa ceva, tehnic vorbind?
GEORGIANA: De exemplu Saturn în casa a 4-a în Revoluția Solară arată multiple dificultăți în raport cu locuința, o relație dificilă între persoana respectivă și habitatul său, dar şi în relaţia cu părinţii.
ADRIAN: Și “medicamentul” care ar fi?
GEORGIANA: Medicamentul ar fi ca înainte de a se întampla ceva, persoana respectivă să facă un set de acțiuni similare cu felul în care s-ar simți dacă ar avea probleme cu locuința.
ADRIAN: Deci înțeleg că e asemănător cu principiul homeopatiei – mimez, reproduc cumva caracterul evenimentului și asta mă ajută ca eu să nu mai întâmpin practic acele probleme.
GEORGIANA: Da. Posibilele evenimente dificile vor fi estompate sau chiar transformate în bine. Dau aici ca exemplu cazul unei familii care s-ar fi confruntat cu o dispută serioasă sau chiar cu spitalizarea unuia dintre membri. I-am sfătuit să facă renovări majore în casă şi chiar să transforme locuinţa într-un adevărat şantier pe durata acelor aspecte negative care vizau casa şi familia. Au facut întocmai cum am spus şi nimic rău nu s-a întâmplat. Ba mai mult, după finalizarea renovărilor, au avut un sentiment profund de mândrie si bucurie că au adus o îmbunătăţire locului unde trăiesc. Era o treabă pe care oricum trebuiau să o facă mai devreme sau mai târziu. Însă, pentru exorcizarea completă a fost foarte important şi determinant ca toţi membri familiei să fie implicaţi în munca de renovare, activitate pe care au facut-o singuri, fără să apeleze la lucrători specializaţi.
ADRIAN: Am înțeles. Unii oameni ar spune că exorcizarea asta a simbolurilor e ca și cum ai trișa.
GEORGIANA: Nu este o trișare. Din moment ce aspectul acela apare în hartă, înseamnă că această energie există deja. Si dacă exista oricum, îmi asum acest lucru și spun “Da, există o concentrare majoră energetică în acest domeniu de viaţă. Voi face niște eforturi ca să remediez o posibilă problemă”.
ADRIAN: Concret, dacă Saturn e în casa a 4-a a Revolutiei Solare ce ar trebui să fac, care e medicamentul de fapt?
GEORGIANA: Cel mai bine ar fi să faci niște construcții prin jurul casei.
ADRIAN: Lucru care îl reprezintă pe Saturn, nu?
GEORGIANA: Da. Însă dacă nu e nevoie de construcții, poți să vopsești. E vorba mai mult de un disconfort în cadrul locuinței. De exemplu, să zicem că vopsești pe timpul iernii și trebuie să stai în casă. Este frig și deschizi geamul ca să se usuce vopseaua. Ce poate fi mai incomod de atât? Să simți frigul, care îi corespunde lui Saturn…
ADRIAN: Trebuie neaparat sa vopsești cu mâna ta sau poți să-i pui și pe alții să vopsească?
GEORGIANA: Poți să-i pui și pe alții să vopsească, pentru că ceea ce simți tu este disconfortul că ai lăsat geamul deschis în timpul iernii: simți mirosul vopselei și evident frigul care intră pe geam.
ADRIAN: Am înțeles. Ne mai poți da alte exemple de genul ăsta?
GEORGIANA: Hai să zicem de exemplu Marte în casa a 3-a… poate însemna accidente locomotorii, accidente auto, însă poate fi exorcizat dacă avem o activitate intensă legată de scris sau citit.
ADRIAN: Domenii care sunt influențate tot de casa a 3-a…
GEORGIANA: Exact, exorcizăm tot cu aceleași simboluri patronate de casa a 3-a. Alt exemplu: Saturn în casa a 5-a, care corespunde relației, dragostei, copiilor. Să zicem că avem o relație și vrem să o păstrăm totuși, dar avem Saturn în casa a 5-a în Revoluția Solară. Cel mai bun mod de a exorciza un Saturn în casa a 5-a este fie să ne apucăm de o activitate creativă intensă, de exemplu, să compunem cântece, sau să scriem artă dramatică, fie să facem mult sport. Putem să ne implicăm într-un club sportiv, nu doar să mergem la sală pentru întreținere. Ideal e să devenim activi în acel club, să mergem prin țară sau în străinătate cu activitaţile desfăşurate în cadrul acelui club.
ADRIAN: Ştiu ca dansul ține tot de casa a 5-a. Dacă nu știu să dansez și mă duc la un curs să învăț să dansez, e bine?
GEORGIANA: Da, merge, dar trebuie foarte mult efort, adică nu doar că mergi o dată pe săptămână la dans. Planeta Saturn acționează în mod cronic, adică este constantă în acțiunea ei. În fiecare zi vom simți influența ei. Marte de exemplu acționează brusc, printr-un eveniment acut. De exemplu, ne împiedicăm când mergem pe stradă, ne lovim, ne ardem sau ne tăiem la deget etc. Însă Saturn are o acțiune constantă. În acest exemplu, dacă nu facem niciun efort constant legat de casa a 5-a, vom avea probabil o tristețe continuă referitoare la viața afectivă și relațională.
ADRIAN: Care se poate extinde și după acel an?
GEORGIANA: Nu. Totul se petrece strict în cadrul anului Revoluției Solare. Niciun aspect, nicio poziție planetară nu are efect în afara anului respectiv. Și de aceea spuneam că lui Saturn, fiind cronic prin natura lui, trebuie să-i dăm în fiecare zi ca ofrandă ceva, figurativ vorbind. Adică în fiecare zi trebuie să mergem la clubul sportiv și să ne antrenăm, în fiecare zi să scriem la opera dramatică sau mergem la cursul de dans. Activitatea saturniană se leagă de partea profesională, pentru că Saturn este planeta seriozității, a lucrurilor constante, stabile, are conexiune și cu cariera.
ADRIAN: Ne poți da și alte exemple, pentru alte poziții planetare?
GEORGIANA: Alte poziții de exorcizat? Uranus pe Mijlocul Cerului, să zicem. Asta ar însemna o schimbare de profesie, o schimbare de ocupație. Dacă este doar Uranus pe Mijlocul Cerului, de exemplu, şi avem un job, automat vom schimba activitatea pe care o desfșurăm acolo. Pentru schimbarea serviciului, cea mai bună combinație este Uranus pe Mijlocul Cerului și Pluto în casa a 6-a. Arată transformare la locul de muncă, transformare în activitate, schimbarea colegilor, dar si a profesiei (Uranus influenţează foarte mult schimbarea profesiei, dar şi schimbarea stilului de viaţă). În cazul în care refuzăm să facem această schimbare, este posibil chiar să pierdem jobul respectiv, intr-un mod absolut neașteptat. Dacă dorința schimbării există deja și facem niște eforturi constante pentru a determina această schimbare, vom merge în tandem cu energiile lui Uranus, și atunci lucrurile se pot desfașura chiar într-un mod pozitiv. Uranus pe Mijlocul Cerului și în casa a 10-a, nu este neapărat un element negativ, pentru că schimbarea este pozitivă în general. Stagnarea este un lucru negativ, din punctul meu de vedere.
ADRIAN: Ai ajutat mulți oameni să facă asemenea schimbări sau exorcizări?
