Rectificare astrologică: înțepătura de albină | tranzitele lui Marte

Posted by
Timp de lectură: 27 minute

de Ciro Discepolo

Autorul acestei metode de corecție a orei de naștere (proces cunoscut în astrologie sub denumirea de rectificare) este Ciro Discepolo (17 iulie 1948, 5:40 am, Napoli, Italia). Astrolog, jurnalist și scriitor, Ciro Discepolo a publicat peste 120 de cărți. Acest articol este o traducere din The Protocol for Correction of Birth Time. Reprodus cu permisiunea autorului.
 
 
I. Tranzitele lui Marte
II. Intrarea lui Marte în Casele natale

1. Tranzitul lui Marte în Casa 1
2. Tranzitul lui Marte în Casa a 2-a
3. Tranzitul lui Marte în Casa a 3-a
4. Tranzitul lui Marte în Casa a 4-a
5. Tranzitul lui Marte în Casa a 5-a
6. Tranzitul lui Marte în Casa a 6-a
7. Tranzitul lui Marte în Casa a 7-a
8. Tranzitul lui Marte în Casa a 8-a
9. Tranzitul lui Marte în Casa a 9-a
10. Tranzitul lui Marte în Casa a 10-a
11. Tranzitul lui Marte în Casa a 11-a
12. Tranzitul lui Marte în Casa a 12-a
 
 

Tranzitele lui Marte

Tranzitele lui Marte, văzute din perspectiva timpului, ar putea fi clasificate undeva între așa-numitele tranzite rapide și tranzite lente. De fapt, văzut de pe Pământ, lui Marte îi ia doi ani să facă un tur complet al Zodiacului. Prin urmare Marte rămâne în fiecare semn zodiacal mai puțin de două luni, deși uneori se întâmplă să își prelungească șederea într-un semn. Cu alte cuvinte, anumite semne sunt ”obligate” să-l găzduiască mai mult de două luni. Anticii îl numeau [pe Marte] ”micul malefic” pentru a-l deosebi de Saturn, care era numit ”marele malefic”.

De fapt trebuie să recunoaștem că Marte joacă un rol în tot ceea ce este considerat necaz în viața noastră pe Pământ, chiar dacă în ziua de azi nu este politically correct să vorbești despre ceva în termeni negativi și lumea se străduiește să găsească ceva bun chiar și în cele mai groaznice întâmplări. La fel ca febra care vine odată cu orice boală, Marte acompaniază alte tranzite importante care marchează nefericirea noastră. Nu numai că Marte acționează rareori de unul singur – sau dacă o face determină puține pagube – dar împreună cu tranzitele mai lente poate face mult rău.

Eu cred că tranzitele lui Marte, la fel că și cele ale lui Saturn, pot ajuta astrologul să rectifice (adică să corecteze) ora nașterii unui nativ. De fapt intrarea lui Marte în Casă este imediat vizibilă prin stricăciunile pe care le face; astfel putem stabili – folosindu-ne și de alte elemente – unde se află cuspidele unei Case, cu o bună aproximație. Trebuie spus că în opinia mea Marte este al doilea simbol al libidoului după Soare. Poziția Soarelui într-o Casă natală arată, în general, direcția mentală a individului, adică dacă el/ea este jucător/jucătoare de cărți, un Don Juan, un muncitor neobosit… Imediat după asta vine Marte: din poziția lui în Case poți afla dacă nativul este un ipohondru, un cititor pasionat, un bun prieten… Astfel, atunci când fie Marte, fie Soarele întră într-o Casă, îți indică unde îți focalizezi preponderent energia.

Spre exemplu, tranzitul lui Marte în Casa a patra nu indică doar probleme cu mediul în care te afli, ci și angajamentul de a-l repara, de a-l reface, de a-l renova; sau de a face un împrumut. Pot spune deci fără să exagerez că tranzitul guvernatorului Berbecului sau Scorpionului, analizat în relații cu alte corpuri cerești sau în fiecare dintre cele doisprezece Case, aduce cu sine atât aspecte pozitive, cât și aspecte negative.
 
 

Intrarea lui Marte în casele natale

De ce vă sugerez să luați în seamă tranzitul lui Marte prin casele natale și nu, spre exemplu, pe cel al lui Saturn? Din două motive de bază:

  1. În medie, Marte tranzitează cinci-șase case pe an, în timp ce Saturn trece de la o casă la alta o dată la doi sau trei ani. Deci, dacă vreți să-l luați în considerare pe Saturn, studiul vi se va prelungi pe câteva decenii.
  2. Intrarea lui Marte în casele astrologice nu cauzează explozii nucleare, dar seamănă cu înțepăturile de albină. Din experiența mea, chiar în ziua în care Marte își începe tranzitul printr-o casă (sau în cursul unei perioade care începe cu două zile înainte și se termină la două zile după intrarea sa în casa respectivă), Marte anunță un eveniment distinct și clar.

Deci, dacă vă amintiți în continuare că o singură apariție sau manifestare a unui eveniment nu înseamnă neapărat o tendință recurentă – și cu cât colectați mai multe dovezi ale unor evenimente care s-au petrecut cu atât va fi mai bine – și după studierea cu atenție a tranzitelor pe trei ani ale lui Marte prin casele natale și după întrevederea inițială cu solicitantul consilierii astrologice, puteți estima în mod rezonabil că ați obținut destule elemente pentru a corecta ora lui/ei de naștere. Este posibil să nu puteți rectifica ora nașterii la minut, dar o veți putea corecta cu siguranță cu o marja de eroare de 10 minute – iar aceasta este, în orice caz, o aproximare care vă va permite să lucrați în siguranță atât cu astrograma natală, cât și cu Revoluția Solară.
 
 
Iată cum ar trebui să procedeze nativul însuși:

Înainte de toate trebuie să îi recomandați să-și cumpere un caiet sau o agendă. În stânga paginii ar trebui să treacă, în ordine, toate intrările lui Marte în casele sale natale (folosind efemeridele sau cu ajutorul unui program de astrologie potrivit) care sunt calculate pentru următorii trei ani. În partea dreaptă va trebui să noteze cu câte zile înainte sau după intrarea calculată a apărut un eveniment (sau mai multe evenimente) dintre cele specifice care sunt în legătură cu tranzitul lui Marte în fiecare casă.

