Roțile schimbării: Steliumuri, astrologie globală și arta imaginii de ansamblu

Posted by
Timp de lectură: 14 minute

 
 

Ray Grasse

 
 
Reprodus cu permisiunea autorului după capitolul 11 al cărții Under a Sacred SkyWheels of change: Stelliums, Mundane Astrology, and the Art of the Big Picture
 
 
under a sacred sky book coverÎn 1499, astrologul german Johann Stoffler a prezis că lumea va fi distrusă de un potop catastrofic pe 4 februarie 1524, din cauza unei înfiorătoare conjuncții planetare în Pești, semn de apă. După scurt timp l-au urmat și ceilalți astrologi, susținând ipoteza lui Stoffler că dezastrul este iminent și determinându-i pe mulți să-și construiască bărci sau să se mute în locuri mai înalte. Chiar și filosoful Niccolò Machiavelli li s-a alăturat la un moment dat, scriind strofe în care îndemna lumea să scape fugind la deal și evitând astfel cataclismul iminent.

După câte se pare, 1524 a venit și s-a dus fără nici o catastrofă, și cu siguranță nu a adus niciun “potop” – sau cel puțin așa pare. Dacă facem un pas înapoi și ne lărgim un pic lentila istorică, vom vedea că de fapt s-au întâmplat destul de multe, dar nu au ieșit la iveală tocmai în 1524, și nici nu a fost ceva atât de direct cum au prezis astrologii vremii.

Firesc pentru simbolismul Peștilor, decadele ce-au urmat au adus o schimbare profundă în lume, una operată în sensibilitatea religioasă a oamenilor, întrucât atotputernica Biserică Catolică a fost cuprinsă de discordie în rândurile preoților și enoriașilor. Această discordie și-a atins apogeul zece ani mai târziu, în 1534, când Martin Luther a tradus Biblia în germană, făcând-o disponibilă oamenilor de rând și subminând statutul privilegiat al autorității papale. Acesta avea să fie începutul sfârșitului pentru biserica centralizată – o schimbare copernicană în lumea religioasă, cum s-ar spune.

Astfel, de fapt a avut loc un “potop”, dar unul implicând o cu totul altă fațetă a simbolismului Peștilor, și care s-a desfășurat pe o perioadă mai lungă de timp. 1

Asemenea exemple indică ceva important despre natura și simbolismul steliumurilor, și despre felul cum operează acestea în lumea noastră. 2 Priviți incidența lor de-a lungul istoriei, și veți descoperi că ele nu își exercită influența imediat, ci tind mai degrabă să-și reveleze adevărata putere de-a lungul mai multor ani sau zeci de ani. În această ordine de idei, am ajuns să înțeleg un stelium ca “Lună Nouă de o forță industrială”. Ați auzit vreodată expresia: “ceea ce Luna Nouă promite, Luna Plină oferă”? Acest lucru este adevărat pentru toate conjuncțiile, de vreme ce ele reprezintă punctul de început al unor cicluri mai largi. Când Pluto și Neptun s-au întâlnit la începutul anilor 1890, de pildă, [acest eveniment] a plantat o sămânță care avea să rodească în decadele următoare, în domeniile religiei, tehnologiei și artelor.

Când mai multe planete se reunesc formând o conjuncție multiplă – situație numită de astrologi “stelium” – asta semnalează o schimbare extrem de importantă, mai ales dacă sunt implicate planetele exterioare [Uranus, Neptun sau Pluto]. Aceste configurații sunt ca niște motoare ale schimbării pentru istorie, indicând transformări seismice în imaginația culturală pe mai multe nivele simultan. Atunci când de-a lungul secolelor are loc un astfel de eveniment celest, vedem cum un capitol al conștiinței colective se încheie și începe altul, observăm o “schimbare de tură” în mai multe domenii de activitate. Semnificația alinierilor planetare a fost sensibil intuită de-a lungul anilor de artiști, poeți și regizori, cum stau lucrurile de pildă în filmul lui Jim Henson, Dark Crystal, sau pelicula lui Stanly Kubrick, 2001: A Space Odyssey, în care sunt înfățișate schimbări majore în evoluție, însoțite de alinieri planetare.

Acestea fiind spuse, să trecem acum la examinarea unor evenimente istorice cheie, pentru a vedea cum le putem înțelege sensul și sincronizarea pornind de la analiza steliumurilor.
 