GEORGIANA: Da, foarte mulți oameni. Majoritatea sunt străini, pentru că aici în România nu este foarte bine cunoscut domeniul de relocare a Revoluției Solare. Ca acțiune și ca utilizare, tehnica relocării Revoluției Solare a existat dintotdeauna, încă din Antichitate. Mulți regi sau persoane de rang inalt se deplasau pentru Revoluțiile Solare. Această tehnică nu a fost foarte popularizată, mai ales din motive obiective: până în ultimii zeci de ani nu s-a prea putut călători oriunde. Până în ultimii 20 de ani sa zicem, nu a fost la îndemâna oricui să călătorească pe distanțe lungi. Însă acum există alte posibilitati, iar în ultimii ani lumea află deja de această tehnică și este dispusă să călătorească.
Majoritatea clienților sunt din Italia, pentru acolo a fost foarte popularizată această practică. Ciro Discepolo, astrolog, scriitor, cercetător şi jurnalist italian, a creat Şcoala de Astrologie Activă care este fundamentată pe idea de îmbunătăţire a vieţii prin relocarea Revoluţiilor Solare. Am clienți și din SUA, Canada, Brazilia, India, Singapore, UK, Elveția etc. Si din România, evident. Deci lumea deja știe despre Revoluţia Solară.
ADRIAN: Sună interesant. Liz Greene spunea ca nu tu ești cea care alege astrologia, ci astrologia e cea care te alege pe tine. Cum te-ai apucat de astrologie?
GEORGIANA: Eu pot să spun că astrologia m-a ales pe mine. Eu n-am vrut iniţial să fac astrologie. Am început mai mult din curiozitate, pe la 13 ani. Tatăl meu era pasionat, iar eu eram doar curioasă. Interesul meu principal era muzica, asta vroiam să fac. Tatăl meu, fiind foarte pasionat de astrologie, asculta în fiecare săptămână emisiunile Uraniei şi citea toate revistele ei. Pe vremea aceea, Urania publica o revistă cu acelaşi nume. Ulterior, tatăl meu a făcut rost și de un program de astrologie. Apoi a început să realizeze astrograme pentru familie şi a cumpărat multe cărţi de specialitate. Mi s-a părut interesant ce făcea, pentru mine era un joc la momentul respectiv. Si astfel, am început și eu să fac astrograme pentru colegii mei de școală. Era efectiv un joc – A, tu ești zodia Balanţă și ai ascendent în Berbec. Mi se părea amuzantă tehnica. Și, în timp, din joc m-am trezit că deja interpretam astrograme la modul cel mai serios. Primii mei clienți au fost colegii de generală, iar prima citire serioasă am facut-o la 15 ani. Ţin minte ca am prezis căsătoria timpurie a unei colege cu un cetăţean strain. 4 ani mai tarziu, dupa ce a terminat liceul, s-a căsătorit cu un italian.
ADRIAN: De la ce vârstă te-ai apucat?
GEORGIANA: De la 13 ani, prin clasa a 7-a.
ADRIAN: Ce factori astrologici au contribuit la acest impuls de a practica astrologia?
GEORGIANA: Neptun în tranzit în conjuncţie cu un stellium foarte important din harta mea natală: Mercur, Soare, Venus (Neptun este planeta misticismului prin excelenţă). Mercur este guvernatorul casei a 10-a în harta mea natală, deci guvernatorul carierei. Uranus în tranzit în Varsător (zodia mea) în trigon cu MC (din nou apare cariera în centrul atenţiei astrale; Uranus este planeta predicţiilor astrologice şi este conectat cu puterea de divinaţie a viitorului, dar şi cu capacitatea de a crea schimbare), Pluto în tranzit în conjuncţie cu Saturn natal în casa a 3-a (Saturn reprezintă simbolic cariera şi tot ceea ce este durabil; casa a 3-a reprezintă procesul de învăţare şi cunoaştere), Jupiter în tranzit în casa a 8-a natală (casa ştiinţelor oculte), Saturn în tranzit în casa a 9-a (casa învăţăturii ezoterice şi a studiilor importante). Toate aceste tranzite au avut loc simultan şi m-au împins să studiez cu patos astrologia.
ADRIAN: Cum a fost prima consultație adevărată? Cum procedezi în general când realizezi o consultație?
GEORGIANA: Prima consultație adevărată a fost prin clasa a 9-a, pentru colegii de liceu. Am luat 2 lei pe vremea aceea, în anul 2002. Acesta era tariful meu pentru a citi astrograma natală, și am făcut și puțină predicție, dar doar în baza hărții natale. Acum, revenind la destin, el există deja în harta natală, eu nu modific prin Revoluția Solară destinul unui om. Dacă unui om îi este dat să se căsătorească cu un străin, să aibă 10 copii și să plece într-o țară străină, eu nu-l voi putea împiedica în niciun fel prin Revoluțiile Solare. Eu cel mult pot să zic “îți protejez sănătatea, te ajut ca în anul ăsta să ai o interacțiune pozitivă în raport cu străinătatea, dacă te muți, sau îți facilitez ca în anul acesta să se concretizeze ceea ce ai tu în harta natală, dar nu îți modific destinul. Nu te vei apuca să studiezi fizica, deși erai pasionat de muzică”. Omul acela își va urma calea care îi este scrisă în harta natală, însă va avea o traiectorie mai ușoară sau mai dificilă. Va alege din cursul experiențelor fie pe cele pozitive, fie pe cele negative. Este vorba mai mult de calitatea vieții, de calitatea experiențelor, decât de modificarea destinului. Eu nu modific pe nimeni, nu se schimbă omul respectiv, rămâne cu aceleași dorințe, aceleași aspirații. Dar prin Revoluția Solară i se pot deschide mai multe oportunităţi decât ar fi avut în mod obișnuit. Eu nu cred în dezvoltarea spirituală printr-un eșec sau printr-o boală. De ce să nu ne dezvoltăm spiritual citind într-un an de zile toate operele marilor antici, sau pe ale lui Shakespeare de exemplu?
ADRIAN: Asta ar fi un remediu pentru ce, mai exact?
GEORGIANA: Depinde de context.
ADRIAN: Unde și pentru ce ai recomanda așa ceva?
GEORGIANA: Aş putea să dau un exemplu legat de cititul operelor lui Shakespeare. Să zicem că în Revoluția Solară din România, persoana respectivă are multe planete în casa a 12-a, un conglomerat (Jupiter, Marte, Saturn), și asta indică automat că va întâmpina niște dificultăți legate de sănătate, job, chiar şi de partea afectivă. Cam absolut orice aspect din viaţă este periclitat atunci când casa a 12-a este proeminentă în Revoluţia Solară. Dacă ne deplasăm puțin mai către vest, de exemplu, aș putea să mut planetele acelea din casa a 12-a în casa a 3-a unde vom avea acest stellium Jupiter, Marte, Saturn. Cum le-am putea exorciza pe toate acestea? Jupiter arată o abundență în casa cititului şi studiului; Marte arată o acutizare, dar şi o atitudine oarecum obsesivă, iar Saturn arată o dificultate, ceva cronic, ceva care se petrece în fiecare zi. Ce ar putea face omul acesta? Ar putea citi în fiecare zi niște opere dificile, operele lui Shakespeare. Astfel, ne confruntăm zilnic cu dificultatea de a descifra un limbaj arhaic care ține de Saturn, însă apare în peisaj şi pasiunea, îndârjirea lui Marte, alături de bogăția cunoștințelor pe care o va asigura Jupiter.
ADRIAN: Foarte frumos!
GEORGIANA: Da, deci de ce să suportăm acel stellium în casa a 12-a și să ne confruntăm cu tot felul de calamități, când putem să ne dezvoltăm şi să evoluăm prin citit? Ne-am schimbat în vreun fel destinul? Poate că da, l-am îmbunătăţit. Suntem la un alt nivel cultural, mai elevat.