Este important să-i explicați celui consiliat că nu ar trebui să lase situația să-i scape de sub control și nu ar trebui nici măcar să-i treacă prin gând să rescrie pagina – fiindcă acest lucru ar submina scopul însuși a ceea ce în mod esențial ar trebuie să semene cu un tabel cu trei coloane format din intrări telegrafice.

Exemplu:
20 decembrie este data stabilită pentru intrarea lui Marte în a treia Casă natală a Paulei. Pe 15 Decembrie, Paulei îi este furată mașina; sau lovește o altă mașînă; sau își pierde telefonul; sau poate se întâmplă ceva cu conexiunea ei și nu poate primi sau trimite apeluri telefonice sau faxuri (a propos, când scriu asta, telefonul meu a fost suspendat de șapte zile, și firma de telefonie mi-a transmis că nu am plătit destul tribut pentru Marte aflat în Casa a treia). Și atunci Paula, în dreptul datei de 20 decembrie, în coloana din dreapta a tabelului, va scrie -5, care înseamnă “probabil că intrarea a avut loc cu cinci zile înainte de data preconizată”.

Trecerea lui Marte peste cuspida celei de-a patra Case este programată pe 14 Februarie. Ea va trebui să scrie pe rândul de dedesubt intrarea lui Marte în casa a 4-a, așteptată pe 14 februarie. Pe 10 februarie, Paula este chemată de urgență fiindcă tatăl ei a avut un atac de cord sau poate că va avea un necaz acasă și va fi nevoie să cheme tâmplari sau zidari. În consecință ea va scrie în coloana din dreapta -4. Și așa mai departe.

În final, astrologul va consulta un singur tabel cu cel mult optsprezece sau douăzeci de rânduri. Dacă datele sunt notate aproximativ constant, cum ar trebui să fie, și mai ales dacă cei care scriu în tabel sunt observatori atenți ai faptelor din viața lor și urmează sfaturile unei cărți precum cea scrisă de mine intitulată Tranzitele și Revoluția Solară, ar trebui să apară o imagine clară a unei serii de evenimente care te poate ajuta să corectezi ora nașterii cu o eroare de câteva minute în plus sau în minus, până când vei fi capabil să afli momentul aproape exact al nașterii.

Am urmat această metodă ani de zile și pot spune că funcționează perfect. Nu vă luați după poveștile astrologilor care spun: “pot să va spun imediat secunda în care v-ați născut!” Veți vedea că această “jucărie” a mea este tare eficientă și vă va ajuta mult!
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa 1

Când trece Marte prin Casa 1 te simți mai plin de energie. Și nu este vorba doar despre energia fizică; mintea ta este mai focalizată și mai limpede ca niciodată. Și atunci, vei lua decizii corecte, curajoase și prompte. Cei care sunt obișnuiți cu un asemenea comportament nu vor înțelege cu adevărat frumusețea acestui tranzit; dar cei a căror dispoziție nu este făcută pentru decizii rapide se vor simți binecuvântați de un val de determinare și voință. Vor simți bucuria de a lua decizii fără să se îndoiască și fără să se răzgândească. Scopurile vor deveni clare pentru tine și le vei atinge fără întârziere indiferent de piedici. Vei da dovadă de fermitate atunci când vei face alegeri importante.

Te vei comporta ca un lider, vei avea tendința de a le da ordine directe colaboratorilor, fără să fii autoritar. Cei din jur vor înțelege determinarea de care dai dovadă în acele zile și vor aprecia claritatea acțiunilor tale. Acest Marte ”pe pielea ta” te va face mai sincer și mai direct; mai puțin diplomat; mai determinat să-ți împlinești scopurile prestabilite. Îți va plăcea să trăiești în prezent, nu în trecut sau viitor. Cum spune dictonul latin ”carpe diem”, vei trăi clipa, te vei folosi de oportunități, și vei fi capabil să reacționezi în timp real. Vei fi capabil să-ți aperi drepturile în fața angajatorului sau a managerilor; vei fi capabil să ai discuții deschise cu autoritățile, fără să-ți mai fie teamă de ele. Vei fi mai capabil să te descurci cu problemele familiale, unde te vei dovedi ferm fără a fi tiranic. Acest tranzit îți va da un moment adevărat de forță interioară, nu va fi doar o aparență.

Această forță se va face vizibilă și la nivel fizic, bineînțeles; așa că pregătește-te pentru o mare capacitate de muncă. Profită de șansă, fiindcă dacă ai o grămadă de treabă lăsată nerezolvată sau dacă ai întârziat cu ceva, odată cu acest tranzit vei putea munci mai mult atât fizic, cât și mental. Energia ta psihică și fizică amplificată te va îmboldi să practici sport. Dacă practici sport de obicei atunci vei deveni chiar mai activ, vei face sport și mai des, sau vei fi mai entuziast decât în mod normal. Orice disciplină sportivă e bună: fotbal, tenis, volei, ping-pong… Acesta este un bun moment să te înscrii într-un club de fitness sau să începi să practici un sport la nivel competitiv sau ca un obicei regulat. Pentru cei care nu sunt prea sportivi funcționează la fel de bine plimbările lungi sau alergările în parc sau pe plajă. Oamenii mai puțîn activi pot face drumeții montane sau pot merge la cules de ciuperci prin împrejurimi.

Cu siguranță acest tranzit va amplifica activitatea sexuală – mai ales în cazul bărbaților. Dacă tranzitul face aspecte disonante cu restul conjuncturilor astrogramei natale, sau are loc în același timp cu alte tranzite defavorabile ar fi bine să ai grijă la temperament, pentru că aroganța ta va crește și ea. Vei fi gata de ceartă și riști să strici unele relații importante din cauza încăpățânării tale temporare. Vei avea tendința să nesocotești sentimentele celor din jur, și să te impui asupra celorlalți ca un mic tiran. Vei fi nepăsător față de dorințele celorlalți și te vei certa din motive stupide. Riști foarte mult să te rănești cu unelte ascuțite sau să fii implicat în accidente serioase.

