Pământul se cutremură: Marte-Uranus-Rahu în Taur

Posted by
Timp de lectură: 9 minute

am mai văzut astrologie de genul ăsta înainte—în două momente radicale ale istoriei


Dan Waites

 

Reprodus cu permisiunea autorului după articolul The earth shakes: Mars-Uranus-Rahu in Taurus publicat pe 17 iulie 2022. La finalul textului puteți găsi versiunea video a acestui articol.

Acest articol abordează teme cu greutate din istorie și speculează asupra evenimentelor viitoare, inclusiv asupra posibilei traiectorii a conflictului ruso-ucrainean. Dacă este genul de lucruri care tind să vă îngrijoreze sau să vă neliniștească, v-aș sugera să nu citiți acest articol.

Voi merge în mormânt spunând că nu avem niciodată nimic de câștigat dacă ne îngrijorăm cu privire la tranzite. Pe măsură ce practic astrologia mai mult, pe atât sunt mai puțin obsedat de evenimentele viitoare cu aspect provocator, indiferent dacă acestea afectează lumea în general sau pe mine personal. Nu putem prezice ceea ce va urma cu suficientă certitudine pentru a ne îngrijora. Și nici nu putem să-i înțelegem scopul, chiar dacă ne agățăm de el. Ceea ce va veni, va veni.

Acestea fiind spuse, recunosc că nu îmi place deloc cum arată tripla conjuncție a lui Marte, Uranus și Rahu care apare pe 1 august anul acesta pe cer în zodia Taurului:

Vedem o triplă conjuncție incredibil de strânsă a lui Marte, Uranus și Rahu la 18° Taur. Planeta acțiunii și a conflictului se întâlnește cu vestitorul revoluției și al destabilizării tocmai la Nodul Nord, punctul de eclipsă cunoscut sub numele de Capul Dragonului, legat de orice de la foamea vorace, la excese, la câștiguri lumești, la soarta însăși.

Asta arată exploziv și – îndrăznesc să spun – poate chiar definitoriu pentru epocă. Fiind în Taur, trebuie să ne întrebăm despre îndepărtarea sau distrugerea lucrurilor pe care le considerăm de la sine înțelese, despre așteptări subminate, despre confortul vieții de zi cu zi brusc înlăturat în mod dramatic. Pământul se va cutremura.

Pentru a completa tabloul, se mai adaugă un careu superior din partea lui Saturn la 22° Vărsător, căruia i se opune Mercur de la 25° Leu. Cu alte cuvinte, avem o Mare Cruce în semnele fixe, care, în ultimele 18 luni sau cam așa ceva, au avut parte de puțin răgaz de la un simbolism astrologic apăsător. Venus contribuie cu un sextil simpatic din Rac, dar această dulce atenție cu siguranță nu va fi suficientă pentru a compensa perturbarea.

Inutil să mai spunem că trăim deja într-o lume agitată și zguduită. Vedem o inflație galopantă, probleme legate de lanțul de aprovizionare pe întreaga planetă și un război în Ucraina care schimbă paradigma. Pământul se cutremură deja. Dar Marte a intrat acum în Taur și se îndreaptă spre acea triplă conjuncție izbitoare. Pare greu de evitat concluzia că urmează o escaladare serioasă a perturbărilor cu care trăim deja.

Aici poate fi de folos să privim la precedentele istorice. Cerul nu este niciodată exact la fel, dar am mai văzut configurații similare. Am căutat cazuri în care Marte, Uranus și Rahu au fost în conjuncție în Taur și în cuadratură cu Saturn în Vărsător. Am găsit două – și ambele au coincis cu evenimente istorice care au marcat o epocă.1

 

Iunie 1520: Împăratul Moctezuma detronat

Trebuie să ne întoarcem în iunie și iulie 1520, în perioada Renașterii, pentru a găsi ultima dată când Marte, Uranus și Rahu s-au întâlnit în Taur, în cuadratură cu Saturn în Vărsător. Harta, ca să fie clar, are câteva diferențe esențiale față de cea din 2022, dar și suficiente asemănări pentru a o face demnă de interes:

Configurația Marte-Uranus-Rahu nu a fost la fel de strânsă, Uranus fiind la 7 grade distanță atunci când Marte întâlnea Nodul Nord. Saturn era în cuadratură de semn, dar se afla în primele grade ale Vărsătorului. Și, lucru important, Jupiter era în conjuncție cu Nodul Sud din Scorpion. Ca și în 2022, Pluto din Capricorn facea trigon cu planetele din Taur.

Pagina de Wikipedia despre evenimentele notabile din iunie 1520 prezintă ceva cu totul ieșit din comun. În acea lună, împăratul aztec Moctezuma a fost detronat și a murit după ce fusese plasat în arest la domiciliu cu câteva luni mai devreme de către nemilosul și oportunistul conchistador spaniol Hernán Cortés. Răsturnarea Imperiului Aztec de către o bandă zdrențuită de spanioli înarmați cu arme de foc trebuie să conteze cu siguranță ca unul dintre episoadele definitorii ale ultimilor 1.000 de ani de istorie. A marcat adevăratul început al cuceririi coloniale europene a Americilor, cu tot sângele, lacrimile și tragedia care au urmat.