 

Evenimentele din 11 septembrie

Scriitorul și cercetătorul esoteric Manly Palmer Hall a fost primul care a sugerat că marile războaie au fost adesea acompaniate sau precedate de alinieri de mai multe planete. Asta nu se întâmplă pentru că steliumurile sunt în sine negative sau violente, ci pentru că ele semnalează schimbări seismice în conștiință – exprimându-se turbulent [în exterior] prin războaie și revoluții. Să ne gândim puțin la cuvântul “revoluție”, termen astronomic care se referă la completarea unui ciclu, la închiderea unui cerc și redeschiderea lui. Efectele steliumurilor sunt revoluționare în cel mai adevărat sens cu putință.

Avem nenumărate exemple în istoria recentă. Războiul spaniol-american a fost precedat de o aliniere de șase planete în Săgetător, pe la începutul lunii decembrie 1899; izbucnirea Primului Război Mondial a fost acompaniată de o conjuncție strânsă de șase planete în Vărsător în ianuarie 1914, toate într-un spațiu de 6 grade; intrarea Americii în Al Doilea Razboi Mondial a urmat unei alinieri majore din Taur in mai 1941, iar alinierea planetară multiplă din Vărsător din februarie 1962, a precedat criza de proporții apocaliptice a rachetelor cubaneze survenită toamna următoare. La această listă aș adăuga alinierea de șapte planete (printre care și Luna), survenită în ianuarie 1994 în Capricorn, urmată la doar câteva săptămâni de masacrarea abominabilă a sute de mii de bărbați, femei și copii în Rwanda.

Astfel, când am aflat că în mai 2000 urma să aibă loc o importantă aliniere planetară, implicându-i pe Marte, Mercur, Soarele, Luna, Venus, Saturn și Jupiter, toate amplasate în semnul de pământ al Taurului, m-am întrebat dacă nu cumva se pregătește un conflict major, la care vom fi martori curând. Ultimul stelium atât de important în Taur a fost pe la începutul lui 1941, anul în care lumea a plonjat într-un conflict global, la câteva luni urmând și bombardarea Pearl Harbor, în decembrie.

Dar dacă într-adevăr urma să izbucnească un conflict, mă întrebam: ce formă trebuie să îmbrace acest conflict? Și cine se va confrunta cu cine? Am ajuns la concluzia că putem înțelege dinainte ce va aduce un stelium analizând indiciile sau semnele subtile din jurul momentului alinierii. Asta deoarece, chiar dacă efectele depline ale configurației nu vor fi simțite imediat, ele își vor anunța prezența sub forma unor “simboluri sămânță” încă de timpuriu. Acestea se pot manifesta oriunde, ca de exemplu în filme, cărți, seriale de televiziune sau alte evenimente sociale. De pildă, în anul care-a urmat conjuncției Uranus-Neptun din 1993, în conștiința populară și-a făcut loc Internetul, un aspect care a transformat lumea în feluri de neimaginat. Tot în acest an a devenit operativ telescopul spațial Hubble – o minune a tehnologiei care ne-a schimbat înțelegerea universului. Oricine ar fi fost atent la evenimentele de la începutul anilor 1990 ar fi putut prezice cu ușurință că ele vor avea repercusiuni de durată, numai datorită momentului în care au survenit.

Astfel, când am aflat că urma să se lanseze un mare film la Hollywood, Gladiatorul, exact în toiul steliumului din anul 2000, m-a intrigat să văd dacă în film se regăseau indicii despre viitorul nostru apropiat. Aflat în sala de cinema în acea săptămână [de lansare], am fost uimit mai ales de scena de deschidere a filmului, care înfățișa o bătălie între legiunile romane și barbari la granițele Imperiului. Următoarele luni m-am gândit îndelung la acea scenă, iar până să termin lucrul la a doua mea carte, Signs of the Times, am scris următorul pasaj, despre relevanța acelei secvențe în contextul impactului de durată al steliumului în Taur:

La momentul acestei scrieri (primăvara 2001), se întrevăd semne primejdioase de neliniște în lume, mai cu seamă în Orientul Mijlociu, și tensiuni sporite legate de acțiunile teroriștilor – facțiuni militare din regiune – împotriva Statelor Unite. Poate că această neliniște ne indică un alt nivel de semnificație în filmul Gladiatorul, lansat în mai 2000. În prima secvență importantă a acestui film, trupele imperiale se confruntă cu forțele “barbare” la granițele Imperiului, întrebuințând o tehnologie superioară. Amplasat pe timpul domniei lui Marcus Aurelius, [evenimentul înfățișat] este un punct de cotitură în istoria Imperiului [Roman]; forțele Imperiului atingeau zenitul, dar erau din ce în ce mai virulent amenințate de barbari – echivalentul acelei epoci pentru ceea ce noi, modernii, numim “țările din lumea a treia”. Putem remarca aici o paralelă cu situațiile pe care le înfruntă în zilele noastre o superputere precum America în relațiile ei cu Irakul sau cu teroriști precum Osama bin Laden, însă rămâne de văzut dacă vom fi martorii unei schimbări a sorților (turning of the tides) precum cea suferită de Roma antică.” 3