De fapt nu este un moment prea bun să mergi cu mașina sau cu motocicleta; să escaladezi munți, sau să te urci pe scară; și nici pentru alte activități considerate periculoase, ca aprinderea focului cu benzină, mânuirea armelor, scufandările sau practicarea sporturilor riscante. Mai bine îți canalizezi energia pentru a avea o viață sexuală mai activă. În timpul acestui tranzit oamenii obișnuiesc să meargă la dentist sau să sufere operații minore. Nu te îngrijora; probabil că te vei îmbolnăvi doar de o mică răceală.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 2-a

Când Marte intră în a două Casă natală, energia ta e îndreptată din plin spre creșterea veniturilor. Supraviețuirea ta te preocupă mai mult decât în mod obișnuit și ești gata să profiți la maxim de mediul în care te afli. Dacă ai abilități de antreprenor, le vei putea folosi cu succes în timpul acestui tranzit – dar nu neapărat pentru proiecte pe termen lung sau pentru schimbări profesionale decisive. De fapt, acest tranzit poate să anunțe o perioadă în care se poate întâmpla că tu să fii inspirat în privința creșterii veniturilor, poate prin vânzarea unor lucruri pe care nu le mai folosești. Prin urmare ar trebui să urmărești cu mai multă atenție anunțurile din ziare și/sau să pui tu însuți un anunț. S-ar putea să faci afaceri bune vizitând vreun site de licitație pe internet. Chiar dacă munca ta obișnuită nu e neapărat una în domeniul financiar, în timpul acestui tranzit vei fi puțin lacom și vei încerca să-ți umpli portofelul cât de mulți poți.

S-ar putea să te gândești să-ți iei un card de credit (sau poate încă un card de credit); să depui actele pentru un împrumut; sau să ceri bani de la un prieten – de fapt vei fi convins că îi vei putea returna banii. Perioada asta este bună să-ți deschizi un magazin, să începi o afacere nouă (de orice tip), să devii agent de vânzări, să-ți deschizi un atelier și așa mai departe. De asemenea, vei fi interesat de felul în care arăți mai mult decât de obicei. Spre exemplu, e posibil să începi o dietă de slăbit, să te bărbierești sau să-ti schimbi coafura. Uneori, oamenii își schimbă puțin și felul de a se îmbrăca în perioada aceasta. În alte situațîi, s-ar putea să te preocupe conceptul de imagine legat de teatru, cinema, fotografie, design asistat de calculator etc. În cazul acesta, te vei comporta ca un pasionat, vei cumpăra un aparat de fotografiat, o camera de filmat sau un video și vei lucra cu imagini – fie cu fotografiile tale, fie cu ale altora. Acest tranzit poate anunța nașterea unei adevărate pasiuni în acest domeniu. De asemenea, este un bun moment să înveți cum să folosești un program pentru prelucrarea grafică, să cumperi un televizor sau un monitor nou pentru calculator. Dacă tranzitul face aspecte disonante, sau dacă are loc în același timp cu alte tranzite defavorabile atunci ar fi bine să eviți cheltuielile; altfel riști să rămâi fără nici un ban.

Vei fi tentat să cheltui mulți bani pe lucruri neimportante. De asemenea, este posibil să pierzi bani pentru că îi împrumuți fără să ceri garanție sau pentru că îi investești la bursă. În timpul acestui tranzit, banii îți pot fi și furați. Așa că ai grijă la hoți și spărgători. Cineva te poate plăti cu cecuri fără acoperire sau poți fi victima unei fraude. Din cauza simbolisticii asociate cu Planeta Roșie, e de așteptat să cheltui bani pe motociclete, unelte mecanice, arme… Rănile și tăieturile îți pot strica înfățișarea. Operațiile de chirurgie estetică sunt și ele posibile.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 3-a

Cu Marte în trazit în cea de-a treia Casă, îți vei direcționa cea mai mare parte a energiei psihofizice spre comunicare, în cel mai larg sens. Vei dori să iei legătura cu semenii mai mult decât în mod obișnuit. Vei observa că gândurile tale sunt mai scrutătoare și mai diversificate în timpul acestui tranzit. Mintea ta se va concentra pe lumea exterioară, sporind în luciditate și în claritate în același timp. Vei fi capabil de observații logice, directe, consistente, la obiect, deștepte și ascuțite.

Capacitatea ta de exprimare va crește și ea. Vei utiliza mai multe cuvinte, căci vei putea folosi verbe rar întâlnite și substantive pe care credeai că le-ai uitat. Vei petrece mai mult timp la telefon, vei da mai multe telefoane și vei răspunde la și mai multe. Subiectul acestor convorbiri telefonice ar putea fi delicat sau solicitant. Poate că persoanele cu care vei vorbi vor fi importante sau poruncitoare. De asemenea, vei scrie mai mult, poate chiar câteva ore pe zi, vei trimite invitații sau buletine informative. Determinarea și voința ta se vor canaliza în conversații purtate la telefon și mesaje tip text. S-ar putea să-ți petreci timp pe internet, mai mult decât de obicei. Îți vei dori să călătorești și să vrei să mergi cu mașina ore întregi sau să călătorești pe o distanță mai mare cu motocicleta. În aceste zile îți va plăcea mult să conduci. Vei simți că asta este relaxant, mai ales pe autostradă. Vei fi mai preocupat decât de obicei de un frate, un verișor, un cumnat sau de un prieten bărbat mai tânăr. Spre exemplu, te-ai putea hotărî să mergi să-i vizitezi. De asemenea, este posibil să faci anumite lucrări care țin de comunicare și comunicații, cum ar fi montarea unei antene pentru satelit pe acoperișul casei tale sau instalarea unei linii de interfon la birou.

Claritatea mentală de care te bucuri te va ajuta să studiezi cu mai multă eficiență, să participi la cursuri sau să le ții tu însuți, să iei parte la seminarii și conferințe, să participi la examene și așa mai departe. Vei fi într-o formă bună pentru a citi, a studia sau a scrie. S-ar putea să faci un raport important, să pregătești un discurs, să termini un capitol de carte sau să scrii în jurnal. Dacă acest tranzit se suprapune peste conjuncturi defavorabile sau se desfașoară simultan cu alte tranzite dificile, poate să apară riscul amplificat de accidente pe stradă. Fii cu băgare de seama la tot ce faci pe drum: când conduci o mașină, mergi pe motocicletă, treci strada sau urci în autobuz.

