Saturn-Pluto, 11 Septembrie și ascensiunea Chinei

Posted by
Timp de lectură: 7 minute

 

cum un ciclu de 38 de ani spune două povești foarte diferite

 

Dan Waites

Reprodus cu permisiunea autorului după articolul Saturn-Pluto, 9/11 and the rise of China.
 

Jucătorii: Saturn, Pluto, Deng Xiaoping, George W Bush.

Ciclurile planetare spun povești. Acelea spuse de ciclul Saturn-Pluto se referă la faptele celor Patru Călăreți [ai Apocalipsei] – episoade de testare, de transformare, în care miza este literalmente viața și moartea. Cu o durată cuprinsă între 31 și 38 de ani, în funcție de locul în care se află Pluto pe orbita sa extrem de eliptică, multe dintre cele mai întunecate povești din istoria omenirii freamătă în ritmul acestui ciclu.

Dacă citiți aceste rânduri în 2022, înseamnă că ați trăit capitolul de început al uneia dintre aceste povești. După cum au observat mulți astrologi, ultima conjuncție Saturn-Pluto a avut loc pe 12 ianuarie 2020, la doar o zi după ce variante ale acestei povești au apărut în mass-media din întreaga lume1:

Puțini își dăduseră până atunci seama de acest lucru – cu excepția câtorva astrologi și oficiali chinezi, poate – dar începuse o poveste care va defini o epocă. În câteva săptămâni, asta a devenit evident pentru toată lumea.

Au fost vremuri grele și amețitoare: vremuri Saturn-Pluto. De asemenea, frapant a fost și modul în care, aproape la fel de repede cum a început povestea pandemiei, o altă poveste a părut să se încheie: cea a Global War On Terror, Războiului Global împotriva Terorii. Narațiunea care împingea teroarea islamistă drept cea mai mare amenințare la adresa vieților noastre s-a evaporat aproape peste noapte.

 

11 Septembrie: corelațiile incredibile

GWOT, o campanie militară internațională care se presupune că avea drept scop distrugerea rețelelor teroriste islamiste, a fost inițiată de George W. Bush în 2001, în urma atacurilor din 11 septembrie, care au ucis aproximativ 3.000 de persoane pe teritoriul SUA. În acea zi teribilă, rămasă de neșters în memoria aproape tuturor celor care au trăit-o, Saturn și Pluto se aflau la doar două grade de opoziție:

Aici îl găsim pe Pluto, planeta extremelor, în Săgetător, semn al credinței. In opoziție, îl găsim pe Saturn, planeta structurii, în semnul Gemenilor. Astrologia vorbește rareori mai tare ca aici, iar distrugerea Turnurilor Gemene de către teroriștii jihadiști a fost probabil cel mai “tare” eveniment unic al secolului XXI de până acum. (O altă corelație: World Trade Center a fost inaugurat pe 4 aprilie 1973, cu Saturn la 15°52′ din Gemeni, ceea ce înseamnă că era la aproximativ un grad de revoluția sa exactă când a fost distrus).

Să nu uităm: printre consecințele GWOT s-au numărat multiplele războaie conduse de SUA, care au dus la moartea a sute de mii de oameni nevinovați, la strămutarea altor milioane și la haos generalizat în mare parte din Orientul Mijlociu. Dimensiunea acestei tragedii este imposibil de măsurat. A fost un episod profund plutonic: o revelație a naturii puterii americane și a modului în care aceasta a fost menținută.

Să fi fost oare prefigurat astrologic? Desigur!

 

Ciclul Saturn-Pluto din 1982-2020

Opoziția Saturn-Pluto din 11 septembrie a fost punctul culminant al unui ciclu care a început cu o conjuncție în noiembrie 1982. Ținând cont de asta, citiți acest fragment din articolul din Britannica despre atentatele sinucigașe cu bombă:

Atentatul sinucigaș contemporan cu bombă a început în 1981 în Liban. Cu toate acestea, a dobândit notorietate la nivel mondial în 1983, mai întâi cu un atac împotriva ambasadei SUA din Beirut, care a ucis 63 de persoane, iar apoi cu atentate simultane cu mașină-capcană asupra cazărmilor militare americane și franceze, tot în Beirut, care au ucis alte 299 de persoane. Aceste atacuri, organizate de gruparea islamică șiită Hezbollah, sunt considerate ca fiind cele care au forțat retragerea forțelor militare occidentale din Liban.