S-a întâmplat ca data publicării cărții mele să fie amânată [de la data stabilită] din toamna lui 2001, undeva pe la începutul lui 2002 (un obicei, vai, destul de comun în acest domeniu), însă din fericire editorii au păstrat intact acel pasaj, chiar dacă devenise extrem de controversat la acea vreme. Totuși, fapt este că tragedia din 11 septembrie s-a centrat în jurul teroriștilor și lui Osama bin Laden, cel puțin după câte a lăsat să se înțeleagă mass media. Orice am crede despre ce s-a întâmplat în acea zi, atacurile asupra Turnurilor Gemene și Pentagonului au devenit piesa de început din “onorabilul” război împotriva terorii, care nu numai că a afectat viața în regiunea Irakului, Afghanistanului și Pakistanului, ci a subminat grav drepturile civile din Statele Unite, în urma adoptării Patriot Act. O altă expresie a simbolismului Taurean al steliumului de atunci sunt anii de după 9/11, în care se remarcă o restructurare a economiei Statelor Unite (și, într-o anumită măsură, o restructurare a economiei mondiale), mandatul lui George W. Bush determinând o creștere mai mare ca niciodată a influenței sectorului corporativ asupra politicii americane.

Desigur, nenumărați astrologi au făcut de atunci legătura dintre 9/11 și opoziția dificilă dintre Pluto și Saturn, activă în perioada 2001-2002, din cauza asocierii acestui aspect cu un dramatism intens și transformări structurale. Chiar dacă, într-adevăr, acest aspect a jucat un rol cheie în evenimentele acelei zile, eu aș sugera să-l vedem pe fundalul efectelor stăruitoare ale steliumului survenit cu un an înainte, cele două tipuri de energii acționând împreună. Cu alte cuvinte, evenimentele istorice sunt rareori rezultatul unei singure configurații planetare și este important să analizăm cauzele multiple care își toarnă energiile într-un eveniment, fie el Reforma Protestantă, Pearl Harbour sau 9/11. 4
 
 

Asasinarea lui JFK și trupa Beatles

La acea vreme eram elev de gimnaziu, dar îmi amintesc perfect unde mă aflam când am aflat vestea asasinării președintelui John F. Kennedy, în ziua când s-a întâmplat. A fost un moment remarcabil din istorie, dar a devenit și mai remarcabil datorită convergenței cu alte evenimente importante apropiate. Cu mai puțin de 60 de minute înainte ca președintele să fie împușcat, murea faimosul teolog creștin și scriitor de ficțiune C.S. Lewis, iar faimosul gânditor și autor Aldous Huxley murea și el, cu doar 12 minute înainte de Lewis (în trecerea spre moarte a cerut sa-i fie administrat LSD).

Dar asta nu e tot. Cercetând muzica acelei perioade, am dat peste acest extraordinar fragment pe Wikipedia:

“Pe 10 decembrie 1963, un reportaj de cinci minute filmat în Anglia despre fenomenul Beatlemania a fost difuzat la știrile de seară pe CBS. Clipul fusese difuzat pentru prima oară la știrile de dimineață de pe CBS pe 22 noiembrie, și inițial fusese programat să fie redifuzat la știrile de seară în aceeași zi, dar programul obișnuit s-a anulat în urma asasinării președintelui John F. Kennedy mai devreme în acea zi.” 5

Cu alte cuvinte, în aceeași zi în care a fost împușcat JFK și au murit C.S. Lewis și Aldous Huxley, publicul nord-american a experimentat una dintre primele secvențe media dintr-un fenomen muzical care avea să definească o întreagă generație – trupa Beatles. Cu siguranță, în acea zi era “ceva în aer”. Dar ce, mai exact?

