Motto

Posted by
Reading Time: 1 minute

 

…Sa exploram principiile arhetipale, marile si profundele principii fundamentale ale sensului, acesti zei si zeite ai Sufletului si ai Cosmosului, care sint cu adevarat baza intregii arte astrologice. In comunitatea astrologilor […] exista o gama naucitoare de factori si tehnici care pot fi folosite pentru a intelege o harta natala si ce se intampla în viata unei persoane la un moment dat. Dar in esenta, la nivel fundamental, avem marile arhetipuri planetare si relatiile dintre ele, arhetipuri care, atunci cand se aliniaza, par sa interactioneze reciproc, se catalizeaza, sintetizeaza, contrasteaza, se intretes si se unesc unele cu altele in cele mai diverse si complexe moduri.

Intelegerea acestor principii si a interactiunilor dintre ele este în centrul a ceea ce facem [ca astrologi]. Si daca putem comunica oamenilor care sint aceste intelesuri, depasim jargonul baroc si terminologia de multe ori de neînteles care intr-un fel tine misterul astrologic ascuns de majoritatea oamenilor si de cultura.

Pentru ca la un nivel foarte profund, fie că esti astrolog sau nu, avem cu totii o atit de adinca si intima experienta si intelegere a principiilor Solar si Lunar, a lui Venus, Mercur si Marte, ele sint atat de fundamentale incit tot ce trebuie să faci este spui clar cuiva ce semnifică una dintre aceste planete si a inteles, pentru ca [astrologia] este o limba, dar este o limba primordiala, aflata chiar în centrul a cine suntem noi ca fiinte umane si [în calitate de] copii ai Cosmosului.

Rick Tarnas

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.