ADRIAN: Cum procedezi când faci o consultație astrologică?
GEORGIANA: În primul rând mă uit pe hartă, neștiind nimic despre omul respectiv, și îmi pun diferite întrebări mie însămi. Oare ce face omul acesta acum? Oare și-a activat potenţialul din harta natală? Ulterior cunosc persoana respectivă, fie în persoană, fie prin e-mail, fie verbal, prin Skype, și cam de fiecare dată pun câteva întrebări prin care pot să-mi dau seama în ce stadiu se află în momentul respectiv. Sunt foarte mulți oameni care au un potențial special în hartă. Să zicem că au potențialul de a deveni niște mari creatori de artă, însă prin educația primită din familie, alegerile făcute la tinerețe, interacțiunea cu prietenii și mediul în sine, au divagat de la pasiunea lor și s-au rătăcit într-un job banal. Chiar cunosc personal astfel de oameni, nu doar prin intermediul consulataţiilor astrologice. Sunt oameni cu un talent literar absolut extraordinar, care ar putea ajunge mari scriitori, însă s-au rătăcit într-un job comun și consideră literatura doar o pasiune, fără a avea încredere în ei, încrederea că vor reuși să îşi realizeze visul. Și de aceea zic că este posibil ca în ciuda potențialului existent în harta natală, omul respectiv să ajungă la o limitare. Această limitare poate interveni din cauza multiplelor Revoluții Solare dificile şi disonante. Cu siguranță că mai târziu va găsi o portiță pentru afirmare, dar asta va veni poate puțin cam târziu ca să mai poată scoate la iveală adevăratul potențial care există. Să zicem că acest om ar putea avea un boom deosebit la vârsta de 25 de ani, pentru că exact în momentul respectiv Uranus tranzitează Mijlocul Cerului natal și mai există şi conjuncția lui Jupiter în tranzit cu Soarele natal, poziţie ideală pentru afirmare. Însă, din cauză că tot atunci are o Revoluție Solară foarte disonantă – Ascendentul Revoluţiei Solare în casa a 12-a natală, planete în casa a 12-a a Revoluţiei Solare – nu reuşeşte să beneficieze de şansa incredibilă dată de Univers.
Astfel, în loc să se afirme atunci când ar fi fost momentul cel mai frumos și mai deosebit în existența lui, se afirmă peste alți 25 de ani, pe la 50 de ani, atunci când tranzitele (pentru că depindem foarte mult de tranzite) nu vor fi spectaculoase… Va fi poate un Saturn care trece prin casa a 3-a şi alte tranzite nu foarte puternice. Într-un final va ajunge la el acea Revoluție Solară frumoasă în locul unde obişnuieşte să îşi petreacă zielel de naştere. Și acea Revoluție Solară va activa potențialul care exista deja. Dar inevitabil nu se va ridica la cea mai înală octavă, pentru că nu e susținută de tranzite. Totul este sinergic în astrologie.
Să zicem, de exemplu, că sunt 2 parteneri, soț și soție și unul dintre ei vrea să aibă o reușită deosebită, să publice o carte și să aibă succes. El are o hartă foarte bună de Revoluție Solară, care arată avansare, însă în harta soției, apare un Saturn în casa a 7-a sau a 5-a (şi casa a 5-a este casa partenerului, casa soțului). Automat acest Saturn va umbri într-un fel strălucirea celuilalt. Poate soluția aici ar fi să se despartă, dar chiar dacă s-ar despărți, tot se va vedea situația celuilalt în harta partenerului. Este posibil ca soţul să aibă parte de succes în urma publicării cărții, dar concomitent să se confrunte cu o perioadă pe care o va resimți extrem de dificilă, obositoare, stresantă. Dacă ar fi un Jupiter sau un Venus în casa a 7-a a soţiei (Venus armonizează cel mai bine casa a 7-a), va ajuta ca strălucirea personală şi profesională a partenerului să fie totală, pentru că acționează sinergic. Si în cazul soției vedem că soțul va avea un an deosebit și o reușită, dar și în cazul lui se va vedea acea reușită.
ADRIAN: Rămăsesem la cum se desfășoară consultația astrologică. Ai spus că studiezi harta, pui câteva întrebări și apoi?
GEORGIANA: Pun câteva întrebări pentru a-mi da seama cam unde se situează persoana respectivă, iar apoi întreb ce își dorește cu adevărat pentru că în harta natală același aspect poate să indice mai multe situaţii. Creația artistică nu ţine doar de muzică sau de literatură, poate fi şi cinematografie, de exemplu. Deci pot fi mai multe direcții. Casele astrologice au mai multe simboluri în spate.
ADRIAN: Oamenii îți spun că vor succes, sănătate, sau ce vor?
GEORGIANA: Da, în general oamenii spun că vor sănătate, succes și dragoste. Acestea sunt cele mai căutate. Unii mai vor și bani, dar sănătatea este întotdeauna pe primul loc. Mă mai întreabă câteodată cam în ce măsură şi-ar risca sănătatea dacă ar alege o hartă care să le rezolve o problemă financiară, de exemplu.
ADRIAN: Și după ce îți spun care este ținta, cum procedezi?
GEORGIANA: Întâi analizez harta de bază, cea natală, și mai apoi analizez tranzitele existente pe anul respectiv. Asta este un aspect foarte important, deoarece tranzitele sunt strâns corelate cu destinul. De asemenea, analizez care este potenţialul de creștere sau de afectare. Apoi trasez harta locului în care persoana respectivă și-ar petrece în mod normal ziua de naștere. Constat dacă i se potrivește în primul rând în raport cu tranzitele și cu ceea ce îşi doreşte, pentru că dacă acel lucru nu este posibil, va trebui să se recurgă la nişte compromisuri. De exemplu pot fi tranzite foarte periculoase pentru sănătate, dar omul respectiv zice “eu vreau succes profesional și financiar” sau “vreau cu orice preț să-mi protejez dragostea” și atunci eu pot să-i spun: “uite, acestea sunt riscurile pentru sănătate, dacă vrei să protejezi dragostea, eu te sfătuiesc așa…”. Privesc harta Revoluției Solare de bază, realizată în locul unde și-ar petrece în mod normal ziua de naştere, mă gândesc dacă este sau nu potrivită și ulterior îmi imaginez o altă hartă, cea mai bună variantă pentru anul respectiv. Apoi caut locația unde s-ar realiza acea hartă ideală şi văd dacă este sau nu este posibilă. Mai caut și alternative, adică dacă mai există și altă locație, poate mai accesibilă, care să sublinieze într-un mod pozitiv un alt aspect al existenței, analizez care sunt variantele. Câteodată se poate întâmpla să fie o singură variantă și chiar și aceea să implice mici compromisuri, se întâmplă. In anumite momente ale anului sunt combinații planetare dificile când este destul de greu să găsesc o soluție, dar există întotdeauna, și atunci când fac compromisul respectiv sfătuiesc omul să urmeze un set de proceduri de exorcizare a pozițiilor planetare negative.
ADRIAN: Poate trebuia sa discutam de la bun inceput… Ce este de fapt o Revoluție Solară și ce este o Revoluție Solară relocată?
GEORGIANA: Revoluția Solară este harta momentului când Soarele tranzitează exact peste punctul in care a fost in momentul nașterii noastre. E ca și când omul s-ar naște pentru a 2-a, a 3-a, a n-a oară în fiecare an. Este harta unui an, până la următoarea trecere a Soarelui peste poziţia natală. În momentul când ne naștem, Soarele se află la o anumită latitudine şi longitudine într-un semn astral. El iși continuă mișcarea și, peste un an, va trece din nou prin acel punct, iar în momentul exact când trece prin acel punct, se crează o nouă astrogramă cu influență limitată pe anul respectiv, până la următoarea Revoluție Solară. Această hartă se interpretează doar în raport cu harta natală, nu este independentă. In plus, nu se interpretează ca o astrogramă natală. Harta Revoluției Solare are anumite reguli de citire.