De atunci, astrologii au tot dezbătut horoscopul asasinării lui JFK, mulți neînțelegând cum e posibilă aparenta lipsă de aspecte planetare din acea zi. Într-adevăr, Pluto forma un careu larg la Mercur, Marte și Venus, iar Uranus forma și el un careu strâns la Mercur, plus încă câteva aspecte. Dar aceste aspecte nu sunt îndeajuns de neobișnuite, de cutremurătoare. Dar pe 22 noiembrie 1963, cu siguranță Pământul s-a cutremurat. Deci, ce-ar fi putut cauza o schimbare tectonică de tipul celeia care să vestească [în același timp] decesul Conducătorului (demise of Camelot), moartea unor scriitori importanți și introducerea unui fenomen muzical de amploare publicului american?

Decât să analizăm numai tranzitele acelei zile, aș sugera mai degrabă să ne lărgim perspectiva și să examinăm tendințele mai largi din întreaga perioadă. E demn de notat că anii 1960 au găzduit o conjuncție Uranus-Pluto care survine doar o dată la 110 ani, conjuncție care și-a atins exactitatea în 1965 și 1966 (însă influența sa s-a extins pe mai mulți înainte și după acest moment). Nu mai puțin important este faptul că această perioadă a fost de asemenea martora unei extraordinare alinieri de planete în Vărsător la începutul lunii Februarie 1962, cu mai puțin de doi ani înaintea asasinării lui JFK – configurație care a fost și mai intensificată de o conjuncție exactă a Soarelui și Lunii, într-o eclipsă solară.

Dacă privim atent unde se aflau aceste planete la momentul asasinării lui JFK în 1963, descoperim că planetele în tranzit nu doar că formau aspecte importante cu steliumul anului precedent, ci serveau de asemenea ca declanșatori ai potențialului conjuncției următoare Uranus-Pluto. Printre acești declanșatori se numără:

  • Pe 22 noiembrie 1963, când a fost împușcat JFK, planetele steliumului treceau peste Ascendent în Dallas, iar nodurile lunare erau aliniate cu axa Ascendent-Descendent.
  • Pe 22 noiembrie 1963, Uranus în tranzit era conjunct cu Pluto din harta din 1962.
  • Luna revenea în zodia pe care o ocupase pe 4 februarie 1962, semnalând astfel o “revoluție lunară”.
  • În 1963, Saturn a fost conjunct cu Venus din harta din 1962 (și cu Mercur, Jupiter, Soarele și Luna, dar formând aspecte mai largi).
  • În 1963, Neptun în tranzit forma un careu strâns la conjuncția Soare-Lună din harta din 1962.
  • În 1963, Soarele în tranzit forma un careu strâns la Uranus din harta din 1962.

Pe scurt, tranzitele planetare din 22 noiembrie 1963 se leagă de un complex mult mai larg de energii active în timpul acelei perioade, printre care se numără și configurațiile formate cu steliumul din februarie 1962. Ca o capsulă cu eliberare întârziată – la scară gigantică – potențialul extraordinar al alinierii din anul precedent a stat în așteptare, până a fost activat – într-o manieră deopotrivă îngrozitoare și înălțătoare – de tranzitele din acea zi fatidică. 6
 
 

Privire de ansamblu

Exemple precum acestea ilustrează modul în care steliumurile necesită ca efectele lor să fie privite “de departe”, și să fie luate în calcul multă vreme după ce aspectul a fost exact. Dar asta ne scoate în față o problemă mai profundă ce se poate ivi în practica astrologului – și anume, incapacitatea de a lua în considerare pe deplin imaginea de ansamblu atunci când analizăm orice configurație astrologică, fie la nivel global, fie la nivel personal.

Permiteți-mi să mă explic. Așa cum am spus, atunci când are loc un eveniment istoric, [printre astrologi] există tendința de a restrânge totul la momentul precis când s-a întâmplat și a trasa o hartă pentru ora și momentul respectiv. Dar această abordare riscă să nu vadă pădurea de copaci, de vreme ce s-ar putea să fie active anumite tipare mult mai largi, dincolo de tranzitele luate izolat. Deși acest lucru este mai cu seamă adevărat când vine vorba de steliumuri, așa cum am văzut, se poate întâmpla și în cazul altor configurații.

Să luăm de pildă conjuncția Uranus-Pluto a anilor 1960. Deși aspectul a atins exactitatea în 1965 și 1966, el continuă să își exercite influența până astăzi, după cum probează atitudinile din ce în ce mai liberale față de sexualitate și gen întâlnite în rândul generațiilor tinere, și de asemenea seria de evenimente dramatice care s-au întâmplat de atunci, mai ales întrucât această conjuncție a continuat să fie activată, succesiv, de tranzite.