Dar asta nu a fost tot ce s-a întâmplat în acea lună. De la Vatican, Papa Leon al X-lea a emis o bulă prin care îl amenința cu excomunicarea pe teologul renegat Martin Luther, care, în 1517, își bătuse în cuie cele 95 de teze pe ușa Bisericii Tuturor Sfinților din Wittenberg. Luther a criticat Biserica Catolică pentru vânzarea de “indulgențe”, adică taxa pentru a-i scuti pe păcătoși să meargă în purgatoriu. În esență, Luther acuza Biserica de corupție. De asemenea, el a susținut că creștinii ar trebui să poată citi singuri Scriptura, mai degrabă decât prin intermediul preoților catolici ca intermediari. Critica sa a pus bazele apariției protestantismului. Luther a fost o figură cel puțin la fel de importantă ca și Cortés.

Înainte de a trage concluzii, am mai găsit încă o hartă asemănătoare cu cea din 2022.

 

Septembrie 157 î.Hr: “Cartagina trebuie distrusă

În septembrie 157 î.Hr., găsim o hartă care se apropie de configurația din august 2022:

Aici, Uranus, Marte și Rahu sunt strâns conjuncte în Taur, nu departe de conjuncția din 2022. Saturn surclasează configurația prin semn, din Vărsător, opunându-se lui Venus și Jupiter în Leu.

Această hartă ne poartă în epoca Republicii Romane. În acest moment, marele rival al Romei de pe coasta opusă a Mediteranei, Cartagina – un oraș imperial din Tunisia de astăzi – prospera din nou după ce pierduse două războaie împotriva Romei. Ultimul, cel de-al doilea război punic, se încheiase în urmă cu 60 de ani.

În 157 î.Hr.2, omul de stat roman Marcus Porcius Cato, cunoscut sub numele de Cato cel Bătrân, a fost trimis la Cartagina pentru a negocia o înțelegere între cartaginezi și un popor rival din Africa de Nord, numizii. Negocierile au eșuat, dar, mai important, lui Cato nu i-a plăcut ceea ce a văzut: și anume, o Cartagină care revenise la prosperitate. Orașul care se luptase de două ori cu Roma devenise, în opinia lui Cato, din nou o amenințare la adresa securității Romei.

De la scurt timp după ambasada sa, Cato a început, cum se știe, să încheie fiecare discurs pe care îl ținea în fața Senatului roman – indiferent de subiect – cu cuvintele Ceterum censeo Carthaginem esse delendam (“Mai mult, recomand ca Cartagina să fie distrusă”). Istoricul australian Ben Kiernan a susținut că acesta a fost primul îndemn la genocid din istoria cunoscută.

Cato a murit în 149 î.Hr. la vârsta de 85 de ani, dar nu înainte de a vedea cum primele mașinațiuni ale urărilor sale se împlinesc. În acel an, Roma a intrat în război cu Cartagina. Războiul s-a încheiat în 146 î.Hr. cu distrugerea completă a Cartaginei. Potrivit Britannica: “Dintr-o populație a orașului care ar fi putut depăși un sfert de milion de locuitori, la capitularea finală au mai rămas doar 50.000 de oameni. Supraviețuitorii au fost vânduți ca sclavi, orașul a fost șters de pe fața pământului, iar teritoriul a fost transformat în provincie romană sub numele de Africa”.

 

Concluzii și predicții

În astrologia mundană, planetele nu simbolizează niciodată un singur lucru. Mai degrabă, ele vorbesc despre câmpul arhetipal în interiorul căruia se desfășoară nenumăratele povești ale momentului. La prima vedere, Marte-Uranus-Rahu în Taur pare să sugereze o perturbare a lucrurilor cotidiene. Predicția evidentă care trebuie făcută ar fi o exacerbare serioasă a problemelor legate de lanțul de aprovizionare pe care le vedem deja în întreaga lume. Poate că pământul se va cutremura – la propriu.

În plus, o posibilitate puternică ar putea fi o calamitate financiară. Criza creditelor ipotecare care se desfășoară în China în acest moment pare a fi un candidat foarte probabil pentru acest lucru. Potrivit raportului de mai jos, cumpărătorii de locuințe din cel puțin 86 de orașe chinezești participă la un boicot organizat al plăților ipotecare.

Raportul se întreabă: asistăm la un ecou al prăbușirii financiare din 2008, de data aceasta în China? Saturn și Uranus au ajuns la cuadratura de sfârșit a ciclului lor de 45 de ani și, având în vedere că fiecare aspect tensionat din acest ciclu a fost corelat cu prăbușiri ale pieței – Lunea Neagră, prăbușirea Dotcom, dezastrul din 2008 -, acest lucru nu ar fi deloc surprinzător:

Dar ar trebui să analizăm și exemplele noastre istorice ale configurației mari Marte-Uranus-Rahu-Saturn. Atât în 1520, cât și în 157 î.Hr., vedem etapele inițiale ale unor campanii sângeroase de cucerire împotriva unor popoare considerate o amenințare pentru imperiu. În cazul condamnării lui Martin Luther de către Papă, un lucru similar are loc pe teritoriul teologic.