S-ar putea să te cerți cu funcționarii de la ghișeu, cu vânzătorii din magazine sau cu polițiștii de pe stradă. E posibil să te cerți cu un frate, un văr, un cuscru sau cu un prieten mai tânăr. S-ar putea, de asemenea să primești vești proaste în legătură cu una dintre persoanele de mai sus. S-ar putea să primești scrisori sau telefoane neplăcute ori de amenințare. Uneltele tale de comunicare se pot strica, de exemplu telefonul mobil, modemul, faxul, imprimanta etc. S-ar putea că presa să se intereseze de tine și să apari în ziare, dar nu în știri pozitive. Este posibil să ai o ceartă cu editorul tău. S-ar putea să întâmpini probleme în călătoriile tale, spre exemplu din cauza grevelor, a trenurilor întârziate sau anulate, a aeroporturilor blocate sau ți se poate strică mașina. Riști să fumezi prea mult.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 4-a

Când Marte în tranzit intră în a patra Casă natală investești multă energie în ceea ce privește habitatul tău, adică nu doar locul în care trăiești, ci și cel în care muncești. Cu alte cuvinte, petreci mai mult timp decât de obicei preocupându-te de cei patru pereți care te “cuprind”. Vei plănui să te muți sau să cumperi o proprietate. Vei încerca să obții un împrumut pentru a cumpăra o proprietate sau o casă în care să locuiești în comun cu cineva. Poate că vei merge împreună cu partenerul să vezi case de cumpărat sau de închiriat. Sau poate că vei merge să vezi o casă sau să închiriezi o cameră într-un hotel pentru următorul concediu. Și mai probabil, te vei hotărî să îți renovezi casa sau locul de muncă, spre exemplu magazinul sau atelierul etc. Vei vrea să lucrezi la asta de unul singur, poate că vei vrea să zugrăvești o cameră sau să montezi o carpetă, și să faci multe alte lucruri mici sau importante care de obicei țin de munca calificată. Să lucrezi în și pentru casa ta va fi o plăcere. Poate că vei plănui să scoți sau să înlocuiești o piesă de mobilier într-una dintre zile, sau să comanzi un nou design al bucătăriei special făcut pentru tine, dar e posibil și să faci pași concreți și să mergi la cumpărături într-un magazin de design interior.

Acest tranzit poate corespunde și unei perioade de îngrijire de rutină a casei, cum ar fi curățarea geamurilor, spălarea perdelelor, curățarea rafturilor de cărți în bibliotecă, etc. În același timp vei interacționa mai des cu părinții; poate că te vei duce să-i vizitezi sau poate vor veni ei în vizită pentru un timp; ii vei plimba încolo și-ncoace pentru a rezolva diferite probleme birocratice. Dacă acest tranzit are loc într-un unghi dizarmonios sau simultan cu alte tranzite defavorabile, te poți aștepta la pagube sau stricăciuni la domiciliul tău. Este posibil să izbucnească și să se extindă un incendiu, aparatele electrice să nu funcționeze cum trebuie, să se spargă o fereastră, să spargi obiectele de porțelan etc.

Probabil că vei primi vești proaste în legătură cu domiciliul tău, cum ar fi o scrisoare de la proprietar prin care ești anunțat de închiderea contractului de închiriere (dacă ești chiriaș) sau o scrisoare de la chiriași prin care ți se cere să rambursezi anumite cheltuieli (dacă tu ești proprietarul), sau o informare prin care ți se cere să plătești pentru niște cheltuieli comune neprevăzute etc. Cu alte cuvinte: vești proaste cu privire la proprietate. De asemenea, îți poți da seama că ți-e greu să rambursezi un împrumut sau că o renovare necesită cheltuieli mai mari decât cele pe care le prevazuseși. Dacă ai un camion sau o dubiță, este posibil să faci accident cu ele. Părinții tăi vor avea nevoie de operații sau se vor îmbolnăvi sau te vei certa cu ei. Este posibil chiar să fii internat tu însuți timp de câteva zile. Hard disk-ul computerului sau piesele care funcționează ca suport magnetic se pot strica. Cei care au probleme la stomac pot resimți o acutizare a bolii.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 5-a

Când Marte tranzitează a cincea Casă, libidoul tău este direcționat spre orice lucru care ține de joacă, relaxare, recreere. Cea mai mare dorință a ta este să te distrezi, să fii fericit, să nu te gândești la nimic, să te bucuri de tot la maxim. Vei lasa la o parte grijile și vei neglija lucrurile pe care le ai de făcut, fiindcă vei considera că treaba poate să aștepte. În perioada asta tot ce-ți vei dori va fi o pauză pentru a merge în vacanță. E o bună perioadă de timp pentru a merge într-o călătorie, pentru a petrece un week-end în căutare de aventură, singur sau alături de persoana iubită.

Este la fel de posibil să rămâi unde locuiești, dar să ieși mai des din casă seara, la cinema, la teatru, la concerte, la restaurant, la discotecă, în club, cazinou și așa mai departe… S-ar putea să descoperi sau să redescoperi plăcerea petrecerii nopții acasă, jucând cu prietenii bridge, poker, bingo sau alte jocuri de societate. Dacă ești muzician, vei cânta mai des, spre bucuria prietenilor; iar dacă ești o fire sportivă, în perioada asta vei practica sporturi din pură pasiune. Până la urmă, nu este vorba despre ce faci ci despre cum o faci. Spre exemplu, dacă îți place să citești și în general citești eseuri sau studii sau rapoarte pentru jobul tău, odată cu acest tranzit îți vei oferi un moment de relaxare citind science-fiction sau thriller sau povești de dragoste.

Viața ta sexuală cu siguranță va reflecta și ea această situație; acest tranzit îți va aduce o perioadă de plăceri intense. De asemenea, este o bună perioadă pentru procreere sau pentru planificarea unui copil; acest lucru este valabil atât pentru nativii bărbați cât și pentru femei. Câteodată în această perioadă oamenii joacă la bursă, fiindcă jocul pe piață de capital poate fi o meserie, dar în definitiv e și un joc. S-ar putea să fii interesat/ă de jocuri de inteligență (quiz games); sunt atât de multe în zilele noastre. Dacă ești artist, vei fi mai creativ decât oricând. Dacă ești profesor, te vor preocupa mult metodele de predare, didactică. Dacă tranzitul are loc în unghiuri disonante cu alte corpuri cerești sau dacă are loc odată cu alte tranzite dizarmonioase, este posibil să exagerezi în mod repetat din cauza excesului de libidou sexual.

