Pagina de home

Scopul ultim al filosofilor a fost intotdeauna cunoasterea directa a Ideilor sau Formelor deci intelepciunea este cunoasterea directa a Arhetipurilor. Intelegerea si experimentarea nemijlocita a jocului lor permite transformarea intregii vieti intr-o magie, reconectarea ei la sursele Sacrului.

Daca, asa cum arata Rick Tarnas, astrologia este miticul foc furat de Prometeu din ceruri si daruit oamenilor pentru a-i elibera din robia zeilor, atunci cunoasterea si folosirea astrologiei ne elibereaza din starea de agenti inconstienti ai fortelor arhetipale, esenta ignorantei.

Ce inseamna “folosirea astrologiei”? Desi folosirea ei pentru rezolvarea problemelor legate de bani, succes sau dragoste poate parea triviala acum, implinirea dorintelor inimii este, in fapt, vindecatoare. La fel ca antidoturile din doctrina celor trei otravuri ale budismului tibetan, practica astrologiei este un bun remediu pentru problemele omului contemporan. Miscindu-ne astfel in directia implinirii nevoilor si dorintelor profunde ale inimii nu facem altceva decit sa ne implinim menirea.

Daca dorinta cea mai profunda este sa bem din izvorul nemarginit si etern al intelepciunii, atunci «a citi in stele» inseamna a descifra sensul Vietii si al Universului, gama si tonurile perioadelor vietii, locul ei ca fraza armonica in muzica Intregului. Iata cum vindeca intelepciunea – auzind si recunoscind vocea Domnului prin intermediul arhetipurilor astrologice.

Intelegind astrologia natala si a tranzitelor gasesti impacare si pace sufleteasca, caci te intelegi si te cunosti pe tine; auzi astfel, cu adevarat, chemarea Domnului, intelegi ce “vrea” de la tine, de la noi toti.

Nobila cale asezata pe aceste fundatii, sora buna a alchimiei si astrologiei, este magia. Si ce este magia daca nu transformarea propriei vieti intr-o opera divina?

Dumnezeiasca lauda si fericire fortelor care au inspirat geniile si inteleptii acestei lumi! Vrem sa colaboram cu voi, vrem sa «participam» in marea piesa a Universului, cautam in voi ajutor si inspiratie pentru vindecarea sufletului lumii, Anima Mundi.

Daca principiul de baza al astrologiei – ceea ce este sus este la fel cu ceea ce este jos – este adevarat, atunci secretul magiei este ca asa cum Universul ne influenteaza pe noi si noi influentam Universul prin cea facem, traim si gindim. Deci, vindecindu-ne pe noi, vindecam Anima Mundi, Sufletul Universului.

Magia este de multe feluri dar ce rost are sa lucrezi cu forte fata de care ai nevoie de cerc de protectie, cind este clar ce fel de forte participa la renasterea noastra, procesul de evolutie descris mai sus? Lucrul cu forte nobile implica noblete. Adevarata magie nu e altceva decit divina transformare adusa de cunoasterea de sine.

De cele mai inalte forme de magie nu te poti apropia decit pregatit, cu sufletul curat. Numai intelegind aceasta indrazneste, caci calea cea grea a cunoasterii de sine este presarata cu neasemuite daruri.

Calea ta este dreptul tau prin nastere, e scrisa in stele. Arhetipurile sint vocile sufletului. Descifrarea si intelegerea limbii lor, trezirea ochiului arhetipal, viziunea spirituala, inseamna intrarea in lumea zeilor, intelepciunea.

Spiritul timpului in care traim, Zeitgeist, este plin de posibilitati. Curaj, marea transformare ce se petrece acum in si prin noi, reconectarea cu Anima Mundi, sufletul Universului, e scrisa in stele!

Primul tau pas poate fi asadar sa vezi ce spun despre tine stelele prezente la nasterea ta. Poti fi uimit cind incepi sa-ti intelegi calea. Si ea e scrisa in stele. De ce n-ai indrazni sa mergi pe ea?
 
 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.