Stan Grof: 90 de ani!

Posted by
Timp de lectură: 2 minute

 
Dr. Stanislav Grof este un pionier, explorator și teoretician și practician de renume mondial al potențialului transformator al stărilor neobișnuite de conștiință. Teoriile sale inovatoare au influențat integrarea științei occidentale cu tradițiile spirituale ale lumii. Este binecunoscut pentru munca sa cu LSD folosit ca instrument psihoterapeutic. Cercetările sale și utilizarea LSD în practica sa psihiatrică au prefigurat între altele utilizarea LSD ca tratament eficient pentru tulburarea de stress post-traumatic (PTSD).

Stan Grof a fost primul care a înțeles că rezultatele utilizării LSD pentru explorarea stărilor “neobișnuite” de conștiință corespund cu ceea ce au arătat de mii de ani învățăturile multor tradiții spirituale. Munca sa cu stările holotropice ale conștiinței a condus la o strălucită cartografie a psihicului și a dimensiunii transpersonale a existenței. Stările holotropice sunt stările neobișnuite ale conștiinței, cum ar fi de exemplu experiențele meditative, mistice sau psihedelice, toate stările care vizează integritatea și totalitatea existenței.

Astăzi 1 iulie 2021 Stanislav Grof împlinește 90 de ani, motiv pentru care vă invit la orele 18:00 la evenimentul final al seriei organizate de Ubiquity University pentru a-l sărbatori împreună:

Acest eveniment face parte dintr-o serie numită Humanity Rising, disponibilă pe YouTube:

Ubiquity University colaborează cu Stan Grof și cu Grof Legacy Training pentru a sărbători contribuția sa enormă la înțelegerea modului în care fiecare dintre noi poate intra în stări de conștiință transcendente. Cercetările și studiile sale ne-au furnizat dovezi că aceste state “neobișnuite” ne pot oferi o sănătate mai robustă, entuziasm sporit pentru viață, o viziune extinsă asupra lumii și un sentiment al sacrului care este universal și atotcuprinzător.

În ultimii 50 de ani, Stan și-a continuat explorarea numeroaselor stări care pot fi explorate fără ajutorul psihedelicelor, folosind doar anumite tehnici de respirație. Respirația holotropică este o metodă experiențială de autoexplorare și psihoterapie care combină și integrează diverse elemente din cercetarea conștiinței moderne, psihologia abisală, psihologia transpersonală, filozofiile spirituale orientale, șamanismul și alte practici de vindecare native. Prin intermediul ei practicanții pot dezvolta cunoștințe și abilități teoretice și practice într-o mare categorie de stări holotropice care au un potențial vindecător, transformator, euristic și evolutiv.
 
 
Stelele lui Stanislav Grof
 
 
Articole de Stanislav Grof
Arhetipurile – Principiile directoare ale Psihicului și Cosmosului
Stanislav Grof: Experiențe subiective din timpul sesiunii de antrenament cu LSD
Cercetarea holotropică și astrologia arhetipală
 
 
Un interviu cu Stanislav Grof
 
 
Prezentarea matricilor perinatale
Plenitudinea și universul amniotic – Matricea Perinatală de Bază I
Izgonirea din paradis – Matricea Perinatală de Bază II
Lupta moarte-renaștere – Matricea Perinatală de Bază III
Experiența moarte-renaștere – Matricea Perinatală de Bază IV
 
 
Stan Grof în discuție cu soția sa, Brigitte Grof (23 martie 2021):
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.