Cu alte cuvinte, vei risca să exagerezi în dorința ta de a-ți satisface pofte trupești. Din cauza aceasta vei avea parte de mici accidente din cauza poftei tale de distracție, spre exemplu, vei participa la sporturi periculoase sau vei conduce mașina după ce ai petrecut o noapte întreagă la discotecă bând și fumând peste măsură.

Excesul de senzualitate și de activitate sexuală poate duce la sarcini nedorite și/sau la contactarea unor boli cu transmitere sexuală. Relația cu fiii și/sau fiicele tale se poate altera în perioada acestui tranzit, ceea ce va duce la certuri și tensiuni. Unul dintre copiii tăi se poate îmbolnăvi sau poate fi victima unui accident; dar i se poate întâmpla și un lucru mai puțin grav, cum ar fi picarea unui examen, pierderea unui meci, despărțirea de un prieten și așa mai departe…
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 6-a

Când Marte întră în a șasea Casă natală, interesul tău se va îndrepta asupra propriului corp, ceea ce va face să-i acorzi mai multă atenție și îngrijire atât din perspectiva sănătății, cât și din cea a aspectului. Îți vei dori să te simți mai bine, să faci mai multe pentru tine și să ai mai multă grijă de sănătatea ta psihofizică. Este cel mai potrivit moment să te înscrii într-un club de fitness sau să faci sport acasă sau la sală. S-ar putea să-ți cumperi un aparat de fitness sau o bicicletă statică.

Ați putea începe să țineți o cură de slăbire sau de detoxifiere. O bună metodă de a va purifica corpul în această perioadă este evitarea consumului de carne, de alcool și de zahăr. Voința ta va deveni mai puternică în privința acestor chestiuni, așa că ai putea să profiți de șansă și să te lași de fumat și de alte obiceiuri nesănătoase, cum ar fi utilizarea unor medicamente inutile luate fără recomandarea medicului. În această perioadă ar trebui să urmăți cât mai strict posibil dictonul latin ”mens sana în corpore sano”.

Angajați-vă în activități fizice, înot, mergeți la saună, faceți dușuri calde, și urmați tratamente cu argilă și cu orice mai poate fi folositor și sănătos pentru pielea, față și părul dumneavoastră… Dacă suferiți de artroză sau de reumatism, acum este o bună perioadă pentru gimnastică medicală, Shiatsu, acupunctură, presopunctură. Veți fi chiar capabil să faceți aceste lucruri pentru alții, fiindcă energia care se află în voi în timpul tranzitului poate fi folosită atât la îngrijirea propriului corp, cât și la îngrijirea corpului altuia. Prin urmare acum puteți învața cum să faceți masaj sau să vă înscrieți la cursuri de chiropractică, la cursuri de macrobiotică, de fizioterapie și așa mai departe. Același lucru este valabil și pentru tratamentele cosmetice, cum ar fi bronzatul artificial sau epilarea cu laser; vă puteți bucura de ele sau le puteți recomanda altora. De asemenea vă puteți retrage într-un complex de sănătate, unde puteți face lungi plimbări prin pădure între alte tratamente. Marte în Casa a 6-a vă poate aduce multă energie în ceea ce privește munca; în acest caz, puteți profita de ocazie pentru a munci mai mult ca de obicei. Puteți deveni un fel de workaholic, obsedat de muncă, și veți putea petrece multe ore muncind fără pauze.

Acest tranzit favorizează orice fel de muncă manuală ca strunjirea, tricotarea, găurirea, modelarea din lut etc. Dacă această trecere vine odată cu unghiurile disonante ale altor corpuri cerești sau dacă are loc în același timp cu alte tranzite defavorizante, există șanse mari să va îmbolnăviți; în cel mai rău caz veți fi nevoit să suportați o intrevenție chirurgicală. Dar în cele mai multe cazuri este vorba doar de o intervenție stomatologică. De asemenea este posibil să aveți febră sau infecții. Este posibil să aveți accidente din cauza aplicării necorespunzătoare a unor tratamente; spre exemplu puteți leșina din cauza tensiunii apărute în urma împachetarii cu argilă; sau vă puteți alege cu fracturarea unui os din cauza unei terapii chiropractice necorespunzătoare sau a unui medicament greșit și așa mai departe. De asemenea, puteți să va certați la serviciu cu superiorii sau colegii. Sunt posibile și accidente de muncă. Va puteți certa cu un colaborator. S-ar putea să fiți nevoiți să demiteți un subaltern. Unul dintre subalterni se poate răni sau îmbolnăvi. Acest tranzit poate aduce, de asemenea, rănirea sau moartea unui animal de companie.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 7-a

Când Marte se află în tranzit în a șaptea Casă natală, îți consumi toată energia pentru a fi în contact cu ceilalți. Indiferent dacă ești introvertit sau extrovertit, un egoist sau cineva care dorește să-și contopească egoul cu ceilalți, sub acest tranzit vei face tot ce poți să te integrezi printre cei apropiați, adică un partener sau întreaga societate, un grup, o coaliție, o gașcă sau un club. Nu doar că îți dorești dar din moment ce suntem sub semnul activului Marte, vei face pași concreți în direcția construirii acelei situații în care să te poți referi la tine însuți nu ca “eu”, ci ca “noi”. Îți vei împărtăși sentimentele pentru a începe o relație, un concubinaj, un mariaj. Dorința ta de a avea o relație va găsi în cele din urmă modalități practice de a se concretiza. Dacă ai deja un partener stabil, probabil că vei stabili data căsătoriei sau data în care vă veți muta împreună. Dacă ai fixat deja o dată, atunci te vei preocupă în mod activ de toate problemele administrative care fac posibilă materializarea mariajului sau concubinajului.

Spre exemplu, vei alege dacă nunta să se desfășoare la oficiul stării civile sau la biserică; vei rezerva restaurantul; vei alege invitațiile; vei discuta cu florarul pentru aranjamentele florale și așa mai departe. Pe scurt îți vei sufleca mânecile și te vei apuca de treabă pentru a duce la capăt acest proiect. În aceste zile este posibil să fii copleșit de toate indatoririle practice privitoare la organizarea cermoniei, care nu este o simplă ceremonie, ci începutul unei povești alături de partenerul cu care îți vei împărți viața. Te vei simți foarte motivat și nimeni și nimc nu te va putea opri.