Saturn și Pluto se aflau la 3 grade de conjuncție la primul dintre aceste atacuri și la 7 grade la cel de-al doilea. Retragerea Statelor Unite din Liban care a urmat, a atras atenția unui anumit mujahedin saudit pe nume Osama bin Laden. Iată un fragment din articolul din Britannica despre atacurile din 11 septembrie:

Abu Walid al-Masri, un egiptean asociat cu bin Laden în Afganistan în anii ’80 și ’90, a explicat că, în anii de dinaintea atacurilor, bin Laden a devenit din ce în ce mai convins că America era slabă. “El credea că Statele Unite erau mult mai slabe decât credeau unii dintre cei din jurul său”, și-a amintit Masri, iar “ca dovadă, a făcut referire la ceea ce s-a întâmplat cu Statele Unite în Beirut, când atentatul cu bombă asupra bazei pușcașilor marini a determinat SUA să părăsească Libanul”.

Cu alte cuvinte, vedem o linie directă de la evenimentele din jurul conjuncției Saturn-Pluto din 1983 la cele de la opoziția din 2001.

Dar celelalte aspecte dificile ale ciclului: cuadraturile? Și ele vorbesc clar. În 1993, în timpul cuadraturii din faza de creștere a ciclului, un grup de teroriști, printre care se număra Ramzi Yousef, nepotul liderului Al-Qaida, Khalid Sheikh Mohammed, a încercat să distrugă pentru prima dată World Trade Center prin detonarea unui camion capcană în parcarea subterană a Turnului de Nord. Atacul n-a reușit să dărâme turnul, dar a ucis șase persoane și a rănit mii de oameni. În 2011, la cuadratura de sfârșit de ciclu, Statele Unite l-au asasinat pe bin Laden în locuința sa din Pakistan.

Desigur, întreaga poveste depășește cu mult aceste evenimente individuale, cuprinzând întreaga istorie a implicării SUA în Orientul Mijlociu, sprijinul acordat de acestea Israelului, susținerea diferitelor regimuri arabe represive, milenarismul jihadist și tot carnagiul care a urmat în regiune după 11 septembrie 2001. Dar coincidența izbitoare a acestor evenimente majore cu aspectele tensionate din ciclul Saturn-Pluto e dificil de ignorat.

Cu toate că SUA rămâne cea mai puternică națiune de pe planetă, este greu de negat că repercusiunile evenimentelor de la 11 septembrie 2001 au afectat grav poziția și autoritatea morală a țării. Ciclul Saturn-Pluto a pătruns în profunzime și a scos la suprafață adevăruri despre realitățile puterii SUA. Pentru SUA, a fost, în cele din urmă, un ciclu de declin. Însă pentru cel mai mare rival geopolitic al său, China, a fost exact opusul.

 

China ca copil al lui Saturn

Planetele și ciclurile lor sunt multivalente. Dincolo de poveștile întunecate din deschiderea noastră mai există și alte moduri de a citi ciclurile Saturn-Pluto. De exemplu, Pluto poate împuternici ceea ce atinge. Astfel, Saturn-Pluto poate vorbi despre împuternicirea lui Saturn. China – probabil cea mai veche civilizație existentă din lume – este saturniană.

Încă din secolul al XI-lea, în Cartea de Instrucțiuni privind Elementele Artei Astrologiei, marele astrolog persan Al-Biruni a asociat China cu Balanța – semnul în care Saturn este exaltat – iar China de Est, în special, cu semnul lui Saturn, Capricornul.2

Extras din Cartea de Instrucțiuni privind Elementele Artei Astrologiei

Remarcabil, 1.000 de ani mai târziu, cea mai recentă încarnare a statului chinez păstrează o semnătură puternic saturniană. Iată harta pentru declararea Republicii Populare Chineze în 1949:

Saturn guvernează Ascendentul. Luna răsare în semnul lui Saturn, Vărsătorul. Soarele se află în Balanță. Jupiter este în Capricorn. Este o hartă care validează asocierile saturniene ale lui al-Biruni la aproape un mileniu după ce acesta le-a așternut pe pergament.