ADRIAN: Ne poți da exemplu de o asemenea regulă?
GEORGIANA: Da. Poziția Ascendentului Revoluţiei Solare în casele hărții natale, este foarte importantă. Dacă, de exemplu, ai Ascendent în Balanță în Revoluția Solară și acesta pică în casa a doua natală, automat anul respectiv va fi legat de tot ceea ce ține de casa a doua, de toate simbolurile casei a doua la modul general. În acel an vor fi evidenţiate toate atributele casei a doua care ține nu doar de bani, ci şi de imagine, deoarece casa a 2-a reprezintă şi imaginea, şi estetica. Bineînțeles, casa a doua vorbeşte despre valorile materiale, banii pe care-i facem și pe care-i cheltuim din resursele proprii. Putem să ne “achiziționăm” un look nou, să ne schimbăm coafura, să investim în aparatură video, să ne cumpărăm un aparat foto foarte costisitor, poate începem niște tratamente de slăbire sau de înfrumusețare. Se poate să începem, pur și simplu, să purtăm mai multe bijuterii decât în alt an sau să renunţăm la bijuteriile pe care obişnuiam să le purtăm. Într-un astfel de an, am putea schimba stilul vestimentar sau imaginea pe care o proiectăm faţă de ceilalţi.
ADRIAN: Există și Revoluții Lunare relocate sau relocarea revoluțiilor altor planete? Se acționează și cu ajutorul lor?
GEORGIANA: Da, Revoluțiile Lunare au loc în fiecare lună, când Luna trece exact prin punctul unde s-a aflat la momentul nașterii. Deci dacă Luna noastră în harta natală se află în Rac la 20 de grade și 13 minute, exact când Luna va trece prin acel punct în cursul unei luni, se va trasa harta Revoluției Lunare, care are efect strict în intervalul unei luni (de fapt 28 de zile) până la următoarea Revoluție Lunară. Prin această hartă putem să găsim multe detalii cu privire la evenimentele care se vor desfășura în luna respectivă din cadrul anului; iar aceste detalii se interpretează strict în funcție de Revoluția Solară curentă. Ele nu se interpretează independent, ci strict în raport cu Revoluția Solară și cu harta natală.
Dacă în Revoluția Solară avem o hartă deosebit de frumoasă, să zicem Jupiter şi Venus în casa a 5-a, iar într-una din Revoluţiile Lunare ale anului respectiv Saturn se află în casa a 5-a alături de Marte, efectul Marte-Saturn în casa a 5-a va fi extrem de diminuat și nu va afecta fericirea amoroasă per ansamblu. În luna respectivă am putea face mai mult sport sau vom avea niște mici certuri cu partenerul de cuplu, dar fără efecte majore. Efectul Marte-Saturn în cadrul anului respectiv ar fi egal cu zero ca impact. Vor fi mici animozități în luna respectivă, însă fără un efect marcant. Însă, dacă în Revoluția Solară Marte și Saturn sunt în casa a 5-a și Revoluția Lunară are Jupiter și Venus în casa a 5-a, din păcate efectele pozitive ale casei a 5-a din Revoluţia Lunară vor fi mult atenuate și va avea întâietate Revoluția Solară, deci Marte-Saturn în casa a 5-a. Nu putem face minuni cu Jupiter și Venus în casa a 5-a din Revoluția Lunară. În schimb, dacă în casa a 5-a a Revoluţiei Solare nu erau planete, iar în Revoluția Lunară aducem Venus și Jupiter în casa a 5-a, vom putea avea un succes amoros, adică să cunoaștem pe cineva sau să avem o lună pozitivă din punct de vedere al afectivității.
ADRIAN: Deci practic Revoluțiile relocate se referă doar la Soare și la Lună, nu și la alte planete.
GEORGIANA: Da. Totuşi, astrologii americani au creat un fel de regulă cum că Revoluţia anuală s-ar aplica la absolut toate celelalte planete, însă în mod concret, nu s-a putut demonstra că acest lucru este adevărat. Revoluţiile sunt pertinente doar pentru Lună și Soare. De fapt, Soarele, Luna și Ascendentul sunt cele mai importante elemente dintr-o hartă. Se pot face revoluțiile lui Venus, revoluțiile lui Marte, dar in ceea ce priveşte corectitudinea rezultatelor cercetării, ramâne de văzut. Bineînțeles, putem să inventăm o nouă astrologie cu noi reguli și se poate să funcționeze chiar, dar automat toate regulile vor fi schimbate. Ce sens are să reinventăm totul de la zero, dacă de-a lungul a mii de ani au funcționat foarte bine aceste reguli pe care le avem deja?
ADRIAN: Ai observat diferențe între clienții români și cei străini?
GEORGIANA: Nu foarte mari. Pot să spun că cei americani preferă să poarte o conversaţie pe Skype. Clienții români și cei italieni știu deja ce să întrebe, au deja un set de întrebări pregatite, pe care, de obicei, le trimit în avans pe email. Clienții americani sunt interesați mai mult să facă bani și să aibă succes într-o o anumită acțiune pe care vor să o întreprindă. Cerinţe de genul : “Anul ăsta vreau să mă mut în China și să dezvolt o afacere acolo. Vreau să am succes în acţiunea asta”.
ADRIAN: Cât îți ia să faci o evaluare și să găsești locul în care ar trebui să călătorească clientul?
GEORGIANA: Depinde de dificultatea cazului și de tranzite. Dacă tranzitele sunt foarte negative și posibilitatea de a proteja sănătatea și de a obține concomitent ceea ce-și dorește clientul este limitată în raport cu tranzitele, poate să ia câteva ore. Câteodată amân pe câteva zile, timp în care mă mai gândesc la harta respectivă. În cazul ăsta, mă uit în fiecare zi la hartă până îmi vin idei noi. Dar de cele mai multe găsesc locaţia rapid, adică într-o oră.
ADRIAN: Și de obicei clienții sunt mulțumiți?
GEORGIANA: Da, sunt destul de mulțumiți. Teama lor cea mai mare este legată de locația recomandată pentru Revoluţia Solară. Există această emoție şi sunt mulți care spun din start “Te rog frumos, vreau să îmi găseşti Revoluţia Solară ideală, dar nu cumva să mă trimiți prin Rusia, sau prin Oceanul Pacific. Vreau în Europa, chiar dacă nu este o hartă ideală, vreau cât de cât să-mi rezolv o problemă sau să o ameliorez”. Majoritatea care vin au mai fost și pe la alți astrologi care le-au citit harta, le-au spus anumite lucruri negative și ei încearcă să afle păreri diferite și de la Astrologia Activă. Mai vin şi oameni pasionați de astrologie. Au văzut în propria hartă că va fi un an mai dificil şi încearcă să găsească o soluție, cum este şi firesc.
ADRIAN: Practici și altă formă de astrologie sau doar Astrologia Activă?