În primăvara lui 2006, de pildă, la mult timp după ce Uranus și Pluto s-au separat, am putut vedea cum cei născuți în timpul acelei conjuncții au manifestat o energie rebelă care amintește puternic de spiritul anilor 1960, cum ar fi de pildă lansarea filmului V de la Vendetta, produs de frații Wachowski, ambii născuți în timpul conjuncției Uranus-Pluto din anii 1960. 7 Filmul a avut premiera pe 17 martie 2006, chiar când Uranus tranzita Peștii și intra într-o opoziție cu gradul zodiacal al alinierii Uranus-Pluto din ’65. Cert este că protestatarii de stradă din toată lumea încă folosesc masca lui Gay Fawkes din film, ca o mărturie nu doar a impactului de durată al filmului (dar și al romanului grafic scris de Alan Moore, pe care se bazează), ci a impactului acestei conjuncții Uranus-Pluto. Nu mulți dintre astrologii care studiau la acea vreme horoscopul exact al săptămânilor sau lunilor acelei conjuncții și-ar fi putut închipui efectele variate și îndelungate care aveau să rezulte în urma configurației în decadele următoare.

Sau să luăm ca exemplu careul Uranus-Pluto, prin care trecem de câțiva ani [2007-2020 n.tr.]. E firesc să ne uităm la știrile de la ora cinci pentru mărturii ale efectelor sale în timp real – și într-adevăr, deja am putut observa [articolul a fost publicat in octombrie 2014 n.tr.] o serie de contexte ce reflectă energiile sale în domenii precum căsătoria gay, mișcarea Occupy Wall Street, Primăvara Arabă, legalizarea drogurilor și diferite descoperiri științifice. Însă cu siguranță efectele acestui careu vor continua să reverbereze luni sau chiar ani după ce a trecut, întrucât va continua să fie declanșat de tranzite.

Mai simplu spus: Când un aspect se încheie, de fapt el nu se “termină” – la fel cum dacă strigi într-un canion ecoul nu se va opri atunci când vei închide tu gura! Într-adevăr, nu există un exemplu mai bun pentru asta decât chiar harta natală. Așa cum am evidențiat în articolele precedente, cunoaștem semnificația completă a unei configurații planetare numai atunci când copilul născut în timpul ei crește și își lasă urma în lume. De pildă, Beethoven s-a născut în 1770, în toiul unui trigon major format între planetele exterioare Uranus, Neptun și Pluto, care s-a manifestat spre finalul anilor 1700. Efectele acestei configurații nu s-au evaporat pur și simplu odată ce planetele au ieșit din orb. De fapt, de fiecare dată când deschideți radioul și auziți muzica lui Beethoven, experimentați efectele configurațiilor de atunci, manifestându-se în momentul prezent.

Tot așa, în lumea noastră se manifestă constant efectele configurațiilor planetare din trecut, direct și indirect, prin moștenirea unor figuri precum Buddha, Julius Caesar, Adolf Hitler sau Martin Luther King. La momentul nașterii, suntem întrupări vii ale universului, și continuăm să trimitem [în lume] aceste energii [natale] prin toate acțiunile și realizările noastre. Toate acestea conduc la o întrebare interesantă: cum vor continua să se manifeste în lume efectele configurațiilor planetare de la nașterea dumneavoastră la ani, zeci de ani sau chiar secole în viitor?
 
 

Note

(1) Ca un ecou al steliumului din 1524, o aliniere planetară recentă în Pești a survenit în prima parte a lui 2013, și interesant e că de data asta Biserica Catolică a experimentat o schimbare importantă, de un cu totul alt tip: Papa Benedict și-a dat demisia, fiind înlocuit de Papa Francisc. În afara faptului că e primul papă de pe continentele americane, primul papă iezuit, și primul papă non-european de la Grigore al III-lea în 741 d. Hr., papa Francisc I s-a dovedit un reformator interesat să restabilească mai ales principiile creștine (Pești) ale compasiunii și smereniei, care a încercat totodată să adreseze vechea problemă a abuzurilor financiare și sexuale din cadrul bisericii. Rămâne de văzut ce efecte de durată vor lăsa aceste acțiuni.

(2) Un stelium este în general definit ca o grupare de patru sau mai multe corpuri cerești amplasate în orice secțiune de 30 de grade (sau mai puțin) a zodiacului, însă putem modifica regula dacă grupajul se extinde până la anumite planete aflate aproape de limita de 30 de grade. În mod normal, planetele eligibile sunt toate de la Soare la Pluto, și Luna; unii astrologi consideră că și Chiron este un candidat potrivit.