Dacă ești deja căsătorit și fericit și trebuie să pui bazele unei societăți (de afaceri, de studii sau politică) te vei comporta diferit, dar în același spirit; adică unit cu alții. Tanzitul te va convinge că singura modalitate de a te dezvolta este asocierea cu una sau mai multe persoane. Dacă n-ar exista perioada aceasta de tranzit, doar cele trei semne de aer s-ar putea potrivi, în timp ce toate celelalte și-ar vedea de treaba lor. Evident, natura (sau, altfel spus, Zodiacul) a organizat lucrurile diferit și te-a făcut sociabil sau nesociabil pentru diferite intervale de timp, exact cât trebuie pentru a echilibra aspectele vieții și a putea împiedica orice exagerare într-o direcție sau alta.

Din moment ce acesta este tranzitul sociabilității, ai putea să te înscrii într-un partid politic; într-un cerc religios sau filozofic; într-un club; într-o cooperativă; într-o frăție de orice tip. Chiar dacă în general nu-ți place politica, pentru prima dată în viață, te vei putea ocupa de politică în cel mai nobil sens, în perioada acestui tranzit. Vei consuma multă energie cu partenerul tău, care va avea zile agitate. Poate că în perioada acestui tranzit lui/ei i se vor recunoaște drepturile. De asemenea, vei fi atras de uniforme și de poziții militare. Dar dacă tranzitul are loc odată cu tranzite discordante sau cu alte aspecte dizarmonioase, atunci trebuie să te aștepți la o grămadă de hârțogăraie (adică birocrație) pentru tine sau pentru partenerul tău.

Mai exact, va trebui să intri în multe lupte, războaie, conflicte, indiferent dacă le-ai generat tu sau dacă trebuie să te aperi de atacurile altora. Mai frecvente ar putea fi micile certuri cu partenerul, dar este posibil să aveți de-a face și cu necazuri serioase care să implice (sau nu) documente, judecători, avocați, și tribunal. Poate că nu vei fi implicat personal, poate că doar vei fi nevoit să asiști la certuri. Poate că legea se îndreaptă împotriva ta, ceea ce nu e niciodată un lucru plăcut. În cel mai rău caz, ai putea fi vizitat de poliție, de garda financiară și așa mai departe. Poate este vorba doar de un control de rutină, dar poate fi și ceva mai serios. Dacă alte tranzite prevăd asta, s-ar putea să fii victima terorismului, a hoților, a amenințărilor, a unui jaf sau a pagubelor aduse bunurilor tale. Sau este posibil să ai probleme cu dispozitivele periferice ale computerului sau cu cablul de internet, ori cu conexiunea wireless dintre computer și celelalte dispozitive.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 8-a

Când Marte tranzitează a opta Casă natală, mulți oameni împrumută bani sau se luptă cu birocrația pentru a obține un credit. Este posibil că finanțele tale să crească printr-o moștenire, o cedare de bunuri, o pensie, prin plăți compensatorii, donații și așa mai departe. Acestea vor predomina asupra oricărei activități din acesta perioadă. Orice vei face în acest domeniu în timpul acestui tranzit vei avea succes. Vei dori să câștigi cât mai mult și probabil că vei avea rezultate bune. Vei fi capabil să-ți concentrezi întreaga energie și să acționezi cu un pragmatism ieșit din comun, cu scopul de a transforma eforturile în bani. În această perioadă vei avea cu siguranță de-a face cu notarii, avocații, managerii de bancă, directorii companiilor de credit. La un nivel inferior, vei fi probabil interesat/ă de sex.

Și în acest caz, vei acționa concret și vei avea parte de mai mult sex decât de obicei. Mai mult decât o dorința sexuală, acest tranzit creează o stimulare erotică intensă, adică vei aprecia sexul mai ales la nivel psihic. Prin urmare, este posibil să-ți dorești punerea în practică a unor fantezii sexuale și să-i ceri partenerului să încercați noi modalități de a face sex. Este posibil, de asemenea să investești energie în activități legate de simbolistica morțîi. Spre exemplu este posibil să salvezi de la moarte pe cineva drag; sau să plănuiești să renovezi cavoul familiei.

Interesul tău față de moarte te poate face să participi la ședințe de spiritism, la întâlniri cu mediumuri, sau să cercetezi subiecte oculte sau ezoterice. Dacă tranzitul are loc în disonanță cu unghiurile altor configurații din harta natală, sau alături de alte tranzite defavorabile, este posibil să ai multe probleme, în special de natură legală, privitoare la modul de împărțire a unei moșteniri, la împărțirea bunurilor între tine și partener, sau între tine și o rudă apropiată. În astfel de cazuri, părțile implicate vor angaja un avocat care să se ocupe de aceste chestiuni. Este posibil, de asemenea, să ai probleme în legătură cu un faliment sau o lichidare; poate că îți va fi dificil să obții o pensie. Te vei chinui să obții un împrumut și probabil că vei fi refuzat. Posibil vei avea dificultăți în a refinanța un împrumut. Este posibil să fi nevoit să plătești taxe neprevăzute. Poate îți vei da seama că limita de creditare a contului tău curent a fost depășită. Sau poate vei fi nevoit să restitui o sumă de bani pe care n-o ai.

S-ar putea să trebuiască să plătești ratele, dar să fi rămas deja fără bani. Dacă ai luat bani de la cămătari, în timpul acestui tranzit este posibil să încerce să te intimideze, să-ți ceară banii înapoi cu dobândă. Te poți certa cu partenerul cu privire la bunurile comune. El sau ea ar putea fi în mijlocul unei crize financiare, ceea ce va face ca și tu să pierzi o mulțime de bani. La nivel sexual, vei avea senzația că nu ești pe deplin satisfăcut sau că satisfacția ta nu este cea obișnuită. Prin urmare, s-ar putea să ai întâlniri intime neplăcute în timp ce te afli în căutare de sex. S-ar putea să faci sex cu delincvenții. Și riști să fii contaminat cu boli cu transmitere sexuală.