GEORGIANA: Am practicat astrologie tradițională până acum, iar din 2009 practic Astrologia Activă. Pe Ciro Discepolo, iniţiatorul Astrologiei Active l-am cunoscut în 2010, în schimb citisem cu mult timp înainte, în liceu, cartea lui Alexandre Volguine “Tehnique de revolution solaire” (“Tehnica Revoluțiilor Solare”). Pot să spun că e una dintre cărțile care mi-a schimbat viaţa. Niciodată nu mi-a plăcut ideea de destin înmânat de altcineva. Mi-a plăcut ideea că pot să-mi manipulez destinul după cum vreau. Pe la 15 ani am intrat în panică, am zis că nu mai vreau să mai fac astrologie, că detest acest domeniu, deoarece observam cum anumite aspecte planetare influenţeaza negativ viaţa oamenilor şi ei sunt neputincioşi în faţa destinului. Citeam multe lucrări de astrologie, însă în niciuna dintre aceste cărţi nu se oferea o soluţie, o scăpare din cadrul unui anumit aspect negativ astral.
Și atunci m-am întrebat care este scopul astrologiei, ce sens mai are, de ce trebuie să știm că ne va merge rău sau ne va merge bine dacă oricum nu putem să schimbăm nimic?! Intrasem într-un fel de depresie. Dar m-am liniştit când am citit cartea lui Volguine care vorbea tocmai despre posibilitatea de a modifica un posibil destin dificil prin intermediul Revoluției Solare. La el am descoperit prima dată noţiunea de Revoluție Solară, faptul că există aceste momente astrale magice prin care ne putem modifica anul respectiv spre bine. Și am fost destul de entuziasmată, pentru că îmi doream ceva de genul ăsta. Eram convinsă în sinea mea că trebuie să existe așa ceva, că este imposibil să existe știința astrologiei doar ca să ne anunțe de ceva ce urmează să vină, fără ca noi să putem acţiona sau decide în vreun fel.
Intotdeauna am crezut și cred în progres şi am fost fericită să descopăr că există o astfel de tehnică de transformare a calităţii vieţii. De atunci, am început să studiez Revoluțiile Solare în practică. Am analizat toate revoluțiile mele solare de când m-am născut și până la momentul respectiv, toate revoluțiile solare ale părinților, ale surorii, ale colegilor de clasă, a tuturor oamenilor care mă înconjurau, ale vedetelor, etc. Astfel, am observat că există într-adevăr o conexiune între ceea ce scrie în cartea lui Volguine și evenimentele din viaţa oamenilor.
ADRIAN: Știi cum s-a apucat Volguine de astrologie?
GEORGIANA: Sincera sa fiu, nu știu.
ADRIAN: Emigraseră din Rusia din cauza revoluției, părinții lui erau bogați iar pe la 9 ani i-au cumpărat niște cărți de astrologie de ziua lui… copilul s-a apucat de citit și asta a fost.
GEORGIANA: Eu prima dată am descoperit revistele Uraniei, mai apoi cărţile lui Alexandru Nicolici etc. Tatăl meu mi-a dăruit de ziua mea, nu mai țin minte în ce an, cartea lui Adrian Cotrobescu – “Astrologia Practică”, o carte care m-a captivat în mod deosebit pentru că este complexă. Îmi place că interpretează simbolurile astrologice prin prisma psihologiei. Alte cărți pe care le-am citit ar mai fi Rudolf Steiner – “Știința ocultă”, Carl Gustav Jung – “Omul și simbolurile lui”, Andre Barbault – “Tratat de astrologie practică”. Imi amintesc de o carte care mi-a plăcut foarte mult, Dan Ciupercă – “Astrologia în noua eră”. Tot tatăl meu mi-a adus cartea respectivă, era o carte împrumutată.
Ulterior am început să citesc în engleză, pentru că majoritatea lucrărilor importante de astrologie nu sunt traduse în română. Alte recomandări ar mai fi Angelo Brunini – “Viitorul nu este un mister”; Charles Charter – “Aspectele astrologice” și Michael Gauquelin – “The fire cosmic influences”. Bineînțeles ajungem la Ciro Discepolo care are o lucrare deosebită – “Tranzitele și Revoluțiile Solare”. Aceasta este prima carte pe care am citit-o de la Ciro Discepolo, în 2010. Însă am început să călătoresc pentru Revoluțiile Solare încă din 2009.
ADRIAN: Unde a fost prima călătorie?
GEORGIANA: În estul Turciei. Am întâmpinat foarte multe obstacole până am plecat – oameni care îmi spuneau să nu călătoresc că îmi schimb destinul şi nu e bine. Părinții mi-au spus “ai luat-o prea în avânt cu astrologia, poate ar trebui să te mai domolești un pic”. Eu eram ferm convinsă de decizia mea de a-mi face Revoluţia Solară relocată, deoarece avem practica anterioară şi ştiam că funcționează. În 2009 aveam un aspect deosebit pe hartă și am decis să merg înainte și să am încredere.
ADRIAN: Care era aspectul?
GEORGIANA: Conjuncția dintre Soare și Jupiter pe care am plasat-o pe Mijlocul Cerului. Am avut într-adevăr un an deosebit de frumos din toate punctele de vedere.
ADRIAN: Ce s-a întâmplat?
GEORGIANA: Profesional a fost primul meu job adevărat, un job foarte bun, am lucrat pentru un site francez. Eu studiasem limba franceză cu mult timp în urmă, dar, din păcate, nu avusesem privilegiul să o pun în aplicare și a venit ca o oportunitate neașteptată. Nici măcar nu aplicasem la job-ul respectiv, aplicase sora mea fără să-mi spună. Am primit un telefon: “mâine vii la interviu” . Următoarea zi am şi fost angajată. Toți oamenii acolo au fost entuziasmați de mine. Până în momentul respectiv intrasem într-un con de umbră relațional. Cam toți așa-zișii mei prieteni se evaporaseră până în 2009. Nu prea mai aveam un mediu de interacțiune pozitiv. Eram într-o situație de impas relaţional. In acel an mi-am dezvoltat noi prietenii interesante, am cunoscut foarte mulți oameni din străinătate care mi-au deschis alte orizonturi. M-am și îndrăgostit pentru prima data şi am trăit o poveste de dragoste foarte frumoasă.
ADRIAN: Cu Jupiter și Soare pe Mijlocul Cerului.
GEORGIANA: Da, Jupiter și Soarele pe Mijlocul Cerului. In anul respectiv mi s-a deschis foarte mult orizontul cu străinătatea. Până în 2009 a fost o relație destul de slabă cu străinătatea, din punctul meu de vedere. Nu cunoșteam prea multe persoane din afară.
ADRIAN: Jobul acesta a fost legat de astrologie?
GEORGIANA: Nu, era un site comercial foto, unde oamenii încărcau poze, iar noi le trimiteam la un departament tehnic unde erau prelucrate în funcție de cum doreau clienţii. Eu mă ocupam în primul rând de informațiile care erau scrise pe site, dar și de interacțiunea cu clienții.
ADRIAN: Unde ai mai călătorit ulterior? Care a fost cea mai exotică locație în care ai călătorit?
GEORGIANA: Exotică în sens pozitiv sau negativ? Pot să spun că foarte exotic mi s-a părut să călătoresc în Kemerovo, Rusia, adică Siberia. Am fost acolo doar pentru două zile. N-am avut absolut nimic de văzut pentru că erau -40 grade, un frig teribil, am stat mai mult în hotel, evident, însă s-a meritat. Am avut un an bun. In 2010 am fost în insulele Azore şi a fost o excursie plăcută și, de asemenea, un an bun.