 

Ascensiunea fulminantă a Chinei

Dacă Saturn semnifică în mod obișnuit provocări, limite și durere, el poate, de asemenea, să construiască. Și este deosebit de apt să ofere recompensele sale constructive “copiilor” săi – cei cu puternice semnături saturniene în hărți, fie că este vorba despre indivizi sau națiuni.

În 1978, reformatorii din cadrul Partidului Comunist Chinez, inclusiv viitorul președinte Deng Xiaoping, au lansat un program de reforme economice menite să creeze o “economie de piață socialistă”. Pe scurt, China – încă o țară sărăcită la acea vreme – urma să iasă din izolarea autoimpusă și să participe la economia mondială.

Anul 1980 a adus o conjuncție Jupiter-Saturn în Balanță, inițiind Epoca Aerului, despre care am scris aici. Ea a fost urmată îndeaproape de conjuncția Saturn-Pluto în același semn în 1982. Deng Xiaoping a devenit liderul suprem al Republicii Populare Chineze în luna septembrie a acelui an și a continuat să conducă primele etape ale ascensiunii țării spre ceea ce este astăzi: o autocrație de stat-capitalistă din ce în ce mai bogată și mai puternică.

Deng Xiaoping, inițiatorul ascensiunii Chinei

În 2010, China a depășit Japonia și a devenit a doua cea mai mare economie din lume. În prezent, China se afirmă din ce în ce mai mult pe scena mondială, făurind rețele de influență economică pe tot globul, iar unii observatori estimează că va depăși SUA ca dimensiune economică până în anii 2030.

Marele astrolog francez, regretatul André Barbault a prevăzut acest lucru cu mult timp înainte. Iată ce a scris el în “Planetele și istoria” în 1967:

Avem destule motive serioase pentru a crede că noua conjuncție Saturn-Pluto din 1982 privește în principal China comunistă, data de finalizare a acestui sfârșit de ciclu căpătând mult mai multă emfază și strălucire deoarece Jupiter se află și el acolo… Trebuie să considerăm că în acest punct de reînnoire a ciclului, China va deveni un lider internațional.

“Data de finalizare” la care se referea Barbault este ianuarie 2020. În acest moment, China devenise într-adevăr un lider internațional. Și, după cum știm cu toții, alte evenimente au intervenit pentru a complica situația globală – pandemia – pe care Barbault o prezisese de asemenea.

Astfel, vedem cum același ciclu Saturn-Pluto a spus două povești total diferite pentru două state foarte diferite. Dar vor mai continua aceste traiectorii? Se va ridica China pentru a domina lumea așa cum au făcut-o SUA în ultimii 70 de ani? Sunt oare zilele SUA ca hegemon global numărate?

Într-un articol viitor vom examina ciclul Saturn-Pluto care a început în 2020 cu pandemia de coronavirus și ne va duce până în 2052. Vom examina destinele diferite ale SUA și Chinei din ultimii doi ani – și vom analiza ce spune asta despre viitor.

1 Mulțumiri lui Chris Brennan pentru că a popularizat această corelație remarcabilă în cadrul Podcastului de Astrologie. A fost evenimentul care m-a convins să iau astrologia 100% în serios.

2 Mulțumiri lui Deborah Houlding pentru că mi-a indicat această informație.

 
 
Alte articole de Dan Waites
Cu părere de rău scepticilor: viitorul este astrologic (I)
Cu părere de rău, scepticilor (II): astrologia este pe cale să devină practică
Pământul se cutremură: Marte-Uranus-Rahu în Taur
Ciclurile Marte-Saturn și semințele discordiei
Saturn și Protectorii Pământului
Un internet medieval în Epoca Aerului
Vor porni China și SUA la război?
 
 
Dan Waites este disponibil pentru consultații la www.danwaitesastrology.com.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.