Vei fi bântuit de moarte, mai exact moartea unei rude. În cel mai rău caz, o posibilă interpretare a acestui tranzit este că viața ta se află în pericol. Este posibil să ai o experiență groaznică în timpul unei ședințe de spiritism sau în timpul unor preocupări ezoterice. Îngroparea unei rude, sau reînmormântarea cadavrului în altă parte îți poate crea probleme. Mormântul familiei tale poate fi vandalizat. S-ar putea să fii nevoit să participi la cheltuielile cu înmormântarea unei rude apropiate.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 9-a

Vei consumă multă energie în căutarea lucrurilor îndepărtate când Marte va trece prin a nouă Casă; îndepărtate atât în sens geografic (o altă țară) cât și metafizic, în înțelesul transcendent al termenului. Dorința ta obișnuită de a călători undeva va fi amplificată de acest tranzit. Este rar întâlnit ca oamenii să nu călătorească în timpul acestui tranzit. Sigur vei fi în mișcare; dacă nu peste granițe, măcar în alt oraș. Totuși ai șanse mari să pleci din țară, chiar dacă pentru numai câteva zile. Este un moment prielnic pentru a te întâlni cu indivizi străini. Acest tranzit favorizează învățarea limbilor străine.

Acest tranzit se poate referi și la limbaje de programare pentru computer. Vei investi mult efort pentru stabilirea sau dezvoltarea unor legături cu oameni din zone indepărtate, spre exemplu îți vei dori să-ți instalezi o conexiune de internet de mare viteză. În mod sigur vei petrece mult timp pe internet, navigând pe world wide web. De asemenea, vei petrece mult timp îngrijindu-te de mașină sau de motocicletă. Nu doar că interesul tău pentru filosofie, teologie, yoga, astrologie, cultura orientală va crește, dar vei face pași concreți în această direcție. Spre exemplu, vei cumpăra cărți pe aceste subiecte; ai putea să mergi la cursuri, congrese și conferințe pe aceste teme; poți învața tehnici sau metode sau poți lua legătura cu maeștrii spirituali, și așa mai departe. Vei coresponda cu oameni din țări îndepărtate. Dacă ești student, vei începe să studiezi subiecte importante. Poate că duci pe cineva dintre apropiați în străînătate, din motive medicale, să zicem. În același timp, ești predispus să faci sport, și dacă deja practici, vei mări ritmul. S-ar putea să arăți un interes aparte pentru lumea animală. Dacă tranzitul are loc într-un context dizarmonios, poate anunța un accident rutier.

Prin urmare, fii atent când șofezi sau când treci strada. De asemenea, te poți împiedica și cădea când urci sau coborî din autobuz sau orice alt vehicul. Uneori, accidentele nu au legătură directă cu vehiculele; în timpul acestui tranzit oamenii se accidentează trecând pur și simplu dintr-o cameră în alta. Mașina ți se poate defecta. Este posibil să primești vești proaste de peste hotare (sau de departe). Una dintre rudele apropiate poate păți ceva rău peste granițe, sau poate e nevoită să plece din țară pentru a suporta o operație. Este posibil să te cerți din motive ideologice. Este posibil să lupți, cu rezultate nu foarte bune, pentru chestiuni de pricipiu, care pot face parte din convingerile tale intime. Este posibil să ai o confruntare cu adversari din alte orașe, sau în timpul unei călătorii. Sub un tranzit atât de negativ, probabil că cel mai bine este să stai într-un loc. De asemenea trebuie să ai grijă când faci sport, mai ales când este vorba de sporturile considerate riscante sau periculoase.

Pentru studenți, acest tranzit aduce o perioada de mare efort intelectual. Pentru toată lumea, el reprezintă o perioadă de luptă pentru apărarea sau afirmarea propriilor idei. Este posibil să fii rănit de un animal. Modemul sau telefonul tău s-ar putea strica.
 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 10-a

Când Marte tranzitează a zecea Casă natală, țintești undeva sus, foarte sus. Mai mult decât să speri la obținerea unor rezultate mai bune în viața ta profesională și la ridicarea statutului tău social, în acest tranzit vei face pași concreți spre atingerea țelurilor. Vei depune mult efort pentru propria emancipare, în cel mai larg sens al termenului. În timpul acestui tranzit, adolescenții pot obține un nivel mai mare de independență față de părinții lor; spre exemplu, li se permite să vină mai târziu acasă. Persoanele căsătorite se pot emancipa discutând cu partenerii lor. Acest tranzit te va ajuta cu siguranță să scapi de orice fel de obligație neplăcută datorită forței și voinței și determinării de care vei da dovadă în această perioadă. O asemenea încărcătură psihofizică te poate ajuta să renunți la fumat, la alcool și la medicamente inutile. Multe persoane care participă la ședințe de psihanaliză vor renunța la terapie în perioada acestui tranzit. Fermitatea intențiilor tale, viziunea clară a ceea ce vrei îți dă o putere specială care te ajută să progresezi repede în îndeplinirea scopurilor profesionale și sociale. Prin urmare este o perioadă bună pentru o cerere de avansare, pentru obținerea unui contract mai favorabil la muncă, sau pentru obținerea unui post cu mai multe responsabilități în cadrul firmei la care lucrezi. În timpul acestui tranzit este posibil să reușești înființarea unei afaceri, trecând peste toate temerile care până atunci te impiedicaseră să acționezi. Multe afaceri și întreprinderi industriale s-au născut sub acest tranzit.

În timpul acestui tranzit ambițiile tale politice pot atinge cote înalte. Emanciparea ta poate veni și din faptul că înveți să înoți, să folosești computerul sau pentru că reușești să-ți învingi teama de avion. Vei depune multă energie în relația cu mama ta; poate că mama ta va avea o perioada de maximă vitalitate și activitate. Cu toate acestea, dacă tranzitul are loc odată cu alte tranzite defavorabile, poate anunța o perioada grea, cu încercări adesea fără succes privind dorința ta de a obține un job mai bun sau condiții de muncă mai bune. Este posibil că oamenii să se îndoiască de tine. Poți fi atacat violent de dușmani mai vechi ori mai noi. Eforturile tale pot fi puse în pericol; poate că va fi nevoie să răspunzi direct la niște provocări care până acum te-au împiedicat să te dezvolți. Este posibil să te chinui din greu să-ți găsești un loc mai bun sub soare. Poate vei fi în dezacord cu propria mamă. Mama ta se poate îmbolnăvi, poate chiar să aibă nevoie de o operație. Sunt posibile accidente de muncă.