ADRIAN: Atunci l-ai întâlnit pe Ciro…
GEORGIANA: Da. În 2010 am decis să mă perfecționez mult mai mult pe partea de Revoluții Solare, să înțeleg fiecare poziție planetară într-un mod mult mai profund. Prin urmare am fost și la alți astrologi în 2010 pentru a discuta și a cere alte păreri, dar am constatat că niciunul dintre ei nu cunoștea acest sistem de Revoluție Solară relocată, iar dacă auziseră, nu credeau în el. Nu credeau că are vreo acțiune, nu înțelegeau cum funcționează…
Am avut chiar si niște experiențe proaste, nu cred că are sens să dau nume, în sensul că astrologii de la noi tind să contureze cu precadere ceea ce-i interesează pe ei mai mult, nu ceea ce mă interesează pe mine în calitate de client. Tind, cum ai spus și tu, să aibă o doză de agresivitate în a-și impune propria părere si viziune. Asta mi se pare cam limitativ, pentru că fiecare om este diferit și, pe de-altă parte, lucrurile nu sunt întotdeauna “bătute în cuie”. Nu aduce anul ce aduce ceasul, nu? Mai ales, dacă nu studiezi Revoluția Solară, nu vei avea o perspectivă corectă asupra noului an. Ce m-a nemulțumit este faptul că ei caută să impună o anumită viziune pe care o au deja, fără a cunoaște peisajul complet. Se bazează pe harta natală, observă acolo niște poziții planetare, se mai uită un pic peste tranzite – “a, da, va fi rău aici, n-ai cum să schimbi, îmi pare rău pentru tine”, sau apelează foarte mult la astrologia ezoterică – “tu în viața anterioară ai strâns pe cineva de gât și acum vei fi tu strânsă de gât” sau “plătești pentru ceea ce ai făcut într-o viață anterioară”, lucruri de genul ăsta. În general, amenință cu karma…
ADRIAN: Povestește-mi cum l-ai cunoscut pe Ciro.
GEORGIANA: Am tot căutat să cunosc un astrolog străin specializat in Revoluţii Solare, asta după ce am observat că la noi în țară nu există cineva in acest domeniu. Am găsit diferiți astrologi din America, însă nu mi s-au părut prea relevante studiile lor. L-am găsit pe Ciro Discepolo. Cautam cărți despre Revoluțiile Solare, şi așa l-am găsit. Am găsit Transits And Solar Returns, cea mai importantă lucrare a lui. Are și un site www.cirodiscepolo.com și www.solarreturns.com în care prezintă cartea aceasta. Am răsfoit puțin paginile de internet și mi-am achiziționat cartea. Am citit-o și imediat am simțit nevoia să îl contactez.
I-am pus câteva întrebări despre ce am citit în carte. De ce nu luăm în considerare poziția Mijlocului Cerului din Revoluția Solară în raport cu casele hărții natale? Asta m-a intrigat pe mine foarte mult. Și atunci el mi-a spus că cercetarea lui se bazează strict pe experiența practică. Mi-a spus ca în momentul în care el a început cercetarea, nu existau lucrări concrete despre Revoluțiile Solare, despre cum acționează ele efectiv, deci nu exista nici o prescripție despre cum să faci să ai o Revoluție Solară bună. Așa că acum vreo 40 de ani s-a apucat să cerceteze în practică, să facă experimente. A făcut experimente pe el însuși, chiar dacă a avut ani dificili, dar a reușit să elaboreze un set de 34 de reguli cu care orice om pasionat de astrologie poate să jongleze și să-și creeze o hartă de Revoluție Solară cat mai bună. Pentru a realiza o hartă de Revoluție Solară cât mai bună, trebuie să ai și ceva experiență de astrologie în spate, dar cam oricine poate să-și facă o idee dacă citește această carte. De aceea o și recomand, si cum imi place mie sa spun, aceasta carte este “Biblia” Revoluțiilor Solare.
ADRIAN: Ai scris chiar și o recenzie la ea pe Amazon, nu?
GEORGIANA: Da, așa este. Pentru ca este una dintre cărțile care mi-a schimbat viața.
ADRIAN: Ce ţi s-a părut cel mai impresionant de acolo?
GEORGIANA: Regulile în primul rând. Până la momentul respectiv nimeni nu a enunțat niște reguli cu privire la Revoluțiile Solare. Faptul că intotdeauna în anii negativi apare o influență covârșitoare a caselor 1, 6 sau 12, este una dintre reguli. O altă regulă spune că este periculos un an în care ai mai mult de 2 planete în casa a 8-a, intrucât acest lucru preia chiar atributele casei a 12-a. Deci o hartă de Revoluție Solară cu 3 planete în casa a 8-a poate fi echivalentul unei hărți cu planete în casa a 12-a, la fel de nocivă. Altă regulă e că cel mai benefic an este anul în care ai Ascendentul Revoluţiei Solare pică peste Mijlocul Cerului din harta natală, însă există anumite contraindicații, cum ar fi tranzitele negative ale planetelor lente în raport cu elementele personale, Soare, Lună și Ascendent. Nu este recomandat să-ți poziționezi Ascendentul Revoluției Solare în casa a 10-a natală, dacă ai tranzite disonante faţă de Soare, Lună şi Ascendentul natal, dar și faţă de Mijlocul Cerului natal.
ADRIAN: Pentru a face Revoluția Solară este necesar să știi foarte precis ora ta de naștere. Cum este posibil să o aflii? pentru că la noi în Romania e cam aproximativ totul…
GEORGIANA: Da, este dificil în unele situații. Mulți oameni nu cunosc cu precizie ora nașterii. Se poate totuşi desluși ora nașterii, însa este o tehnică puţin anevoioasă. Dar dacă vine cineva și zice că nu știe deloc ora nașterii, este mult mai dificil, nici nu mă bag la așa ceva. Se poate aproxima, dar n-are sens, pentru că în tehnica Revoluţiilor Solare se lucreaza de multe ori cu grade strânse. Pentru a afla cu exactitate ora naşterii unei persoane care nu are nicio informaţie despre această oră, este nevoie de mai mult timp de cercetare. Pentru persoane apropiate, pe care le cunosc de multă vreme, e mai simplu să-mi dau seama, dar dacă vine o persoană pe care nu o cunosc, lucrurile stau altfel. În general, oamenii au tendința de a ascunde sau de a distorsiona un eveniment. Se mai poate să fie impresionat de ceva anume din cursul evenimentelor și nu-și dă seama de latura obiectivă a vieții. De exemplu, vine cineva și eu doresc să determin dacă are Soarele în casa a 10-a sau a 11-a și atunci îl/o întreb dacă este pasionat(ă) de muzică și dacă ascultă muzică, la care el/ea zice “nu, nu sunt pasionat de muzică, n-am nici un interes către muzică, nu mă interesează” și atunci decid că Soarele ar fi în casa a 10-a (asta în cazul când nu sunt înfluenţe puternice din casa a 2-a sau a 5-a). Insă, de multe ori, dupa o serie de întrebări, descopăr că, de fapt, în fiecare zi când lucrează la birou, ascultă muzică la căşti.
ADRIAN: De fapt omul acela nu este obiectiv.
GEORGIANA: Da, nu este obiectiv față de el însuși. Deci cel mai bine este să cunoști partea factuală, partea obiectivă a existenței unei persoane, decât amanunte de genul “îmi place sau nu-mi place”. Tocmai de aceea nu mă bag în general să deslușesc ora de naștere a unei persoane pe care nu o cunosc absolut deloc și nu are absolut nici o informație legată de ora nașterii. Dacă este vorba de un interval de 2 ore maxim, este mai usor sa identific ora corecta.
ADRIAN: Cum procedezi pentru rectificare?
