Rick Tarnas – Sfaturi pentru astrologi

Posted by
Timp de lectură: 3 minute

 
 
Fragment dintr-un interviu luat de Nina Gryphon
 
 
Aveți vreun sfat sau îndrumare pentru astrologii care încep practica acum?

Sunt atât de multe de spus. Desigur, asigurați-vă că studiați clasicii, cunoașteți istoria, citiți Rudhyar și Ebertin, Rob Hand, Stephen Arroyo, Liz Greene, Charles Carter și așa mai departe. Studiați multe, multe hărți natale, tranzite și progresii și multe biografii. De asemenea, cred că astrologii care fac consiliere ar trebui să aibă o formare în psihologie și consiliere; fără o conștientizare a modului în care funcționează proiecția, transferul și contra-transferul, consultațiile cuiva pot fi destul de nepricepute și naive psihologic. De asemenea, este important să facem suficientă cercetare pentru a recunoaște natura multivalentă a arhetipurilor și cum, în general, harțile noastre natale și tranzitele nu implică predicții concrete, ci oferă mai curând o perspectivă profundă asupra potențialităților arhetipale ale vieții noastre în multe dimensiuni, atât interioare cât și exterioare. Ne-aș îndemna pe toți să facem multă muncă interioară profundă și să ne angajăm în practici inițiatiorii, fie prin psihoterapie abisală, fie prin călătorii cu medicina sacră, respirație holotropică sau prin practica meditației. Acolo, în aceste profunzimi accesibile în stările ne-obișnuite ale conștiinței, capătă cineva acces la experiența directă a arhetipurilor, zeilor, mai degrabă decât prin cunoașterea tip tablou de bord oferită de “cuvintele-cheie” din manual.

În cele din urmă noi, toți astrologii de astăzi, trebuie să purtăm în noi și marea tensiune a contrariilor, de a cunoaște simultan valoarea imensă a astrologiei în iluminarea practic a fiecărui domeniu de studiu și a fiecărui aspect al vieții umane, în timp ce trăim într-o cultură și într-o eră în care astrologia este atât de larg negată, disprețuită și caricaturizată. Poate că aceasta este soarta tuturor marilor descoperiri (sau redescoperiri) spirituale și chiar științifice. Dar, în termeni practici, astrologul profesionist începător trebuie să-și găsească un drum pentru a crea o practică în afara structurilor obișnuite ale culturii dominante. Aici cred că poate fi extrem de util să devii expert în cel puțin un alt domeniu al cunoașterii – ar putea fi în psihoterapie sau istorie, filozofie sau medicină, ecologie sau justiție socială, afaceri sau arte. Stabiliți o reputație acolo și apoi veți fi într-un loc mai bun pentru a forma un pod pentru ca alții să treacă în viziunea mai largă și mai profundă asupra lumii pe care o oferă astrologia.

Trebuie, de asemenea, să dezvoltăm modalități de a vorbi despre astrologie pe care non-astrologii să le poată înțelege, astfel încât să nu fim blocați în jargonul astrologic, care este neinteligibil pentru majoritatea oamenilor. În epoca noastră, este important să fim poduri și facilitatori pentru ceilalți, să explorăm misterele împreună, mai degrabă decât mari preoți infatuați care livrează predicții și instrucțiuni monologice. Vrem să-i ajutăm pe alții să devină proprii mari preoți și preotese, ca să spunem așa, să fie capabili să vadă cum am ajuns la orice concluzii și intuiții pe care le împărtășim cu ei. Nu vrem să le dăm doar pește, vrem să îi învățăm cum să pescuiască singuri. În ciuda viziunii dominante asupra lumii și a atitudinii culturale consacrate, interesul în cunoașterea noastră este extraordinar, chiar și în rândul specialiștilor cu înaltă educație care nu ar vorbi niciodată despre consultațiile lor [astrologice] private. Dar avem responsabilitatea de a furniza această cunoaștere cu multă grijă și cu umilință.
 
 
Alte articole de Richard Tarnas în limba română:
Introducere în analiza astrologică arhetipală
Doi pețitori: o parabolă
Făurirea Sinelui, Dezvrăjirea Universului

Războaiele Mondiale, Războiul Rece și 11 Septembrie
Ciclul Saturn-Pluto: Contraste și tensiuni istorice
Ciclul Saturn-Pluto: Ascensiunea conservatorismului
Ciclul Saturn-Pluto: Determinism istoric, Realpolitik și apocalipsă
Ciclul Saturn-Pluto: Curaj moral, înfruntarea Umbrei și tensiunea contrariilor
Moby Dick și adâncimile naturii
Ciclul Saturn-Pluto: Opere de artă paradigmatice
Însemnări asupra atacului de la World Trade Center

Rolul astrologiei într-o civilizație aflată în criză
Suflet și Cosmos

Note asupra Dinamicilor Arhetipale și Cauzalității Complexe în Astrologie (I)
Note asupra Dinamicilor Arhetipale și Cauzalității Complexe în Astrologie (II)
Note asupra Dinamicilor Arhetipale și Cauzalității Complexe în Astrologie (III)

Idealul și Realul (I)
Idealul și Realul (II)

Sincron și Diacron: Rick Tarnas despre Cosmos și Suflet
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.