 
 

Tranzitul lui Marte în Casa a 11-a

Când Marte tranzitează a unsprezecea Casă natală, vei face tot ce poți să-ți ajuți prietenii, chiar dacă de obicei nu prea simți nevoia de companie. Vei avea un simț al prieteniei mai puternic și te vei simți solidar cu cei din jurul tău. Vei face ceva concret pentru un prieten și vei începe să te comporți într-un mod mai prietenos.

Vei avea o viață socială mai intensă și vei evita să stai în casă de unul singur. Vei avea mai multe oportunități de a întâlni oameni și de a-ți face noi prieteni. Indiferent de eforturile tale, vei observa că șansele de a întâlni oameni noi vor crește în mod natural de-a lungul acestui tranzit.

În același timp, prietenii îți vor da o mână de ajutor, și vei putea înțelege cât de importanți pot fi prietenii. Cel mai bine ar fi să cauți ajutor și sponsori în timpul acestui tranzit. Dacă pui problema corect, fără să fii prefăcut, vei obține ceea ce vrei. Dacă îi vei cauta în această perioada pe acei oameni din poziții înalte pe care i-ai cunoscut acum ceva vreme, ei te vor ajuta să-ți rezolvi problemele. Acest tranzit face ca oamenii să-și facă multe proiecte în toate domeniile vieții lor: spre exemplu, remobilarea casei sau dezvoltarea unei afaceri.

În același timp, este posibil să pui multă energie în încercarea de a ocoli moartea cuiva sau de a a o amâna cât de mult posibil. Dacă acest tranzit are loc într-un unghi dizarmonios sau dacă are loc alături de alte tranzite defavorabile, trebuie să te aștepți la sfârșitul unei prietenii. Mai degrabă vei deveni agresiv cu prieteniii, iar aceștia vor fi, la rândul lor, agresivi cu tine. Poate că un prieten de-al tău va face ceva rău, sau se va îmbolnăvi sau va avea accident. Anumite persoane sus-puse se pot comportă urat cu tine. Vei trece prin multe dificultăți până să-ți poți finaliza proiectele. De asemenea, este posibil ca tu să ai planuri care te vor distruge. Un bărbat apropiat de tine (soțul, prietenul, fratele sau un prieten) se poate certa la cuțite cu prietenii. Sau poate fraterniza cu anumite persoane care mai târziu se vor dovedi a fi infractori sau pericole sociale. În cel mai rău caz, un tranzit atât de negativ poate anunța moartea unui prieten sau a unei rude. Dacă alte tranzite confirmă acest lucru, propria ta viață poate fi pusă în pericol.
 
 

Tranzitul lui Marte in Casa a 12-a

Când Marte tranzitează a douăsprezecea Casă natală, vei petrece mult timp făcând cercetare. Dacă ești cercetător de profesie, perioada aceasta va fi extrem de productivă în munca ta. Dacă activezi în alte domenii, în această perioadă vei simți nevoia să te autoanalizezi în profunzime. Prin urmare, poți începe cu scrierea unui jurnal, sau poate chiar a memoriilor. Acest tranzit favorizează lectura și studierea subiectelor ezoterice, de astrologie, psihologie și teologie, printre altele. Dacă ești un credincios practicant poți profita de șansă pentru a te ruga mai mult, poate chiar e bine să te retragi în singurătate, rămânând în contact cu cele mai sacre lucruri în care crezi. Pe de altă parte, poți participa la congrese sau conferințe despre astrologie, psihologie, filozofie și așa mai departe.

Acum este perioada perfectă pentru psihanaliză. Fiecare persoană are în ea, într-o anumită măsură capacitatea de a-i îngriji pe ceilalți. Oricât de dezvoltată ar fi această tendință în cazul tău, în timpul acestui tranzit dorința de a-i ajuta pe ceilalți va crește semnificativ, ceea ce va duce la fapte concrete de solidaritate; spre exemplu, se poate întâmpla să contribui la organizații precum Caritas, Crucea Roșie, UNICEF, etc; este posibil să te angajezi ca voluntar într-una dintre aceste organizații. Dacă în mod obișnuit activezi mai mult în sfera privată și mai puțin în societate, ii vei ajuta pe cei dragi. Dacă iei medicamente psihotrope, acest tranzit îți va întări voința, astfel încât să poți renunta la ele. Același lucru este valabil pentru dependența de droguri, dacă ești într-o astfel de situație.

În timpul acestui tranzit, lupta pe care o duci la nivel politic și ideologic va deveni mai intensă și mai concretă. Bătăliile pe care le vei duce vor deveni mai aprinse și mai eficiente, mai ales dacă încerci să obții respectarea propriilor drepturi. De asemenea, poți lupta eficient împotriva dușmanilor ascunși. Totuși dacă acest tranzit are loc într-un unghi discordant, sau simultan cu alte tranzite defavorabile, factorul astrologic rezultat va fi negativ, dacă nu chiar periculos. Poate anunța experiențe negative cu privire la credințele tale religioase sau filozofice, consecințe nefaste produse de întâlnirea cu un magician sau astrolog autoproclamat. De asemenea s-ar putea să te cerți cu un psiholog sau un preot.

S-ar putea să fii jefuit de un dependent de droguri. Tu sau cineva apropiat ați putea fi nevoiți să treceți printr-o operație. S-ar putea să fii internat în spital. Este posibil să fii închis sau condamnat, în sensul larg al termenului, adică va trebui să treci printr-o perioada de carantină. În cel mai rău caz, dacă și alte elemente ale astrogramei tale confirmă acest lucru, poți fi trimis la închisoare. Dușmani neștiuți pot acționa împotriva ta în timpul acestui tranzit. Oamenii pot împrăștia bârfe și calomnii împotriva ta. Tu sau rudele apropriate puteți trece printr-o perioada de faimă negativă. Sunt posibile accidente de mașină. Ghinioanele în toate domeniile se vor ține scai: sănătate, dragoste, căsătorie, muncă, finanțe, familie, prieteni… Dacă este aspectat negativ, acest tranzit poate anunța un doliu.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.