GEORGIANA: Pun un set de întrebări factuale, întrebări obiective cu privire la viața persoanei respective, la experiențele pe care le-a avut. Întrebările se leagă de mai multe domenii ale vieţii. Întreb de familie, de relația cu părinții, de job, de relaţiile de dragoste. Depinde de variantele pe care le-ar oferi intervalul respectiv orar în cadrul căruia investighez. Caut apoi să restrâng intervalul orar, caut să identific Ascendentul, și aici întreb despre toate patologiile pe care le-a avut sau le are persoana respectivă. Încerc să descopăr dacă este introvertit sau extravertit, sunt foarte multe nuanţe aici.
Dacă e vorba de un interval mai restrâns, de o oră, atunci mă orientez strict la asupra evenimentelor pe care le-a experimentat, uitându-mă peste harta natală, tranzite si Revoluțiile Solare pentru anii importanți din viața persoanei. Mă orientez foarte mult după tranzitele planetare majore care au avut loc peste cuspidele caselor angulare.
ADRIAN: Te ocupi și cu altceva în afară de astrologie?
GEORGIANA: Da. Momentan sunt analist de prețuri la o companie. Partea profesională ocupă foarte mult timp în viața mea. Am un program foarte bine structurat, lucrez foarte mult și noaptea, deci dorm foarte puțin.
ADRIAN: După părerea ta, de ce ai nevoie ca să înveți astrologie și să devii un bun astrolog?
GEORGIANA: De foarte mult studiu. Nu există cale de mijloc. Nu există scurtături. O persoană care vrea să înceapă acum, trebuie în primul rând să citească foarte mult și lucrări scrise de mai mulți astrologi diferiți. Trebuie să vadă opinii diferite dacă vrea să aprofundeze Revoluțiile Solare, de exemplu. Aici e vorba despre previziune și, de fapt, asta e esența astrologiei. In fond, de ce avem nevoie de astrologie? Pentru a modifica lucrurile într-un sens pozitiv, pentru a aduce îmbunătățiri, altfel nu ar avea sens, asta este părerea mea. Deci o persoană care vrea să învețe, trebuie să citească foarte mult, mai mulți autori, si să-și aleagă domeniul pe care vrea să-l aprofundeze.
Eu recomand Astrologia Activă, pentru că este cea mai practică, cea mai la îndemână, iar oamenii vor să aibă soluții concrete la problemele existente, nu vor divagații cu viața anterioară sau karma care mă urmărește la colțul străzii. Oamenii vin cu situații sau lucruri concrete gen “Vreau să deschid o afacere. Ajută-mă să reușesc, să am succes”.
Apoi, după tot acest studiu, este absolut nevoie de multă experiență practică. Foarte multe hărți analizate. Aceste hărți trebuie corelate cu studiul, adică în timp ce studiem trebuie să și analizăm multe hărți astrale pentru a dovedi sau contrazice afirmaţiile făcute de diferiţi astrologi în lucrările lor. Ca astrologi este necesar să dezvoltăm gândirea critică, să punem şi să ne punem mereu întrebări. Astrologia este un domeniu exhaustiv. Mereu va fi ceva nou de descoperit.
Eu nu pot să spun că mi-am încheiat studiul. Permanent studiez și caut noi modalități prin care să îmbunătățesc tehnica Revoluțiilor Solare. Ciro Discepolo a dat doar startul în acest domeniu magnific, dar simt că este foarte mult loc pentru inovație, pentru noi cercetări și noi descoperiri. Încă sunt multe lucruri pe care putem să le descoperim, noi reguli pe care putem să le creăm și exact asta intenționez să fac. Imi place să studiez oamenii prin intermediul consultațiilor astrologice. Fiecare om este absolut diferit, chiar dacă există doi oameni cu aceeași hartă. Ei pot avea tendințe similare, însă există o bogăție a stărilor, a aspirațiilor, a sentimentelor lor. Fiecare om este unic.
Pot să spun că am emoții pozitive în raport cu crearea hărților oamenilor pe care îi consiliez. Știu că fiecare om trăiește o emoție când trimite un email sau când se află în timpul unei consultații, pentru că aude lucruri despre el, despre viața lui, despre viitorul lui și trăiește o emoție, se simte cumva pus în centrul Universului și toate aceste informații gravitează în jurul lui. Stiu asta pentru că am fost și eu în ipostaza de client consiliat. La 15 ani, tatăl meu m-a dus prima dată la o astroloagă, era mai mult o psiholoagă. Am plecat de la ea incarcata cu o stare foarte pozitiva. Nu prea cunoştea bine astrologia, însă ştia să transmită o stare pozitivă, încărcată cu optimism. Dupa acea consultaţie, m-am simţit energizată. Reuşise să îmi transmită increderea si convingerea că voi reuși, că voi realiza lucruri deosebite. Cred că acest lucru este cel mai important intr-o consultație astrologică, pentru că după cum am spus, ca știință, astrologia este componentă a psihologiei. Pe de alta parte, astrologia este si arta de a interpreta configurațiile astrologice care au un impact psihologic. Este arta de a expune toate aceste informații omului care este consiliat. Este o arta a interacțiunii dintre astrolog și client.
ADRIAN: Dacă ai putea să ai o întâlnire de o oră cu un astrolog faimos, cine ar fi și ce întrebări ai pune?
GEORGIANA: Mi-ar plăcea sa mă reîntâlnesc cu Gabriel Mihailovici. Când aveam 20 de ani, am fost la el pentru o consultaţie astrologică, un om absolut deosebit. Am stat de vorbă cred că 2 ore, poate şi mai mult. Mi-a creat o impresie extrem de pozitivă atât ca om, cât și ca astrolog. Mi s-a părut un astrolog deosebit de pătrunzător și, aș spune, că are și capacități mediumistice, de previziune sau de pătrundere în legile tainice spirituale. El a avut un accident acum mai mulți ani, în urma căruia a intrat în moarte clinică. După acest eveniment, a scris o carte, un manual de astrologie, în care vorbește despre experiența lui în lumea de dincolo.
Mi-aş dori să mă reîntâlnesc cu el şi să port o discuţie despre schimbarea pozitivă a destinului cu ajutorul Revoluţiilor Solare.
După ce am citit cartea lui Ciro Discepolo “Tehnica Revoluţiilor Solare”, mi-am dorit să îl cunosc personal pe Ciro. Această dorinţă s-a realizat în 2011, deci la scurtă vreme după ce i-am descoperit lucrările. M-am întâlnit cu el prima dată în Bucureşti, când a venit pentru o Revoluție Lunară. Mi-a făcut o impresie deosebită: pe lângă faptul că este un astrolog foarte bun, este şi un om deosebit de cald și plăcut, cu o cultură impresionantă în toate domeniile, inclusiv fizică, matematică, psihologie, literatură chiar și chimie, cu un spirit foarte tineresc şi vioi, în ciuda vârstei. Iubeşte viața, e dornic să schimbe lumea astrologiei, și asta e o atitudine demnă de urmat pentru noi, tinerii astrologi. Ciro este un exemplu pozitiv în astrologia actuală. El este “părintele” Astrologiei Active, curent ideologic care are acum mai bine de 20 de ani. Ciro este la ora actuală un vârf în lumea astrologiei. Pe 17 iulie, anul ăsta (2015), a împlinit 67 de ani. E Rac cu ascendent în Rac. De fiecare dată când mă întâlnesc cu el, este o experiență pozitivă. Acum suntem buni prieteni. Este un om cu care poți să vorbești despre orice. Pentru mine este o sursă permanentă de inspirație.
Desigur, mi-ar plăcea să îl cunosc personal şi pe Andre Barbault, mentorul lui Ciro Discepolo, cel care l-a inspirat pe Ciro să demareze studiul practic al Revoluţiilor Solare.
ADRIAN: Intrebarea mea era pe cine ai alege acum daca ai avea posibilitatea întâlnirii cu un astrolog faimos.