(3) Ray Grasse, Signs of the Times: Unlocking the Symbolic Language of World Events, Hampton Roads, 2002, p. 258.

(4) Merită notat că steliumul din 2000 în Taur a cuprins un careu la Uranus în Vărsător, iar în 1941, Marte în Vărsător forma un careu la Uranus din stelium – ambele tragedii – Pearl Harbour și 9/11 – au avut loc după un stellium și au implicat atacuri aeriene!

(5) https://en.wikipedia.org/wiki/The_Beatles%27_North_American_releases

(6) Alte exemple de efecte pe termen lung ale steliumului din 1962: cântărețul Bob Dylan (născut pe muchia unui stelium important, pe 25 mai 1941) și-a lansat primul album în luna acelei alinieri în Vărsător; trupa Beatles și-a lansat primul hit în Regatul Unit în același an, “Love me do”; 1962 a fost anul în care s-a format trupa Rolling Stones; și, în Statele Unite, Beach Boys își lansau albumul de debut Surfin’ Safari, pe 4 iunie 1962. Pentru toți acești artiști, anii ce-au urmat au adus un succes extraordinar, însă la acel moment erau puțini indicatori ai acestui potențial cu bătaie lungă. O nouă eră începea în 1962 și în televiziune, atunci când gazda talk-showului The Tonight Show, Jack Paar, i-a predat ștafeta lui Johnny Carson, care avea să rămână acolo încă 30 de ani.

(7) Andy Wachowski s-a născut pe 27 decembrie 1967; Lana (fostă Larry) Wachowski s-a născut pe 21 iunie 1965.
 
 
Articole despre Saturn-Pluto:
2020 – Sfârşitul… sau un nou început?
Opoziția Saturn-Pluto din 2001-2002: Transformând teroarea în triumf
Israel si Palestina: O explorare arhetipală a complexului Marte-Saturn-Pluto
Însemnări asupra atacului de la World Trade Center
Ciclul Saturn-Pluto: Determinism istoric, Realpolitik și apocalipsă
Ciclul Saturn-Pluto: Curaj moral, înfruntarea Umbrei și tensiunea contrariilor
Ciclul Saturn-Pluto: Opere de artă paradigmatice
Ciclul Saturn-Pluto: Ascensiunea conservatorismului
5 Sfaturi pentru a supraviețui conjuncției Saturn-Pluto din Capricorn (2019-2020)
2020, Saturn-Pluto și situațiile nucleare la limită
 
 
Alte articole de Ray Grasse
Saturn, floarea care înflorește târziu. Ințelegerea dinamicii cu bătaie lungă a planetei Saturn în interpretarea astrologică
7 dintre cele mai frecvente greșeli ale astrologilor
Pe muchia de cuțit a consilierii astrologice: De ce este periculos să le spui oamenilor ce să facă
Ce a fost, va mai fi: învățând din tranzitele trecute pentru a înțelege mai bine tranzitele viitoare
Declanșatori tectonici: puterea ascunsă a punctelor staționare
Decodarea celei mai elevate planete din harta astrologică
Donald Trump și conjuncția Saturn-Pluto din 2020
Relațiile și Casa a VII-a
Saturn – marea provocare „karmică” a horoscopului
 
 
Ray Grasse despre Era Vărsătorului
Roata istoriei: Pe urmele Spiritului Vremii
Reinterpretarea Cosmosului. Spiritul Științei Vărsătorului
Semne Prevestitoare în Cinematografie: Perspective dintr-o Formă de Artă cu Totul Nouă
Noul Erou din Vărsător
Intreaga lume privește: Individul în Societatea de Masă
Cele 6 miliarde de fețe ale lui Dumnezeu: Concepte ale divinității tipice pentru Vărsător
 
 

2 comments

  1. Un articol care îmi da răspunsuri la unele întrebări pentru ca mai apoi, să nască altele.
    Când l-am citit prima dată, părea că este pentru mine. A doua oară, am început sa fac corelații cu cei pe care ii cunosc și manifestă anumite comportamente neantelese de unii.
    Abia aștept să-l recitesc pentru a vedea ce dezvăluiri îmi mai oferă.
    Mulțumesc Adrian!

    1. Cu drag! ma bucur mult ca ti-a placut si sper sa ne ajute pe toti sa ne traim un pic mai creativ viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.