Acest lucru ne duce inevitabil cu gândul la războiul actual dintre Rusia și Ucraina. Și, după cum se pare, avem dreptate să ne îndreptăm într-acolo. Hărțile natale ale celor două țări, precum și cele ale președintelui rus Vladimir Putin și ale președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy, toate sunt strâns legate în această configurație.

În cazul Rusiei, Marte-Uranus-Rahu sunt aproape de apogeu în casa a X-a, aproape în cuadratură cu Ascendentul hărții, la 20° Leu. Saturn se află la doar două grade de Descendent, în casa a 7-a a aliaților și dușmanilor, și în cuadratură partilă (la același grad) cu Venus din casa a 4-a.

 

În cazul Ucrainei, harta este impactată la fel de direct, dacă nu chiar mai mult:

 

Marte-Uranus-Rahu se află la două grade de Fundul Cerului (IC), fundația țării. Venus, în casa a 7-a, se află la un grad de Axa Nodală și de axa Ascendent-Descendent. Saturn se află într-o conjuncție partilă (la același grad) cu Luna Ucrainei, simbol al poporului țării, detaliu de rău augur.

Harta lui Vladmir Putin este cotată “DD” de Astro Databank, ceea ce înseamnă că nu este socotită de încredere. Ofițerii KGB nu sunt renumiți pentru generozitatea cu informațiile lor personale. Dar, presupunând că cel puțin ziua este corectă, harta sa este, de asemenea, impactată remarcabil de direct. Marte-Uranus-Rahu se află la doar un grad de conjuncția cu Jupiter natal și la un grad de o cuadratură cu Nodurile sale:

 

Destule hărți pentru o singură zi, dar voi mai adăuga că și harta președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy este direct afectată de această configurație. Căutați-o și veți vedea. Cu toate acestea în minte, este greu să nu ne îngrijorăm de ceea ce urmează pentru Ucraina. Desigur, nu era nevoie de astrologie pentru a simți asta.

Un lucru de reținut este că, atât în cazul anului 1520, cât și în cel al anului 157 î.Hr. evenimentele pe care le-am descris au fost, în esență, preludii. Au fost episoade cu o rezonanță simbolică profundă care nu au implicat, în sine, mulți oameni. Dar ceea ce a urmat la scurt timp după aceea a reverberat în viețile a milioane de oameni. Nodul Nord ne indică locul unde au loc eclipsele, despre care se spune că anunță mari schimbări, uneori cu ani de zile în viitor.

Revenind la momentul actual și observând influența lui Mercur – mesagerul – în harta lunii august, mă întreb dacă nu cumva vom asista la o declarație de război împotriva Ucrainei din partea lui Vladimir Putin. Am văzut cum aceste conjuncții Marte-Uranus-Rahu au servit drept indicatoare. S-ar putea să vă surprindă să aflați că Rusia încă consideră oficial că acțiunile sale în Ucraina sunt doar o “operațiune militară specială”. Declararea războiului i-ar permite țării să instituie serviciul militar obligatoriu și să își consolideze semnificativ forța de invazie. De asemenea, ar arăta clar că țara este implicată în acest conflict pe termen lung. Consecințele pentru Ucraina sunt triste de contemplat.

Alternativ, poate că Rusia va vorbi prin fapte, nu prin cuvinte. Vom vedea – și ne vom ruga pentru cel mai bun rezultat posibil.
 
Note
1. Mulțumesc prietenei mele, astrologul Kira Ryberg, pentru că m-a ajutat cu acest articol și mi-a sugerat să aprofundez această cercetare.
2. În surse există o anumită confuzie în ceea ce privește anul în care Cato a făcut această vizită. Mai multe surse susțin că a fost în anul 157 î.Hr., deși unii susțin că a fost de fapt 156 sau chiar 153 sau 152 î.Hr. Oricum ar fi, având în vedere că Nodul Nord vestește viitorul, cred în continuare că acest lucru este relevant.
 

 
Alte articole de Dan Waites
Vor porni China și SUA la război?
Cu părere de rău scepticilor: viitorul este astrologic (I)
Cu părere de rău, scepticilor (II): astrologia este pe cale să devină practică
Epoca Aerului: ce este și de ce contează
Ciclurile Marte-Saturn și semințele discordiei
Saturn și Protectorii Pământului
Un internet medieval în Epoca Aerului
 
 
Dan Waites este disponibil pentru consultații la www.danwaitesastrology.com.
 
Versiunea video a acestui articol, The Earth Shakes: The Coming Mars-Uranus-Rahu Conjunction in Taurus:


 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.