GEORGIANA: Aş vrea să port o conversaţie cu Gabriel Mihailovici. Mi s-a părut impresionant felul cum a desfășurat consultația. Aveam impresia că citește prin mine, peste harta natală. Aş purta o conversaţie despre Revoluțiile Solare. Aveam adresa lui de e-mail si am încercat să îl contactez după ce au avut loc în viața mea evenimentele pe care le-a anunțat el, însă nu am mai primit răspuns. Probabil că email-ul lui era dezactivat.
În astrologul Gabriel Mihailovici am observat o capacitate extrasenzorială de a citi omul. Am avut impresia că citește gândurile; chiar ăsta e sentimentul pe care mi l-a dat. El a avut experiența de trecere în lumea de dincolo și a spus că a întâlnit îngeri. Întotdeauna a fost disputată conexiunea dintre astrologie și religie. Din punctul meu de vedere, nu se contrazic una cu cealaltă. Dumnezeu există. Carl Jung a studiat şi astrologia, iar el spunea “Eu nu cred că există Dumnezeu, eu sunt convins că Dumnezeu există”. Eu sunt de aceeași părere. Dumnezeu ne-a dat astrologia, această știință deosebită cu care putem să înotăm cu succes printre tranzitele negative și să ne căutăm steaua noastră norocoasă. Eu consider că toți oamenii trebuie să aibă un destin pozitiv și așa și este. Destinul se modifică și se deteriorează din diferite motive, din neîncredere, din cauza influențelor negative exterioare, dar dacă toți oamenii ar gândi pozitiv și proactiv, nu cred că am mai fi martorii unor destine dificile. Cred că toți oamenii au capacitatea să-și creeze un destin pozitiv. Poate viziunea mea este mult prea utopică, însă eu cred într-un Univers paralel în care fiecare om trăieşte la capacitatea sa maximă pozitivă.
ADRIAN: Dacă ne-am întoarce în lumea copilăriei, la povestea aceea cu peștișorul de aur care îți îndeplinește 3 dorințe, care ar fi dorințele tale?
GEORGIANA: Să am sănătate eternă, asta ar fi prima dorință. A doua – să pot să descopăr în astrologie noi reguli pe care să le las moştenire celorlalţi oameni care vor să opereze cu Revoluțiile Solare. Astfel, să pot contribui la construcția acestei științe, pentru ca toți oamenii din lume să afle despre Astrologia Activă, să devină o știință populară.
A treia… să am viață şi tinerețe eterne, pentru a fi în condiție optimă de funcționare să studiez în continuare astrologia și, în acelaşi timp, să pot să fiu spectatoare la toate transformările planetare care vor veni, pe care eu, într-o viață de om, nu le-aş putea prinde. Aș vrea să le experimentez. Cred că doar așa ai putea fi cel mai bun astrolog din lume, dacă ai avea posibilitatea să observi toate influenţele planetare, toate tranzitele care există. În fine, nu aş putea testa ceea ce a fost înainte de 1986 când m-am născut. Însă mă mulţumesc cu viitorul, dacă ar fi să am o viață eternă.
ADRIAN: Crezi că se va ajunge din nou să studiem astrologia la școală?
GEORGIANA: Cu siguranță! Totul se va restructura și așa este normal. Totul trebuie să se transforme, în toate domeniile. Cel puțin, eu cred că Dumnezeu mi-a oferit şansa să studiez astrologia pentru a mă putea ajuta pe mine și pe ceilalţi oameni, pentru că eu mi-am dorit lucrul acesta. Eu m-am rugat la Dumnezeu să găsesc o portiță de genul acesta. Când eram foarte mică, până să descopăr astrologia, discutam la școală cu colegii despre ce capacitate paranormală am vrea să avem, ca super eroi? Și eu spuneam: “Vreau să am puterea de a vedea în viitor și de a schimba viitorul în bine”. Asta spuneam mereu, fără să am vreo noțiune de astrologie. O perioadă de timp in adolescență am fost dezamăgită de astrologie, pentru că vedeam că sunt aspecte proaste și tranzite proaste…faţă de care noi suntem neputincioşi. Îmi doream să schimb lucrurile în bine.
Si mi-am zis: ce sens are astrologia dacă nu poți să schimbi nimic? Mi-am zis că astrologia este o știință negativă, o știință obscură care nu face altceva decât să-mi strice mie optimismul. De ce trebuie să mă gândesc constant și obsesiv că peste un an voi avea momente dificile? De ce trebuie să știu lucrul ăsta dacă oricum nu pot să modific nimic? Atunci am vrut să șterg pur și simplu ideea de astrologie. Și m-am rugat la Dumnezeu: “Doamne, dă-mi posibilitatea să găsesc o portiță în astrologie sau o portiță în orice altă știință prin care să pot să schimb lucrurile în bine” și am descoperit aceste tehnici în lucrarea lui Alexandre Volguine, “Tehnici de relocare a Revoluției Solare”.
În 2011 eram într-un impas, pentru că trebuia să îmi fac o operaţie importantă și nu mă puteam decide în privinţa Revoluției Solare. Îmi doream să am certitudinea că voi avea sănătatea protejată. Simţeam că informațiile pe care le aveam la momentul respectiv despre Revoluţiile Solare erau insuficiente. Ceva nu făcea click și atunci m-am rugat la Dumnezeu să mă ajute să găsesc un mentor care să mă îndrume în tainele Revoluţiilor Solare, la un alt nivel. La foarte scurt timp, l-am descoperit pe Ciro Discepolo. Aşadar, eu cred foarte mult în ideea de dorinţă manifestată în Univers, care se împlineşte.
Îmi doresc să se ajungă din nou la studiul astrologiei în şcoli. Asta ar fi un adevărat pas înainte pentru umanitate.
ADRIAN: Dacă ar fi să te întâlnești față în față cu un arhetip planetar, pe cine ai prefera, de ce și ce i-ai spune?
GEORGIANA: (rade) Asta este o intrebare foarte buna. Cred că aș vrea să mă întâlnesc cu Neptun și să-l întreb: “spune-mi concret, cum decizi tu să ai o acțiune bună sau o acțiune rea și cum aş putea să te activez cel mai bine”? De ce Neptun? Pentru că Neptun este considerat marele nebulos, este o planetă a incertitudinii, a nesiguranței și studiile despre Neptun sunt foarte puține. După părerea mea, acțiunea lui în harta oamenilor nu este la momentul actual complet activată. Neptun este o planetă cu o conexiune profundă în lumea spirituală, iar noi în momentul actual al evoluției nu avem încă posibilitatea să-i activăm toate energiile. Așa că, aș vrea să știu mai multe despre cum să-l activez, într-un sens pozitiv. Aș vrea să îi cunosc mai bine tenebrele, dar şi elevarea.
ADRIAN: Deci ai vrea să te întâlnești cu Neptun și să-l cunoști în totalitate.
GEORGIANA: Da. Să știu cum putem noi oamenii să activăm la maxim puterea sa pozitivă în acest capitol al existenţei noastre.
ADRIAN: Cred răspunsul tău e legat de tranzitul actual al lui Neptun în Pești, nu?
GEORGIANA: Da. Am așteptat cu sufletul la gură acest tranzit. Nu pentru mine neapărat, in sensul că ar avea vreo influență în harta mea natală. Ci pur și simplu pentru ceea ne poate oferi nouă oamenilor la scară generală.
ADRIAN: Georgiana, mulțumesc pentru timpul acordat si pentru că ai impartașit cu noi din cunoașterea si experiența ta.
GEORGIANA: Cu mare drag!